Timisoara

Toate bune pe frontul de TESZT!

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 5 luni
Vizualizari
513

Voteaza & Distribuie

Descriere

Toate bune pe frontul de TESZT!
Festivalul Euroregional de Teatru TESZT se desfășoară la foc continuu. Spectacolele sunt jucate cu sala arhiplină și casă închisă, semn că spectatorii timișoreni și artiștii trec cu brio TESZTul.
Iată programul zilelor de luni și marți, în festival:
Luni, 25 mai:
-ora 17, în sala Studio a Teatrului Maghiar ”Csiky Gergely”, spectacolul ”Europa, Europa”, producție a Teatrului Studio K Budapesta (HU), regia Koltai M. Gábor. ”După cataclism, în momentul expulzării turcilor, Europa e în ruină, întocmai ca toate celelalte care au contat vreodată. Iar societatea, găunoasă, încearcă disperată să redefinească dragostea, relațiile, familia, patria, sacrificiul, arta și pe Dumnezeu însuși”
- ora 21, în Sala Mare a Teatrului German/Maghiar, ”Ținuturile joase” de Herta Müller, regia Niky Wolcz, producție a Teatrului German de Stat Timișoara. „O colecţie de povestiri ale Hertei Müller, scriitoare germană originară din Banat care a fost distinsă în 2009 cu Premiul Nobel pentru literatură. La vârsta maturităţii, naratoarea îşi aminteşte de copilăria ei din Niţchidorf, de şcoală, de duminicile de la biserică, de jocurile copilăriei, mai apoi de serile de dans şi de experienţele de la oraş. Povestitoarea retrăieşte propriile temeri din copilărie, conflictele părinţilor ori micile pungășii ale sătenilor, fără însă ca ilustrarea acestei perspective subiective să fie lipsită de căldură şi umor”.
- la ora 24, Concertul de la miezul nopții, Cári Tibor: Muzica Teatrului. ”Muzica Teatrului este un proiect artistic itinerant, independent, inovativ, care promovează muzica originală interpretată live în spectacole de teatru. Plurilingvismul proiectului (română, maghiară, franceză, germană și engleză) se împletește cu amplitudinea arealului muzical, care reunește genuri diverse, de la clasic la drum'n bass, de la blues și rock la cafe concert”.
Marți, 27 mai:
-ora 17, în Sala Mare a Teatrului Maghiar, spectacolul ”Cer și pământ”, producție a Teatrului Csiky Gergely, regia Dobrei Denes-Varga Heni.

- ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național Timișoara, ”Barca cu păpuși” de Milena Markovic, regia Ana Tomovic, producție a Teatrului Național Sârb, Novi Sad.
-ora 24, Concertul de la miezul nopții: Mezei Szilárd Septet
Festivalul Euroregional TESZT se desfășoară în perioada 24-31 mai 2014, la Timișoara. Este organizat de Teatrul Maghiar Csiky Gergely și finanțat de Consiliul Local al Municipiului Timișoara. Toate spectacolele din programul festivalului sunt traduse în limbile română și engleză.