Timisoara

„Trofeele generozității” decernate Ambasadorului Austriei, realizatorului de reportaje „Izolați în România” și învățătoarei Andrada Sorca

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Vizualizari
415

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

„Trofeele generozității” decernate Ambasadorului Austriei, realizatorului de reportaje „Izolați în România” și învățătoarei Andrada Sorca

În cadrul celei de-a șasea ediții a Balului Vienez de la Timișoara, au fost decernate trei „Trofee ale generozității”: fostului Ambasador al Austriei în România, Dl Gerhard Reiweger, lui Dite Dinesz, realizator de emisiuni la TVR Timișoara și Andradei Sorca, învățătoare la Liceul teoretic „Nicholas Lenau” Timișoara.

„Trofeele generozității” sunt oferite de către organizatorii evenimentului unor „eroi nevăzuți” ai comunității care prin acțiunile și dăruirea lor fac o diferență printre semeni.

Dl Gerhard Reiweger a fost ambasador al Austriei la București din octombrie 2014 până în octombrie 2017. În timpul mandatului său a susținut Balul Vienez de la Timișoara în rândul comunității de investitori austrieci în România, cât și în Austria, întărind astfel legăturile dintre Viena, capitala Austriei și Timișoara, cunoscută ca „Mica Vienă”.

Dirte Dinesz, realizator TVR Timișoara, a transformat sute de povești de viață̆ în emisiuni de televiziune, premiate în țară și în străinătate. Este cunoscută pentru seria de 12 reportaje „Izolați în România” care spune povestea oamenilor care locuiesc în cătune, fără apă, curent, doctor, magazine, școală sau biserică. A reușit astfel să construiască o comunitate de telespectatori care încearcă să susțină și să ajute „Izolații”.

Andrada Sorca este o tânără învățătoare la Liceul teoretic „Nicholas Lenau” Timisoara și membru fondator al asociației „Inițiativa în educație”. Ea se remarcă în mediul educațional local prin dăruirea cu care își face meseria de dascăl, prin modul inovator de implicare al copiilor, prin folosirea unor metode moderne de predare, încercând astfel să aducă o schimbare în sistemul educațional de la catedră.

Desfășurându-se sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei, Balul Vienez de la Timișoara este al 31-lea Bal Vienez recunoscut la nivel internațional de către Primăria din Viena.
După șase ani de existență, Balul Vienez de la Timișoara a reușit să se impună pe calendarul cultural al orașului și al regiunii ca cel mai mare eveniment cultural caritabil. An de an, comunitatea Balului Vienez de la Timișoara a strâns oameni de afaceri și cultură care s-au arătat deschiși la nevoile celor de lângă ei și care au fost pregătiți să fie generoși. Astfel, în fiecare an donațiile strânse prin acest eveniment au asigurat hrană și rechizite pentru 600 de copii și tineri din centrele locale are fundației internaționale United Way România.

Av. Ioana Hațegan, inițiatoarea acestui eveniment, a declarat: „Balul Vienez de la Timișoara dorește să celebreze ce e mai frumos în comunitatea noastră, dăruirea și generozitatea, iar „Trofeele generozității” sunt oferite unor oameni care, cu modestie, altruism și consecvență, fac comunitatea noastră mai frumoasă.”

DESPRE ORGANIZATORI – FUNDATIA HATEGAN
Fundația Hațegan a crescut din Fundația Balului Vienez de la Timișoara, organizație care a fost înființată în scopul organizării acestui eveniment caritabil. Fundația Hațegan are ca obiectiv principal formarea și susținerea unor comunități puternice în Timișoara și în regiune prin patru linii de programe: comunitate, familie, wellbeing și educație.