Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Bucura-te de un pahar de whisky cu Kumquat

Bucura-te de un pahar de whisky cu Kumquat

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
409

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Site-ul 24drinks.ro ofera cea mai mare varietate de bauturi alcoolice de calitate, iar clientii care comanda se bucura de serviciul rapid si branduri premium. De la whisky cu Kumquat sau Rom aromat din Cuba, 24drinks.ro ofera diversitate, calitate si loialitate celor care aleg produsele comercializate pe site-ul lor!

Kumquats, sunt acele mici globuri de portocale cu coaja dulce si pulpa acrisoara. Sunt acele fructe pe care le astepti cel mai mult in timpul iernii. Sunt grozave pentru o gustare (doar le pui in gura pana cand limba iti amorteste din cauza gustului de acru) sau si mai bine, pregatesti un cocktail.

Toarna whisky-ul intr-un decantor sau intr-un borcan mare, sterilizat, cu un capac etans. Pune o cratita cu apa la fiert, adauga kumquats si fierbe-le timp de 1 minut pentru a indeparta ceara de pe coaja. Scurgele si trecele sub jet de apa rece pentru a se raci.

Taie kumquats la jumatate si adauga-le la whisky. Scoate semintele de pe pastaia de vanilie si adauga, impreuna cu pastaia, la whisky. Se adauga scortisoara si se amesteca. Sigileaza si lasa-le la loc racoros timp de 3 zile.
Se pune in pahare mici, se decoreaza cu cateva kumquats, daca vrei, si se bea curat cu crema de branza si bucati de hamsii. De asemenea, acestea sunt delicioase de turnat peste inghetata.

Whisky-ul este bautura care poate fi bauta simpla, cu gheta sau, cum am vazut mai sus, in combinatie cu alte sucuri de fructe sau fructe intregi. Whisky-ul este o bautura spirtoasa distilata de culoare inchisa care este facuta dintr-o varietate de cereale, inclusiv orz, porumb, secara si grau. Este distilat in intreaga lume, cel mai mult fiind realizat in Irlanda, Scotia, Statele Unite ale Americii, Canada si Japonia. Exista diferite stiluri de whisky si unele tari au reglementari care stipuleaza modul in care este produs. Fie ca este vorba de whisky irlandez, scotch, bourbon sau whisky canadian, este cel mai popular lichior din lume si este folosit in numeroase retete de cocktailuri si shot-uri.

In mod surprinzator, bautorii din India consuma cel mai mult whisky, desi whisky-ul propriu al tarii este rareori exportat. Cuvantul „whisky” provine din limba gaelica, cuvantul “uisge”, o versiune prescurtata a “uisge beatha” care inseamna „apa vietii”, cunoscut si sub numele de aqua vitae in latina. Whisky-ul a fost folosit initial ca medicament, atat ca anestezic intern, cat si ca antibiotic extern.

Tehnicile de distilare au fost aduse in Irlanda si Scotia candva intre 1100 si 1300, de calugari. Deoarece vinul nu se obtinea cu usurinta acolo, berea de orz era distilata intr-un lichior care a devenit whisky. Fabricarea bauturilor spirtoase distilate a fost limitata pemtru spiteri si manastiri pana la sfarsitul secolului al XV-lea. Whisky-ul si-a facut drum in America de Nord, odata cu imigranti irlandezi si scotieni si s-a raspandit pe tot globul.

Desi diferitele stiluri de whisky folosesc metode usor diferite, toate sunt in esenta facute in acelasi mod. Whisky-ul se face la inceput la fel ca berea, cu un piure de cereale - de obicei orz, porumb, secara sau grau. Unele, ca si in cazul orzului, pot fi si maltuite. Boabele sunt amestecate cu apa si drojdie pentru fermentare, ceea ce transforma amidonul in zaharuri care devin alcool. Dupa aceea, berea este trecuta printr-un alambic - fie un alambic, fie o coloana continua - care incalzeste lichidul intr-un vapor concentrat. Acesta iese la celalalt capat ca un distilat lichid rezistent, care este limpede.

Aproape tot whisky-ul este apoi imbatranit in butoi pentru cel putin cativa ani. Acest lucru confera arome de stejar si lemn, intuneca lichiorul si atenueaza alcoolul dur. Dupa butoaie, whisky-ul este apoi amestecat cu alte butoaie sau diferite stiluri de whisky si adesea diluat pana la puterea de imbuteliere. Whisky-ul este de obicei imbuteliat cu 40% alcool in volum sau putin mai mare. Unele whisky-uri cu rezistenta la butoi, care nu sunt diluate, pot ajunge la 140.

Unele stiluri de whisky sunt foarte reglementate, iar altele nu. Bourbon, de exemplu, trebuie sa indeplineasca anumite criterii pentru a utiliza acel nume pe eticheta. In schimb, un „whisky amestecat” etichetat generic poate fi facut oriunde si poate folosi orice ingrediente sau metode de productie. Fiecare stil are, de asemenea, propriile caracteristici, care atrage bautori de gusturi diferite.

Blended Whisky: Termenul se refera la orice whisky care este un amestec de diferite whisky-uri deja invechite. De obicei, include whisky-uri distilate din diferite tipuri de cereale. Whisky-urile canadiane si irlandeze, precum si scotch-urile includ blended whisky. Este folosit si pentru whisky-urile care nu se incadreaza in niciunul dintre stilurile standard.

Single Malt Whisky: Acest termen este folosit pentru a distinge un whisky care este produs la o singura distilerie folosind un singur bob de malt. Poti gasi single malt in whisky-uri scotch, irlandez si japonez si whisky-uri din alte tari.

Whisky irlandez: Acest whisky trebuie distilat in Irlanda si este cel mai adesea amestecat, desi sunt disponibile malturi single. De obicei, whisky-ul irlandez este triplu distilat din orz nemalt si trebuie sa fie invechit timp de cel putin trei ani. Stilul este cunoscut pentru ca este neted, usor si foarte potabil.

Scotch Whisky: Scotch include malturi simple obtinute din orz malt si whisky-uri amestecate care includ whisky de cereale. Gustul sau specific este dat de o afumare care se confera prin uscarea maltului la un foc alimentat cu turba. Diferite regiuni din Scotia produc single malt, de asemenea, cu caracteristici individuale.

Indiferent de alegerea facuta, 24drinks.ro va avea intotdeauna la indemans sticla potrivita de whisky!