Timisoara

Un CV mai putin stiut al lui Zoli Toth

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 7 ani si 8 luni
Vizualizari
1716

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Un CV mai putin stiut al lui Zoli Toth

Zoli Toth - A absolvit in 2000 Academia de Muzica "Gh. Dima" din Cluj-Napoca, iar in 2005 cursurile de master la aceeasi academie fiind primul care sustine lucrarea de disertatie cu tema "Managementul in arta muzicala" .
Este initiatorul muzicii de percutie neconventionala din Romania. In 1997 a fondat trupa Hans\'n\'Feet Quartet, cu care a sustinut concerte in Brasov, Bistrita, Miercurea-Ciuc, Costinesti, Cluj. De asemenea a pus bazele formatiei SENSOR alaturi de care a participat la numeroase concerte in tara. Din 2000 este membru si manager al grupului SISTEM.
Experienta sa profesionala este impresionanta: in 1994 a fost component al lotului olimpicilor romani la Los Angeles, SUA. A castigat experienta solistica sustinand recitaluri in tara si in strainatate. Zoli Toth a prezentat lucrari in prima auditie absoluta (Peter Szego, Ede Terenyi) si a inregistrat pentru radio si televiziune.
A avut sansa sa participe la cursuri de maiestrie cu Therry Miroglio (Conservatorul de Muzica din Paris), Mircea Ardeleanu (Academia de Muzica - Lausanne, Elvetia). In 2000 a fost bursier al Universitatii de Muzica Koln, Germania (profesor Christoph Caskel), in acelasi an devenind licentiat al Academiei de Muzica "Gh. Dima" cu nota maxima. Ca orchestrant, a fost colaborator al filarmonicilor din Arad, Brasov, Cluj, Sibiu, Oradea, Ramnicu-Valcea si Timisoara. Intre 1993-1998 a activat ca sef de partida la Orchestra Internationala "Elbe Wesser" - Germania, in 1997 - ca sef de partida Orchestra Internationala Nyrbator - Ungaria, iar in 2000 ca sef de partida pentru "Kolner Simphony Orchestra" - Germania.
Intre anii 2000 si 2002 a fost profesor de percutie si muzica de camera la Liceul de Muzica "Sg.Toduta" din Cluj Napoca. In calitate de profesor a obtinut trei premii intai la Olimpiadele Nationale din 2001 si 2002.