Timisoara

„Vieti in miscare – despre migratie si refugiati”

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 4 ani si 3 saptamani
Vizualizari
410

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 23 noiembrie 2015 - Joi 26 noiembrie 2015

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

În perioada 23 – 26 noiembrie 2015, echipa Cinecultura vă invită la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” (BCUT) la un nou eveniment cinematografic și cultural, la care Centrul Cultural German Timișoara participă ca partener. Va fi prezentată o serie de șapte filme din tot atâtea țări, care vor avea ca tematică migrația și refugiații. Ultima seară a evenimentului va prilejui o discuție la masa rotundă pe aceeași temă.
Proiectul „Vieți în mișcare – despre migrație și refugiați” pune în discuție nu doar problemele pe care le vedem în fiecare zi la știri, ci încearcă să problematizeze diferite perspective ale migrației, așa cum s-au conturat ele de-a lungul anilor în spații culturale cât mai eterogene. În acest sens, filmele selectate conțin o varietate semnificativă de întâmplări; diferiți oameni, în perioade diferite, din rațiunile cele mai diverse aleg calea pribegiei. Au în comun un singur lucru: viețile lor sunt în mișcare. Dar ce se întâmplă când singura constantă e mutabilitatea?
Sperăm să fiți la fel de interesați de acest nou eveniment așa cum ați fost la fiecare ediție a festivalului Cinecultura. Vă așteptăm cu drag!
Programul detaliat îl găsiți la următorul link: http://www.daad-timisoara.de/index.php/veranstaltungen/137-thementage-2015.

Filtre film

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta