Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Top 10 unelte pentru orice grădinar

Top 10 unelte pentru orice grădinar

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
585

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Orice grădinar care se respectă are în magazie un „arsenal” cât mai variat de unelte de care să se folosească în toate anotimpurile. Odată cu progresul tehnologiei, alături de uneltele clasice, mânuite manual, au apărut și cele electrice și mecanizate, care ușurează mult munca în grădină. Secretul unui grădinar priceput stă în utilizarea deopotrivă a ambelor categorii de unelte, întrucât, oricât de sofisticat ar fi un dispozitiv, sunt situații când nu poate înlocui sculele clasice.

Iată mai jos un top al uneltelor care nu ar trebui să lipsească niciunui grădinar!

1. Sapa

Se folosește pentru sfărâmarea bulgărilor de pământ rămași în urma săpatului și pentru și pentru „spargerea” pământului tasat. De asemenea se utilizează și la prășit, fiind foarte eficientă în tăierea buruienilor de la rădăcină.

2. Cazmaua

Este folosită la desfundarea terenurilor, lama ascuțită permițând efectuarea de săpături adânci. Utilizarea cazmalei presupune un efort mare, iar secretul pentru a se evita epuizarea fizică stă în lungimea cozii. Dacă aceasta este prea scurtă, efortul depus la săpare este unul mult mai intens, iar o coadă prea lungă riscă să se rupă repede.

3. Furca

Este utilă în cazul mai multor activități cum ar fi aerarea solului sau scoaterea din pământ a arbuștilor și a plantelor perene, în vederea igienizării grădinii. De asemenea, poate fi folosită pentru a împrăștia compost în scopul fertilizării solului, sau pentru a transporta resturile vegetale în timpul activităților de curățenie.

4. Grebla

Utilizată pentru strângerea frunzelor uscate și a resturilor vegetale, se dovedește utilă și în lucrările de afânare a solului. De asemenea, se folosește pentru nivelarea solului după efectuarea săpăturilor, în vederea plantării semințelor.

5. Motocoasa

Face parte din categoria uneltelor mecanizate și este folosită în special pentru tuns iarba și întreținerea gazonului. Întrucât piața abundă de motocoase pe benzină ieftine, aproape că nu există grădinar care să nu aibă în dotare și o astfel de unealtă.

6. Foarfeca de grădină

Este extrem de utilă atunci când vine vorba de tăiat ramuri mai subțiri și corzi de vie, la fel de bine putând fi folosită și pentru a tunde gardul viu. Există diferite tipuri de foarfeci de grădină, care pot tăia ramuri mai groase sau mai subțiri, variind și lungimea brațelor, astfel încât să poată fi folosite și pentru ramurile aflate la înălțime.

7. Roaba

Are multiple utilități, putând fi folosită pentru a transporta aproape orice. Fie că este vorba de saci cu pământ de flori, compost pentru fertilizare sau resturi vegetale adunate din grădină, toate acestea pot fi transportate cu ușurință cu o roabă, chiar dacă ar cântări câteva zeci de kilograme.

8. Fierăstrăul și toporul

Sunt unelte de tăiat, utile în cazul arborilor uscați sau al crengilor mai groase, care nu pot fi tăiate cu foarfeca de grădină. În general, sunt folosite pentru lucrări de întreținere, fiind utile și pentru asigurarea rezervei de lemne pentru iarnă.

9. Pompa de stropit

Sănătatea plantelor din grădină se păstrează și aplicând tratamentele necesare pentru prevenirea și combaterea unor boli sau unor dăunători. În varianta clasică, pompa de stropit se folosește manual, însă au apărut și atomizoarele, care dispersează în mod mecanizat soluțiile. Acestea din urmă sunt mai eficiente, întrucât au o putere mai mare de pulverizare și nu presupun efort fizic prelungit, în cazul unor livezi care se întind pe suprafețe mari.

10. Echipament de protecție

Pentru munca la grădină este nevoie și de un echipament adecvat, care se curăță ușor și este mai rezistent decât hainele obișnuite. Cele mai importante sunt mănușile, care protejează mâinile de zgârieturi, spre exemplu în cazul tunderii tufelor de trandafiri. Echipamentul este completat cu un șorț de grădină, care se poartă peste haine pentru a le proteja de murdărie. Totodată, datorită buzunarelor largi cu care este prevăzut, șorțul permite și păstrarea la îndemâna a unor ustensile precum foarfeca de grădină, sfoară pentru legat lăstarii sau plicuri cu semințe. De asemenea, este recomandată și o pereche de cizme din cauciuc, mai ales pentru zilele ploioase.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/cutie-de-hedging-topiar-foarfece

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro