Timisoara

Teatrul German de Stat Timisoara participa la Festivalul National de Teatru cu doua spectacole

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 11 luni
Vizualizari
410

Voteaza & Distribuie

Descriere

Teatrul German de Stat Timișoara participă la Festivalul Național de Teatru cu două spectacole

Două spectacole ale Teatrului German de Stat Timișoara (TGST) din stagiunea 2014/2015 au fost incluse în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru (FNT) 2015, care are loc între 23 octombrie și 1 noiembrie 2015 la București.

Electra“ după Eschil şi Euripide, în regia lui Bocsárdi László se joacă

marți, 27 octombrie, la ora 21 și
miercuri, 28 octombrie, la ora 18
în sala Pictură a Teatrului Național București,

iar „Moliendo café“, în regia lui Silviu Purcărete, o coproducție a Teatrului German de Stat Timișoara și a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely“ Timișoara, poate fi vizionat

joi, 29 octombrie, la ora 20
și vineri, 30 octombrie, la ora 20
în sala „Toma Caragiu“ a Teatrului Bulandra din București.

Festivalul Național de Teatru, aflat în 2015 la cea de-a 25-a ediție, oferă publicului posibilitatea de a viziona 44 de spectacole selecţionate de către directorul artistic, criticul de teatru Marina Constantinescu, precum și trei producţii invitate din străinătate, dar şi multe alte evenimente, precum lansări de carte, expoziții, dezbateri sau conferințe. Festivalul are ca temă o realitate extrem de actuală – conflictul – care se regăseşte şi în multe dintre spectacolele festivalului.

Spectacolul „Electra“ se află la a treia prezență festivalieră, după participarea la Festivalul Internațional „Theaterstock“ de la Bacău și la Colocviul Teatrelor Minorităților Naționale de la Gheorgheni. Regia poartă semnătura lui Bocsárdi László, decorul este semnat de Bartha József, costumele sunt creația lui Kiss Zsuzsanna, iar muzica originală a fost compusă de Boros Csaba.

Cu ocazia spectacolului „Moliendo café“, Teatrele German și Maghiar de Stat din Timişoara s-au întâlnit prima dată într-un proiect comun, coproducția reunind 36 de actori din ambele trupe. Regia spectacolului este semnată de Silviu Purcărete, scenografia de Dragoș Buhagiar, iar muzica de compozitorul Vasile Șirli. Spectacolul a fost prezentat în primăvara anului 2015 și în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Reflex“ de la Sfântu Gheorghe.