Timisoara

The Vaccines si Tinariwen completeaza lineup-ul extraordinar al EXIT Festival

Detalii

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
376

Voteaza & Distribuie

Descriere

The Vaccines și Tinariwen completează lineup-ul extraordinar al EXIT Festival

Noi artiști confirmați: The Vaccines, Tinariwen, Tuber, The Black Heart Rebellion and Graham Candy!

Una dintre cele mai bune trupe live ale scenei rock din prezent, The Vaccines, va cânta în premieră la EXIT Festival, sâmbătă, 9 iulie. Energicul quartet londonez a cântat alături de Coldplay, Mumford & Sons, Muse și The Rolling Stones în concertul nominalizat pentru Best Live Act la BRIT Awards. De asemenea, The Vaccines au deschis numeroase concerte ale acestor artiști. Au câștigat NME Award pentru Best New Brand, în 2012, dar și Best Emerging Talent la Q Awards din 2011. Alături de ei, pe scena principală a festivalului vor concerta și Tinariwen, un grup de rebeli care au lăsat armele pentru chitări și sunt respectați pentru muzica lor, considerată una dintre cele mai bune acte muzicale din lume. Artiștii de blues au câștigat premiile Grammy pentru Best World Music Album și sunt admirați public de către Robert Plant, Thom Yorke, Henry Rollins, Brian Eno și mulți alții. Noile nume din line-up includ și rockerii Tuber, belgienii The Black Heart Rebellion și artistul și compozitorul din Noua Zeelandă, Graham Candy.

The Vaccines - If You Wanna: https://youtu.be/uQKjI6395iU

The Vaccines vin la EXIT cu retro surf punk chitări în stilul Ramones și influențe pop preluate de la Everly Brothers.Suntele vibrante de chitară și versurile moderne i-a clasat rapid ca una dintre cele mai reprezentative trupe contemporane ale scenei rock. Albumul lor de debut “What Did You Expect from The Vaccines?” S-a poziționat în scurt timp în topul vânzărilor. După doar 18 luni, a urmat cel de-a doilea album, “Come of Age”, care a ajuns numărul #1 în UK. Cel de-al treilea album, ”English Graffiti” readuce în prim plan elemente muzicale folosite în primul album, dar include și abordări noi, poziționându-se complet diferit și exprimând, după cum spune leaderul trupei, Young, „un sunet din viitor”.

Tinariwen - Islegh Taghram Tifhamam: https://youtu.be/DJbr0W8_X0k

Tinariwen, care înseamnă desert în Tamasheq, și-au început cariera poziționând-se ca rebelii din Tuareg care luptă împotriva guvernului Malian. Se bucură de recunoaștere internațională și susținere a unor staruri precum U2, Carlos Santana, Robert Plant, Thom Yorke (Radiohead), Chris Martin (Coldplay). Au obținut recunoaștere internațională după lansarea celui de-al doilea album, în 2007, “Aman Iman: Water Is Life”. În plus, trupa a câștigat BBC Award for World Music în 2005. “Tassili”, albumul din 2011 le aduce binemertitatul premiu Grammy pentru Best World Music Album. În cadrul EXIT Festival trupa își va prezenta cel mai nou album, “Emmaar”, lansat în 2014 și înregistrat într-un deșert american, unde trupa s-a stabilit temporar. Albumul s-a bucurat de atenția mass-mediei internaționale precum Rolling Stone Magazine, Le Monde, The New Yorker, The Times și multe altele. Activiștii muzicali vor împărtăși cu publicul povești despre rebeliunea împotriva guvernului, aventuri din deșert , războaie, triburi din Tuareg, dar și despre frumusețea deșertului și nostalgia vremurilor trecute.

Tuber, rockerii din Grecia, vor susține un concert live de excepție, cu puternice influențe de rock psihedelic instrumental. Belgienii Black Heart Rebellion, îmbină într-un mod unic stiluri și direcții muzicale, care oferă fanilor trupei energie pozitivă cu ocazia fiecărui concert. Noua Zeelandă transmite salutări către EXIT festival prin muzicianul și actorul de 25 de ani, Graham Candy, care va aduce la cetate energie indie-pop.

EXIT Festival va avea loc, anul acesta, în perioada 7-10 iulie, la Cetatea Petrovaradin, după care EXIT Adventure se mută la Marea Adriatică, pentru a treia ediție Sea Dance Festival, între 14 și 16 iulie. Trupele confirmate pentru EXIT Adventure sunt Ellie Goulding, Wiz Khalifa, Hurts, Skrillex, Bastille, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola,Robin Schulz, Nicky Romero, Cock Sparrer, Anti-Flag, Dub Pistols, DJ Hype, Andy C, cluburile Tresor and Concreteși mulți alții.

Cei care vor să se bucure de magia festivalului de la Novi Sad pot achiziționa pachetul la un preț promoțional de 325 de lei, ceea ce presupune un discount de 60% din prețul final. Acesta include un abonament la Exit Festival (Cetatea Petrovaradin din Novi Sad, Serbia) și un abonament la Sea Dance Festival (Jaz Beach, Budva, Muntenegru). Abonamentele sunt disponibile special pentru cetățenii români care vor să se bucure de Exit Magic Adventure. Abonamentele cu preț promoțional pentru fiecare festival în parte pot fi achiziționate la prețul de 285 de lei (Exit), respectiv 175 de lei (Sea Dance).

Biletele sunt disponibile pe myticket.ro. Informații despre cazare și transport puteți găsi pe site-ul ExitTrip, agenția de turism a festivalului.