Timisoara

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro

Tot ce trebuie să știi despre jantele din aliaj

Tot ce trebuie să știi despre jantele din aliaj

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
578

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Jantele din aliaj nu sunt sub nicio formă ceva nou pe piață, dar adevărul este că nu toate lumea le cunoaște beneficiile. Dacă până acum ai rulat bine merci cu jantele tale din oțel, poate că nici nu te-ai gândit să le înlocuiești cu unele din aliaj. Și în fond de ce ai face-o dacă totul merge foarte bine? Totuși, articolul de față ți-ar putea schimba părerea. Îți vom relata în cele ce urmează tot ce trebuie să știi despre jantele auto din aliaj, ca mai apoi să poți lua o decizie informată.

Din ce sunt făcute jantele unei mașini?

Cele mai comune materiale folosite la prelucrarea jantelor unei mașini sunt oțelul (tabla), fibra de carbon și aliajul de aluminiu. Majoritatea tipurilor de mașini, indiferent de constructor, sunt echipate cu jante de aluminiu, de la camioane, la sedane și mașini de lux. Aluminul a fost selectat deoarece oferă un bun raport între rezistență, greutate, cost și durabilitate.

De ce este important tipul de jante de pe mașină?


Jantele sunt o componentă extrem de importantă a mașinii deoarece, cu ajutorul acestora, cauciucurile se atașează de autoturism și ajută motorul să transfere puterea pe asfalt. Astfel, jantele transferă putere de la osii/butuc spre cauciucuri, asigurând energia necesară pentru a deplasa mașina. Volumul de energie creată este dependent de mărimea jantei, comparativ cu puterea generată de motor.

Dacă vrei să reîmprospătezi performanțele credinciosului tău logan, ar putea fi o idee excelentă să achiziționezi un set nou de jante Logan. În afară de efectul estetic garantat, schimbarea jantelor cu unele din aliaj ar putea să-ți aducă o îmbunătățire semnificativă a aliniamentului mașinii, a modului în care rulează, a frânelor, accelerației, precum și a calibrării vitezometrului. Per total, calitatea călătoriei tale va fi îmbunătățită simțitor.

Construcția jantelor din aliaj

E adevărat, majoritatea jantelor de mașină se fac din aliaje de aluminiu, dar există mai mult de o singură metodă de fabricație. Prima metodă este prin forjare, în cadrul căreia o bucată solidă de aluminiu este supusă la o presiune foarte mare și capătă astfel forma finală. Acest procedeu livrează jante extrem de puternice și cel mai des de greutate redusă.

Al doilea procedeu cunoscut de producție a jantelor din aliaj este prin turnare gravitațională. Este cel mai simplu proces și presupune turnarea metalului topit într-o matriță. În consecință, trebuie folosit mai mult metal pentru a asigura rezistența necesară, astfel obținându-se o jantă mai grea.

Al treilea procedeu este turnarea la joasă presiune, metodă ce forțează aluminiul topit în matriță pentru a se compacta și a crește rezistența. La polul opus se află turnarea contra presiune, metodă în cadrul căreia un vid absoarbe metalul lichid în matriță. Deși procesul este diferit, rezultatele sunt similare.

O altă metodă este și formarea prin curgere, folosită cel mai frecvent la vehiculele pentru sporturile cu motor. Metalul este turnat, modelat sub presiune în timp ce este învârtit. Astfel se obține comprimarea și întinderea materialului, fapt care îi crește rezistența la șoc și capacitatea de încărcare.

Nu în ultimul rând, jantele din bloc de metal sunt prelucrate cu echipamente speciale care taie lent materialul până se ajunge la forma necesară. Avantajele acestor jante sunt că păstrează structura moleculară a bucății brute de metal, astfel fiind extrem de rezistente, dar nu la fel de ușoare.

Problemele jantelor

Atunci când te pregătești să achiziționezi un set nou de jante din aliaj, este esențial să iei în calcul compatibilitatea, durabilitatea și rezistența acestora pentru a te încredința de siguranța la volan și potrivirea cu stilul tău de condus.

Chiar dacă jantele ușoare se pot învârti mai repede și pot acționa rapid, sunt totuși mai expuse la spargere și plesnire, într-un cuvânt se deteriorează mai ușor. Pe de altă parte, jantele grele vor fi mai puternice și mai durabile, dar nu vor permite economisirea de combustibil.

Secretul este să cercetezi puțin piața și în final să alegi setul de jante din aliaj care se potrivește nevoilor și stilului tău de condus.

Sursa foto: pexels.com/photo/photography-of-red-car-on-asphalt-road-757184/

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com