Timisoara

„Tinuturile joase” de Herta Muller la Festivalul TESZT

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 6 ani si 10 luni
Vizualizari
548

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ținuturile joase” de Herta Müller la Festivalul TESZT

Producția Teatrului German de Stat Timișoara, „Ținuturile joase” de Herta Müller, în regia lui Niky Wolcz, va fi prezentată în cadrul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara TESZT luni, 26 mai 2014, ora 21în sala Teatrului German de Stat.
Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara TESZT, organizat de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, stă sub semnul multiculturalității, festivalul găzduind spectacole și artiști din România, Ungaria și Serbia. Tema ediției din acest an este căutarea trecutului, iar programul conține, pe lângă spectacole de teatru, concerte și expoziții.

„Ţinuturile joase” este o colecţie de povestiri ale Hertei Müller, scriitoare germană originară din Banat care a fost distinsă în 2009 cu Premiul Nobel pentru literatură. La vârsta maturităţii, naratoarea îşi aminteşte de copilăria ei din Niţchidorf, de şcoală, de duminicile de la biserică, de jocurile copilăriei, mai apoi de serile de dans şi de experienţele de la oraş. Sunt evocate episoade ale acelor vremuri, fiind readuse la viaţă personajele trecutului. Povestitoarea retrăieşte propriile temeri din copilărie, conflictele părinţilor ori micile pungășii ale sătenilor, fără însă ca ilustrarea acestei perspective subiective să fie lipsită de căldură şi umor.

Din echipa de producţie fac parte scenografii Helmut Stürmer (decor) şi Fehérvári Zsolt (costume), precum şi regizorul de film Bogdan George Apetri. Din distribuție fac parte actorii Isa Berger, Mara Bugarin, Ioana Iacob, Radu Vulpe, Ida Jarcsek-Gaza, Franz Kattesch, Enikő Blénessy, Daniela Török, Anne-Marie Waldeck, ș.a., precum și studenți ai Secției de actorie în limba germană din cadrul Universității de Vest din Timișoara, elevi ai Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” și orchestra Teatrului German de Stat.

Spectacolul beneficiază de traducere în limbile română, maghiară și engleză.
Biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
- la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)
Orar: Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19;
Sâmbătă: 10-15
precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor