Timisoara

Universitatea Politehnica Timisoara semneaza un nou acord de colaborare

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 5 ani si 1 saptamana
Vizualizari
716

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 9 septembrie 201410:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea de Științe Aplicate din Westfalia semnează un nou acord de colaborare

Între Politehnica timișoreană și Universitatea de Științe Aplicate Gelsenkirchen există o colaborare de peste 17 ani. Începând cu anul 1997 cele două instituții au dezvoltat constant relațiile care au ajuns să cuprindă toate ariile de interes academic și științific, specifice unor instituții de învățământ superior.
Marți, 9 septembrie 2014, ora 10:00, în Sala de Consiliu, Piața Victoriei nr. 2, et. 3, va avea loc semnarea unui nou acord cadru de colaborare între Universitatea Politehnica Timișoara, reprezentată de prof. univ. dr. ing Viorel-Aurel ȘERBAN în calitate de Rector, și Universitatea de Științe Aplicate din Westfalia Gelsenkirchen, reprezentată de prof. dr. Bernd KRIEGESMANN în calitate de Președinte. Acordul vizează intensificarea colaborărilor pe următoarele paliere:

  • educație,
  • cercetare,
  • programe de doctorat,
  • mobilități studenți și cadre didactice.
Scurt istoric:
În 1997 se semnează colaborarea pentru domeniile: inginerie, ştiinţa materialelor şi ingineria mediului.
În 1999, Universitatea Politehnica Timișoara, prin Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului, şi Universitatea de Ştiinţe Aplicate Gelsenkirchen au semnat un acord pentru înfiinţarea şi susţinerea unui Centru Analitic Româno-German, centru de cercetare, didactic, service şi expertiză în slujba comunităţilor economice şi întreprinderilor mici şi mijlocii din cele două regiuni Banat, România şi Emscher-Lippe şi Westmunsterland, R.F. Germania.
Pe perioada anilor 2004-2012 au fost deja finalizate 6 teze de doctorat în cotutelă, actualmente fiind înscriși în program doi doctoranzi din Germania și unul din România.
Universitatea din Gelsenkirchen a fost un partener constant pe toată durata participării UPT la programele de schimburi academice:
  • Socrates (1998-1999),
  • Socrates II (2000-2007),
  • LLP-Erasmus (2008-2013).
În 2014 s-a reînnoit acordul pentru programe de schimburi academice (Erasmus+, 2014-2020).