Timisoara

Timisoara Saracens, la un pas de o calificare istorica in Europa

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 4 ani si 11 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
495

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

+13 inainte de retur! Pe stadionul Dan Paltinisanu in prima mansa a Play-Off-ului de calificare pe tabloul principal al European Rugby Challenge Cup, Timisoara Saracens s-a impus cu rezultatul de 36-23 in fata italienilor de la Rugby Calvisano, astfel ca banatenii pornesc ca favoriti in lupta pentru un loc in competitia secunda a intrecerilor continentale la nivel de cluburi.
Scorul a fost deschis de Calvisano prin Florin Vlaicu care a concretizat o lovitura de pedeapsa, insa replica timisorenilor a venit repede cu Valentin Calafeteanu egaland din acelasi procedeu, pentru ca apoi Stephen Shennen sa dea primele emotii defensivei italienilor, dupa o cursa in stilul sau caracteristic. Oaspetii puteau trece in avantaj dar Florin Vlaicu a ratat de la o distanta apreciabila, aproximativ 50 de metri incercarea de concretizare a unei tentative de tinta, la un minut distanta Jody Rose a trimis inteligent un balon de urmarire pe care l-a recuperat Stephen Shennan, iar Timisoara Saracens si-a trecut in cont prima incercare a jocului. Valentin Calafeteanu a ratat transformarea iar Florin Vlaicu a redus deiferenta de pe tabela de marcaj la numai doua puncte, rezultatul mentindu-se pana aproape de pauza, in ciuda faptului ca elevii lui Heikell Grainger au avut initiativa dovedindu-se mult mai puternici pe inaintare.
In minutul 35, Valentin Calafeteanu a trimis in margine o lovitura de pedeapsa, a urmat un mol prin care Calvisano s-a vazut masata la limita propriului teren de tinta, intrarea in forta a lui Valentin Poparlan fiind decisiva, pasa acestuia la Paula Kinikinilau aducand un nou eseu pentru Timisoara Saracens.
Dupa pauza partida s-a reluat de la scorul de 16-6 si la primul atac al banatenilor Tangimana Fonovai a batut defensiva lui Calvisano, in ciuda opozitiei a trei aparatori adversi, aceasta reusita fiind urmata de o alta, autor Jack Umaga. Astfel intr-un interval de numai zece minute Timisoara Saracens s-a descprins la 33-6, perioada de joc in care oaspetii au fost sanctionati cu un cartonas galben. Finalul a apartinut lui Calvisano care a marcat trei eseuri, cea mai spectaculoasa reusita apartinand aripii Marco Susio dupa o cursa de aproximativ 50 de metri in care a depasit intreaga aparare a timisorenilor, acestor reusite Valentin Calafeteanu replicand cu o lovitura de pedeapsa.
Cu un avantaj de 13 puncte, Timisoara Saracens se va deplasa pe 23 aprilie in Italia pentru mansa retur a Play-Off-ului de calificare in Challenge Cup, partida programata pe Stadio Peroni.
super-liga.ro