Timisoara

Toate detaliile despre cel mai important turneu de volei pe plaja din Romania

Detalii

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
322

Voteaza & Distribuie

Descriere

Si mai aproape de start! Se stiu toate delaiile competitiei. S-a stabilit programul celei mai importante competiții de volei pe nisip din România. Aceasta se va desfășura în perioada 6 – 9 iulie la Timișoara, pe plaja amenajată în Parcul Rozelor. 58 de echipe s-au înscris în această ediție a CEV Satellite, din 19 țări.
”În funcție de punctajul CEV, cele mai bune 6 formații vor fi calificate direct pe tabloul principal al competiției. Acestora li se vor adăuga echipele românești formate din Adriana Melniciuc și Diana Tătaru, respectiv Florina Murariu și Sorina Miclăuș. Cea de-a treia formație tricoloră, formată din Ioana Ordean și Angelica Podină va evolua în calificări, alături de alte 15 echipe din Europa. Miercuri, în prima zi a competiției, se va desfășura faza de country quota, în care mai multe echipe din aceeași țară vor juca pentru un loc în calificări. În faza calificărilor, tot miercuri, formațiile venite din country quota, alături de celelalte calificate în această fază în funcție de punctajul CEV, vor lupta pentru cele 8 locuri rămase vacante pe tabloul principal. Va urma apoi lupta pe tabloul principal, între 16 echipe, în zilele de joi și vineri. Echipa care va pierde două meciuri va fi eliminată. Sâmbătă, în ultima zi a turneului vor avea loc semifinalele și finalele. Competiția va fi una puternică, pentru că vor participa echipe valoroase. Spectatorii vor avea ocazia să le vadă pe unele dintre sportivele care au fost prezente și anul trecut, spre exemplu, Teresa Mersmann, Isabel Schneider, Cinja Tillmann și Katarina Schilerwein. Nu va lipsi Olga Motrich, sportiva din Rusia care anul acesta va face pereche cu Yulia Abalakina, o coechipieră nouă. Vor fi prezente formații din Italia, care joacă un volei de calitate, dar și echipe din Serbia”, - Dan Jitaru, antrenor România.
Voleibalistele românce Ioana Ordean, Adriana Melniciuc și Florina Murariu, reprezintă la volei pe plajă CSM Timișoara, iar la volei în sală, UVT Agroland. CEV Satellite Timișoara 2016 este organizat de UVT Agroland și CSM Timișoara, cu sprijinul Primăriei Timișoara. Competiția se desfășoară sub egida Federației Române de Volei.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro