Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely

Detalii teatru

Adresa
Timișoara, Strada Alba Iulia, nr. 2
Telefon
0256434814, 0356450606, 0752111803
Fax
0256494029
Web
https://www.tm-t.ro
Social links
Categorie
Teatre
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
7424

Voteaza & Distribuie

Prezentare teatru

Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timisoara

Din ianuarie 2018 prețul biletelor pentru spectacolele de la Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara va crește. Astfel, pentru spectacolele din Sala Mare biletele vor costa 24 lei/ 12 lei cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari (în prezent este 20 lei/10 lei cu reducere), iar pentru Sala Studio – 16 lei/8 lei (in prezent 12 lei/6 lei). Prețurile noi se referă atât la spectacolele noastre, cât și la cele invitate. Biletele la premieră vor costa 30 lei la Sala Mare, respectiv 20 lei la Studio. Primul spectacol la care se aplică prețurile noi este „Rabenthal”, regia Radu Afrim, programat pentru 6 ianuarie 2018, ora 19:00.

Toate spectacolele noastre au traducere în limba română. Mai multe informații se pot obține la ticket@tm-t.ro şi 0752111803, sau la casierie, pe str. Alba Iulia nr.2, de luni până vineri între 16:00-19:00 iar în cazul spectacolelor din week-end cu o oră înaintea începerii.

Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timisoara
  • Trupa a fost consemnată oficial ca teatru profesionist, printr-un decret emis în 1953, în care se specifică că Teatrul de Stat din Timişoara va avea şi o secţie maghiară.
  • Începând din 1957 se constituie ca teatru de sine stătător, urmând ca în 1990 să ia numele cunoscutului dramaturg, Csiky Gergely.
  • Începând din 2001, programul repertorial reflectă și preocuparea pentru cei mai tineri spectatori: an de an, în fiecare stagiune au avut loc una sau două premiere de teatru de păpuși și/sau marionete, iar din 2008 au fost angajați, în același scop, actori licențiați în domeniu.
  • În martie, 2006 conducerea teatrului a fost preluată de actrița Szász Enikő. În scurta perioadă a directoratului său, Szász Enikő a obținut aprobarea municipalității pentru revenirea la titulatura Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely", a reintrodus (după o pauză de 20 de ani) regimul de abonamente la teatru și a inițiat primul festival teatral euroregional.
  • În aceeași perioadă a fost organizat un workshop de coregrafie cu scopul instruirii în domeniu, a trupei de actori și modernizat profilul electronic al instituției.
  • Printre spectacolele de referința din acel an, pot fi remarcate drama filozofică a lui Nagy András, Jurnalul seducătorului și opera rock István, regele de Szőrényi Levente- Bródy János.
  • Începând cu 1 decembrie, 2007 conducerea teatrului se schimbă din nou, postul de director fiind ocupat, prin concurs, de un artist distins cu numeroase premii (printre care și prestigioasele distincții Jászai Mari și Kovács György), actorul Balázs Attila.
  • În istoria sa recentă, de 55 de ani, teatrul numără, prin persoana lui, al zecelea director.
  • Aceeași consecvența și rigoare profesională care l-au definit, ani în șir, pe actorul Balázs Attila, s-au dovedit a-l caracteriza și pe directorul Balázs Attila.
  • Paralel cu activitatea sa de pe scenă, el a elaborat, ca director, un program managerial dinamic, făcând posibilă, pe aceasta cale, extinderea rapidă a sferei de relații interne și externe ale teatrului: s-au extins și permanentizat legăturile cu teatrele din Ungaria și Serbia, programul colocviilor teatrale euroregionale organizate de teatru a fost îmbogățit (iar numărul invitaților, extins) și s-a intensificat colaborarea cu regizori și actori de prestigiu, din țară și din străinătate.
  • În programul inițiat de el, Balázs Attila nu a pierdut din vedere nici alte posibilități de diversificare a activității instituției: concertul susținut de Jose Carreras, oratoriul rock Missa Hungarica de Tolcsvay László și Tolcsvay Béla, întâlnirea cu regizorul Koltai Lajos și vizionarea filmului său Evening, etc., au însemnat instituirea unui standard cultural-artistic superior.
  • Mediatizarea rezultatelor profesionale obținute s-a concretizat nu numai prin participarea, la festivaluri de teatru, ale unor spectacole atent selecționate ci și prin organizarea unor turnee de anvergură, în marile orașe din Ardeal (Turneu în Transilvania 4-9 mai, 2009).
  • Trupa actuală a teatrului, alcătuită din artiști antrenați în permanență, este pregătită să abordeze un repertoriu variat, începând cu montările clasice și până la cele mai diverse abordări de avangardă: Raiul de Arni Ibsen (r. László Sándor /Novi Sad/), Cotton Wool de Ali Taylor (r. Barabás Olga), Rosencrantz și Guildenstern sunt morți (r. Victor Ioan Frunză).
  • O provocare aparte au constituit-o cele două spectacole, unul de teatru-dans și celălalt, de teatru-imagine: Prometeu, realizat de coregraful Katona Gábor, respectiv Amor omnia, realizat de profesorii bulgari, Peter Pashov și Zheni Pashovan (spectacol distins cu premiul Thália, la ediția din 2009 a Festivalului de Teatru de la Kisvárda).
  • Pe lângă preocupările privind activitatea artistică-profesională a instituției, noul program managerial a inclus și asigurarea unei platforme tehnico-materiale superioare, în beneficiul teatrului: în 2009 a fost renovată Sala Mare, iar dotările de sonorizare și lumini, modernizate.
  • Restaurarea în întregime a clădirii monument istoric, care adăpostește în prezent patru instituții de cultură, face parte din proiectul de viitor apropiat, al municipalității Timișoara.

Orar teatru

Luni - Vineri: 16:00 - 19:00

Filtre teatru

Zone din Timisoara: Cetate

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com