Timisoara

Tipuri de piese auto noi

Tipuri de piese auto noi

Detalii

Categorie
Stiri auto - moto
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
730

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nu este cel mai placut moment din lume cel in care descoperi ca o piesa de la masina ta s-a stricat. Acest lucru inseamna cheltuieli si cheltuielile nu sunt niciodata bune.

Neplacerea generata de ele insa, poate sa fie amortizata daca stii ce piese trebuie sa cumperi. Ai de ales intre piese auto noi si piese auto second hand. Cea de-a doua varianta este indicata doar in conditiile in care piesa nu este foarte importanta si tine mai mult de estetica.

Prima varianta este o alegere corecta, insa nu este atat de simpla, in conditiile in care exista mai multe feluri de piese auto noi.

Vom descoperi, asadar, care sunt cele mai importante categorii de piese auto noi.

Piesele auto OE

OE vine de la Original Equipment. Piesele auto OE sunt exact piesele care au fost montate pe masina ta atunci cand a fost construita. Acestea poarta denumirea producatorului masinii, insa de cele mai multe ori sunt produse de o terta companie. Piesele OE sunt cele mai indicate pentru orice automobil, insa se gasesc doar in reprezentante si sunt destul de scumpe. Este motivul pentru care multi soferi se feresc de ele, chiar daca sunt extrem de bune.

Piesele auto OEM

Original Equipment Manufecturer sunt piesele produse de acelasi producator care a facut piesele OE, insa de data aceasta sub brandul propriu. Avand toata tehnologia necesara si toate cunostintele, producatorul poate sa faca piese de aceeasi calitate, in regim propriu. Piesele OEM sunt piese de o calitate foarte buna, care au avantajul de a fi ceva mai ieftine decat cele OE si de a putea fi achizitionate din mai multe locuri.

Piesele auto aftermarket

Cele mai populare piese auto sunt piesele aftermarket. Motivul este unul cat se poate de bine conturat: pretul mic. Piesele aftermarket sunt piesele produse de alti producatori, nu cei care au produs piesele originale. Exista o multime de companii care produc piese aftermarket, insa nu toate sunt de calitate. Vei gasi piese aftermarket ireprosabile si piese care lasa de dorit. Din acest motiv, daca vrei sa cumperi astfel de piese trebuie sa te informezi foarte bine, pentru a te asigura ca totul este ca la carte.

Astfel, daca ai buget foarte mare, cel mai bine este sa cumperi piese OE sau OEM, in timp ce pentru un buget redus, piesele aftermarket sunt cat se poate de bune.