Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Sfaturi practice care te vor ajuta să scapi de umiditatea din baie

Sfaturi practice care te vor ajuta să scapi de umiditatea din baie

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
389

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Excesul de umiditate în baie este o problemă care apare în special la apartamentele de bloc. Lipsa ferestrelor, ori poziționarea lor în așa fel încât nu favorizează circulația aerului, determină apariția condensului și, în timp, a mucegaiului.

Iată 4 sfaturi practice care te vor ajuta să scapi de umiditatea din baie:

Asigură un flux de aer natural


Deschide fereastra și ușa pentru a permite circulația aerului, în special după ce ai folosit baia, iar aerul este insuportabil de umed. Acest lucru ajută la eliminarea umidității și la prevenirea formării mucegaiului. Prin deschiderea ușilor și a ferestrelor se realizează o ventilație încrucișată care permite eliminarea rapidă a excesului de umiditate din baie, în loc să se așeze pe pereți, podele și tavan. De altfel, menținerea ferestrelor deschise poate să ajute la prevenirea apariției mucegaiului, însă nu mereu este suficient.

Instalează un sistem de ventilație eficient


Dacă baia nu este prevăzută cu geam, așa cum se întâmplă la multe apartamente de bloc, un ventilator de baie devine o necesitate pentru a extrage aerul încărcat cu vapori de apă și mirosuri neplăcute. Pentru a preveni apariția petelor de condens și a mucegaiului, este util să pornești ventilatorul atunci când intrați în baie/duș. Ulterior, ventilatorul trebuie lăsat să funcționeze alte 20-30 de minute, pentru a elimina excesul de umiditate. Pentru o evacuare și mai rapidă a vaporilor de apă sau a mirosurilor nedorite, poți folosi un ventilator de baie 150mm, potrivit pentru băile spațioase.

Nu întinde rufe la uscat în baie


Evită să lași rufe la uscat în baie pentru că favorizează apariția umidității și, implicit, a alergenilor. În măsura în care este posibil, întinde rufele umede într-un spațiu deschis, pe balcon sau într-o spălătorie, ori achiziționează un uscător de rufe potrivit familiei tale. De asemenea, evită să folosești covoare din materiale textile în baie deoarece vor reține umezeala, astfel, devenind un mediu propice apariției mucegaiului.

Folosește un dezumidificator


Dacă umiditatea rămâne o problemă în ciuda tuturor măsurilor pe care le iei, folosește un dezumidificator în baie. Acesta aspiră aerul umed, absoarbe vaporii din el și îl eliberează din nou în încăpere. Unele aparate sunt dotate cu pompe încorporate și furtun de scurgere ce poate fi conectat direct la canalizare, astfel încât nu trebuie să îți faci griji cu privire la evacuarea apei acumulate. Însă, pentru băile mici, poți folosi un dezumidificator compact, ușor de depozitat într-un dulap.

Iată 4 sfaturi practice prin care poți reduce umiditatea în baie și preveni problemele asociate cu aceasta.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro