Timisoara

Trupa de teatru scolar NiL participa la un festival in Osijek, Croatia

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 3 ani si 4 luni
Vizualizari
375

Voteaza & Distribuie

Descriere

Trupa de teatru școlar NiL participă la un festival în Osijek, Croația

Trupa de teatru școlar NiL a Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara va prezenta, în colaborare cu Teatrul German de Stat (TGST), spectacolul „Cei doi Pierrot” de Edmond Rostand, în cadrul celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Tineret în Limba Germană din Osijek, Croația, în data de 19 iunie 2015.
Tot în cadrul acestui festival, în 19 și 20 iunie 2015, Isolde Cobeț, actriță a TGST și coordonatoarea trupei NiL, va susține un atelier de actorie.
„Cei doi Pierrot” este unul dintre cele mai reușite spectacole ale trupei NiL. În aprilie 2015, tinerii actori din spectacol au fost premiați în cadrul Festivalului Național de Teatru Școlar în Limbi Străine „Teatru sub castani” din Iași, obținând premiile pentru cea mai bună interpretare masculină și, respectiv, feminină.
Deplasarea la festivalul din Croația face parte din programul de pedagogie teatrală al TGST și este sprijinită de Municipiul Timișoara și de Fundația Landului Baden-Württemberg pentru Cultura Șvabilor Dunăreni.
Trupa de teatru NiL a fost înfiinţată în 1996 de actorul TGST Christian Bormann, fiind formată din elevi ai Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara. În toți acești ani, trupele și-au prezentat spectacolele la numeroase festivaluri de teatru şcolar și de tineret din Germania, Ungaria, Croaţia şi România.