Timisoara

Teatrul German de Stat participa la Colocviul Teatrelor Minoritatilor Nationale de la Gheorgheni

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 4 zile
Vizualizari
405

Voteaza & Distribuie

Descriere

Teatrul German de Stat participă la Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale de la Gheorgheni
Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) a fost invitat să participe la Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale de la Gheorgheni cu spectacolul „Electra”, după Euripide și Eschil, în regia lui Bocsárdi László.
Spectacolul va fi prezentat
vineri, 25 septembre 2015, la ora 20,
în Sala Mare a Teatrului Figura Studio din Gheorgheni.
Cea de a XI-a ediţie a Colocviului Teatrelor Minorităţilor Naţionale este organizată de Asociaţia Figura şi Teatrul Figura Studio din Gheorgheni în perioada 24 septembrie – 4 octombrie 2015. Despre această ediție, organizatorii evenimentului declară următoarele: „Cu participarea a 23 de trupe din România, companii de stat, teatre şi proiecte teatrale independente, festivalul va trece în revistă prezenţa minorităţilor naţionale în peisajul teatral din România. Conceptul ediţiei din acest an s-a format în jurul temei identităţii, al toleranţei faţă de celălalt, al unor contexte delicate, marcate de tensiuni între grupuri sociale și comunităţi etnice.”
Regia spectacolului „Electra“ poartă semnătura lui Bocsárdi László, dublu laureat al Premiului UNITER pentru cea mai bună regie. Decorul este semnat de Bartha József, costumele sunt creația lui Kiss Zsuzsanna, iar muzica originală a fost compusă de Boros Csaba. Din distrubuție fac parte actorii TGST Isa Berger, Harald Weisz, Konstantin Keidel, Ida Jarcsek-Gaza și Radu Vulpe.
Despre spectacolul „Electra”, produs de TGST în luna ianuarie 2015, interpreta rolului principal Isa Berger declară: „Este cea mai importantă experiență artistică de până acum. Această colaborare mi-a adus foarte mult, mai ales că am avut posibilitatea să ne exprimăm liber prin intermediul interpretării.” Spectacolul este inclus și în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru și se va juca la Teatrul Național din București în 27 și 28 octombrie 2015.
Electra” este o adaptare a tragediei clasice a lui Euripide, care include aici și fragmente din „Agamemnon” de Eschil. A fost păstrat stilul scriiturii originale, fiind menținute fragmente și teme de căpătâi ale tragediei clasice, precum setea de răzbunare, conștiința datoriei ori pasiunea. Spectacolul evocă determinarea obsesivă a Electrei de a își răzbuna tatăl.