Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Tocăniță de pui: 3 moduri de a găti acest fel de mâncare

Tocăniță de pui: 3 moduri de a găti acest fel de mâncare

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
471

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Tocănița de pui este un fel simplu și sănătos de mâncare, ce îți poate potoli poftele în miez de zi sau la ceas de seară. Bucurându-te cu aroma cărnii slabe de pui, în combinație cu legume proaspete, de sezon, tocănița nu ar trebui să lipsească din arsenalul culinar al oricărei gospodine autentice. Iată trei feluri în care poți pregăti acest preparat simplu și ieftin:

Tocăniță de pui ardelenească

Deși tocănițele nu diferă foarte mult de la o regiune la alta, tocanita de pui ardelenească are în componență neapărat suc de roșii, iar la servire se oferă smântână din belșug.

Ingrediente pentru 4-6 porții
  • 1 pui întreg
  • 150 ml ulei
  • 600 g suc de roșii
  • 3 morcovi
  • 4 ardei kapia
  • 6 căței de usturoi
  • 3 cepe
  • 1 praz
  • 1 legătură frunze de țelină
  • 1 legătură mărar
  • Sare și piper

Mod de preparare
  1. Spală și pregătește toate legumele. Toacă mărunt frunzele de țelină și mărarul, taie felii prazul și usturoiul, toacă mărunt ceapa, dă morcovii pe răzătoare și taie cubulețe ardeii.
  2. Spală, curăță și porționează bucățile de carne.
  3. Într-o cratiță sau oală adâncă, încinge uleiul și rumenește bucățile de carne, apoi dă-le deoparte.
  4. În uleiul rămas de la carne, călește ceapa, usturoiul și prazul.
  5. Când s-au înmuiat, adaugă morcovii și ardeii. Amestecă din când în când până se înmoaie și aceștia.
  6. Adaugă sucul de roșii, frunzele de țelină, mărarul, apoi potrivește de sare și piper.
  7. Adaugă bucățile de pui în sos și bagă totul la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20 de minute.
  8. Servește cu mămăliguță și smântână. Poftă bună!

Tocăniță de pui tradițională cu ceapă și cartofi


Ingrediente pentru 5-6 porții
  • 1 kg carne de pui
  • 1 kg de cartofi
  • 6 cepe
  • 3-4 morcovi
  • 3-4 căței de usturoi
  • 300 ml suc de roșii sau bulion
  • 5-6 linguri de ulei
  • Sare și piper după gust
  • Chimen sau 2 foi de dafin
  • Pătrunjel proaspăt

Mod de preparare
  1. Spală, curăță și pregătește carnea de pui, apoi spală și toacă mărunt ceapa.
  2. Într-o tigaie, pune uleiul la încins, apoi ceapa la călit.
  3. După ce se înmoaie ceapa, adaugă bucățile de pui, sare și piper, apoi toarnă o cană de apă și lasă totul la fiert 10 minute.
  4. Între timp, curăță și feliază morcovii, iar cartofii taie-i cubulețe și lasă-i să stea în apă rece.
  5. După ce trec cele 10 minute, adaugă morcovii, sosul de roșii și chimenul sau dafinul.
  6. Lasă la fiert alte 10 minute, apoi adaugă cartofii și lasă totul să scadă. Completează pe parcurs cu apă sau suc de roșii, dacă mai este necesar.
  7. La final, după stingerea focului, adaugă usturoiul zdrobit și pătrunjelul proaspăt. Poftă bună!

Tocăniță de pui cu ciuperci


Ingrediente pentru 8 porții
  • 1,5 kg aripi de pui sau pulpe de pui
  • 5 linguri de ulei
  • 1 kg ciuperci champignon proaspete sau 2 conserve
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • Paprika
  • Sare și piper
  • Pătrunjel verde

Mod de preparare
  1. Spală, curăță și condimentează carnea.
  2. Pune uleiul la încins într-o cratiță adâncă și carnea la rumenit.
  3. Curăță și toacă ceapa mărunt și ardeiul cubulețe, apoi adaugă-le în cratiță și lasă-le 1-2 minute să se înmoaie, alături de carne.
  4. Curăță ciupercile și adaugă-le alături de restul ingredientelor. Dacă sunt mai mari, taie-le în sferturi sau jumătăți.
  5. După ce încep să lase apă, condimentează totul cu sare, piper și paprika. Mai adaugă puțină apă, dacă este nevoie, cât să acopere carnea, apoi lasă totul la fiert 20 de minute, la foc mic. Amestecă din 5 în 5 minute pentru a nu se prinde.
  6. Când totul este gata, stinge focul și presară pătrunjel proaspăt deasupra. Poftă bună!

Încearcă una dintre cele trei rețete de tocăniță de pui atunci când vrei să mănânci ceva gustos și hrănitor. Cu siguranță vei dori o porție în plus!

Sursa foto: shutterstock_407780023.jpg

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro