Timisoara

Universitatea Politehnica Timișoara vă urează Sărbători fericite

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
272

Voteaza & Distribuie

Descriere

Universitatea Politehnica Timișoara vă urează Sărbători fericite

Anul 2016 se apropie de încheiere. A fost un an, ca ultimii de altfel, în care democrația, libertatea de exprimare, transparența și dialogul au fost în centrul preocupărilor instituționale. Anul 2016 a fost marcat și de nenumărate evenimente triste, care arată că lupta pentru pace și echilibru este mult mai complexă decât am fost dispuși să acceptăm.
Tot în 2016 învățământul românesc a fost marcat de multe schimbări, unele pozitive, altele discutabile și altele, așa cum am arătat în comunicatele emise de Universitatea Politehnica Timișoara în cursul anului, riscante pentru o dezvoltare sustenabilă.
Într-un ton optimist, dorim să menționăm că preocuparea și eforturile universității noastre pentru încurajarea performanței și excelenței au fost din nou răsplătite. Universitatea Politehnica Timișoara a fost onorată cu patru premii din partea Academiei Române, după cum urmează:

  • la secţiunea „Stiinţe tehnice”, premiul „Constantin Budeanu“ pentru cartea “Dual rotor single stator permanent magnet motors for hybrid electrical vehicles”, autori: Lucian-Nicolae Tutelea şi Sorin-Ioan Deaconu;
  • la secţiunea „Stiinţe agricole şi silvice”, premiul „Gheorghe Ionescu-Siseşti” pentru cartea „Drenaje”, vol.1 şi 2, autor: Teodor Man;
  • la secţiunea „Stiinţa şi tehnologia informației”, premiul „Grigore Moisil“ pentru grup de trei lucrări: „Contribuţii la optimizarea sistemelor fuzzy”, autori: Radu-Emil Precup, Radu-Codruţ David, Emil M. Petriu, Ştefan Preitl, Mircea-Bogdan Rădac;
  • la secțiunea „Știința și tehnologia informației”, premiul „Tudor Tănăsescu“, pentru grup de patru lucrări: „Automatizare avansată”, autor principal: Gheorghe-Daniel Andreescu.
Adresăm felicitări câștigătorilor și le dorim să continue seria impresionantelor realizări științifice. În acest sens, joi, 22 decembrie 2016, în cadrul întâlnirii festive de sfârșit de an a politehniștilor, prof.dr.ing Viorel-Aurel Șerban, rectorul UPT, a înmânat două granturi suport în valoare de 1000 Euro pentru sprijinirea activității de cercetare a tinerilor cu rezultate deosebite: ș.l.ing. Mircea-Bogdan Rădac (31 ani, Departamentul de Automatică și Informatică Aplicată) și conf.dr.ing. Robert Ianoș (35 ani, Departamentul de Chimie Aplicată și Ingineria Compușilor Anorganici și a Mediului).
La finele anului, conducerea Universității Politehnica Timișoara urează comunității academice din Timișoara și românilor de pretutindeni Sărbători liniștite, lumină în suflet și înțelepciune. Fie ca anul 2017 să ne găsească mai încrezători, mai solidari, mai buni și mai plini de dragoste față de cei de lângă noi.
La mulți ani!