Timisoara

Workshop-uri ȋn sprijinul studentilor timisoreni

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Vizualizari
411

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Universitatea Politehnica Timișoara implementeazăproiectul “SMART IT” (POSDRU/189/2.1/G/156555), proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul are ca obiectiv general îmbunătăţirea procesului de inserţie pe piaţa muncii a 150 de studenţi de la Facultătile de Automatică și Calculatoare, specializarea Calculatoare și Facultatea de Construcții, specializarea Măsurători Terestre și Cadastru, dobȃndirea competențelor necesare integrării și menținerii pe o piață a muncii modernă, flexibilă și dinamică, precum și creșterea adaptabilității acestora la cerințele primului lor loc de muncă aferent specializării studiilor pe care le urmează.

Printre principalele activități ale proiectului face parte și organizarea de către Asociația FACE a 18 sesiuni de workshop-uri. Ȋn cadrul acestei activități, ȋn perioada 25 – 27 noiembrie 2015, au fost organizate 6 workshop-uri, cu o durată de 4 ore fiecare, care au avut loc la City Business Center din Timișoara.

La aceste evenimente au fost prezenți 56 de studenți din cadrul Facultăților de Automatică și Calculatoare din Timișoara. Temele dezbătute ȋn cadrul acestor workshop-uri au fost: “Egalitatea de șanse și de gen pe piața muncii”, “Cum să ȋți găsești un loc de muncă” și “Meet your employer”.

Cu această ocazie, viitorii absolvenți au avut oportunitatea de a intra ȋn contact cu psihologi, consilieri pe piața muncii, specialiști ȋn resurse umane cu scopul de a-și conștientiza resursele proprii, abilitățile și deprinderile, de a cunoaște cerințele angajatorilor și de a afla informații legate de posibilitațile de dezvoltare și dinamica pieței muncii, printr-o metodologie pedagogică practică și antrenantă, adaptată nivelului participanților.