Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Cum știi când e timpul să-ți schimbi telefonul: 4 semne

Cum știi când e timpul să-ți schimbi telefonul: 4 semne

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
594

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Oricât de mult ai avea grijă de el și oricât l-ai proteja, vine o vreme când telefonul tău mobil dă semne clare că este pe ducă și că e momentul să-l schimbi cu unul nou. E drept că în unele cazuri, micile defecțiuni se pot repara, însă atunci când telefonului tău i-a sunat ceasul, începe să dea rateuri peste rateuri și devine mult mai rentabil să îți iei unul nou decât să cheltuiești banii pe reparații repetate.

Iată care sunt principalele simptome pe care le manifestă toate telefoanele mobile atunci când durata lor de viață e pe sfârșite!

Nu mai ține bateria

Cu fiecare ciclu de încărcare-descărcare, bateria oricărui telefon mobil se uzează puțin câte puțin. De regulă, o baterie decentă ar trebui să te țină cam 24 de ore în condiții de utilizare normală a telefonului, iar odată cu trecerea timpului vei observa că această perioadă se reduce. Fenomenul se petrece pe durata câtorva ani de zile, dar la un moment dat vei ajunge în situația în care bateria „moare„ în mai puțin de o oră, sau se descarcă complet atunci când pornești o aplicație ori vrei să suni pe cineva. Astfel, nu vei mai putea pleca de acasă fără o baterie externă după tine, dar aceasta este doar o soluție temporară. Dacă deja ai niște ani de când ți-ai cumpărat telefonul, nu mai are nici un rost să te apuci să cauți o baterie nouă, mult mai înțelept fiind să schimbi telefonul cu totul.

Touchscreen-ul răspunde cu întârziere

Aceasta e una din cele mai enervante probleme la un telefon, după ce erai obișnuit ca aplicațiile să se deschidă imediat ce atingeai pictogramele. Se poate întâmpla uneori ca touchscreen-ul să răspundă mai greu din cauza unei erori sau a unei aplicații cu probleme, de aceea nu trebuie să arunci telefonul la gunoi prima dată când îți face figura. Încearcă pe mai multe aplicații, restartează-l și, în cele din urmă, fă-i o resetare la setările originale. Dacă problema persistă, e clar că touchscreen-ul e dus, așa că e vremea să îți schimbi telefonul.

Restartări repetate

Atunci când își face un update la sistemul de operare sau când o aplicație dă o eroare este normal ca telefonul să se restarteze fără ca tu să-i fi comandat asta. De regulă, restartarea rezolvă problema, iar telefonul continuă să funcționeze în continuare la parametrii optimi. La „bătrânețe” însă, telefoanele își fac un obicei din a se restarta foarte des, absolut din senin. Când apare o astfel de problemă, telefonul devine în scurt timp inutilizabil, pentru că la orice comandă se va închide și se va deschide, iar atunci vei fi mai mult decât bucuros să scapi de el.

Aplicații care nu răspund

Dacă aplicațiile care înainte mergeau „brici” se mișcă din ce în ce mai greu sau chiar nu se mai deschid, s-ar putea ca telefonul tău să aibă o problemă. Cel mai des, acest lucru se întâmplă atunci când spațiul de stocare este plin, iar aplicațiile și sistemul de operare nu își mai pot face update. Lucrurile se rezolvă simplu în acest caz, prin ștergerea fișierelor inutile. Totuși, dacă problema persistă, este recomandată o resetare la setările din fabrică. Dacă nici după această operațiune aplicațiile nu se mișcă la fel de bine ca înainte, trebuie să te gândești serios la un telefon nou.

Este posibil ca telefonul să continue să meargă bine și după mai mulți ani, dar chiar și așa vei fi pus la un moment dat în situația de a-l schimba. Asta, pentru că resursele sale sunt limitate, ceea ce nu iți permite să folosești o serie de aplicații noi, sau să faci update-uri la zi ale celor pe care deja le folosești.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/femeie-smartphone-tehnologie-1847044/

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro