Timisoara

Plimbare cu bicicleta: 6 sfaturi și recomandări

Plimbare cu bicicleta: 6 sfaturi și recomandări

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
439

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Activitățile fizice în aer liber sunt cele mai utile pentru corp și minte. Plimbarea cu bicicleta este prima alegere pentru multe persoane pentru că este un exercițiu fizic ușor și relaxant. Mulți timișoreni ies la plimbare cu bicicleta, atât în oraș, cât și în vecinătatea acestuia. În plus, ciclismul permite parcurgerea distanțelor mari într-un timp relativ scurt, comparativ cu mersul pe jos.

Dacă și tu ieși cu bicicleta în oraș, după muncă, sau te aventurezi în natură, ai nevoie de anumite cunoștințe. Acestea pot face diferența între o tură bună și una neplăcută, în special pe distanțe mari. Sfaturile și recomandările de mai jos sunt utile oricărui biciclist, indiferent de experiența sa.

1. Fii vizibil
În condiții de luminozitate scăzută și ceață, este esențial să fii vizibil, mai ales atunci când mergi în trafic. Dintre accesoriile de bicicletă Boomag, semnalizatoarele și farurile cu poziționare diversă sunt printre cele mai importante. Luminarea bicicletei nu ține de aspect, ci este o măsură de siguranță de bază.

2. Poartă cască
Siguranța este primul lucru la care trebuie să te gândești când ieși cu bicicleta în trafic sau în natură. Accidentele se pot întâmpla oricând, iar o lovitură la cap poate avea consecințe grave sau chiar fatale. Casca are un design special, care absoarbe impactul, iar prețurile sunt accesibile. Prin urmare, nu ezita să îți achiziționezi un astfel de accesoriu.

3. Dozează-ți efortul corespunzător
În primele minute de la începerea plimbării cu bicicleta, tentația de a pedala rapid este mare. Senzația de libertate și de bucurie te poate face să accelerezi mai mult decât este cazul. Este important să-ți dozezi resursele astfel încât să poți termina tura. Începe încet, apoi intră într-un ritm constant, pe care să îl poți susține pe distanțe mari. Astfel, eviți epuizarea timpurie și durerile musculare care pot apărea de la solicitarea excesivă. Nu uita să iei pauze, în care să-ți întinzi și relaxezi corpul. Pauzele trebuie să fie scurte și dese, pentru că dacă stai prea mult timp, mușchii se răcesc și riști să te accidentezi. Importantă în dozarea efortului este și poziția care trebuie să fie relaxată.

4. Reglează șaua
Ajustarea șeii este importantă atât pentru confort, cât și pentru evitarea bătăturilor și iritațiilor. O șa prea joasă nu-ți lasă destul spațiu să-ți întinzi picioarele, ceea ce duce la dureri și disconfort. În schimb, o șa prea înaltă face dificilă atingerea pedalelor și duce la apariția presiunii pe articulații și a iritațiilor. Regleaz-o corespunzător lungimii picioarelor tale și ai grijă să nu fie prea înclinată. Când șaua este poziționată într-un unghi mare, provoacă alunecarea șezutului, iar repoziționarea constantă duce la apariția bătăturilor.

5. Hidratează-te
Când pedalezi este ușor să te lași absorbit de peisaj sau de senzațiile tari și să ignori nevoile esențiale ale corpului. Efortul duce la eliminarea unei cantități mari de apă din organism, așa că trebuie să o înlocuiești constant. Asigură-te că ai la tine destulă apă și hidratează-te adecvat. Băuturile îmbogățite cu minerale sunt utile pentru înlocuirea substanțelor pierdute prin transpirație, dar nu renunța la apa obișnuită.

6. Hrănește-te adecvat
Pentru o plimbare scurtă, nu ai nevoie de resurse nutritive importante, dar pentru ture medii sau lungi trebuie să te asiguri că ai destulă energie. Batoanele de cereale integrale, ciocolata și sendvișurile îți asigură carbohidrații și proteinele necesare. Fructele bogate în minerale și fibre, ca bananele și merele, ajută la înlocuirea mineralelor, oferă zaharuri sănătoase și hidratează. Evită alimentele grele sau prea dulci pentru că îți pot creea probleme digestive și disconfort.

Cele șase sfaturi și recomandări pe care ți le-am prezentat te ajută să ai mereu plimbări plăcute cu bicicleta. Ține cont de ele și bucură-te de mișcare.

Sursa foto: pexels.com/photo/close-up-shot-of-a-cyclist-riding-a-bike-on-the-road-5807579/

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro