Timisoara

Zece scoli de nota 10 - prima etapa

Zece scoli de nota 10 - prima etapa

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 6 ani si 5 luni
Vizualizari
923

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Zece scoli de nota 10 - prima etapa
Rotary Club Cetate Timişoara a realizat prima etapă a proiectului “Zece şcoli de nota 10”. Astfel, debutul anului şcolar pentru copiii din localităţile Şemlacu Mare, Butin şi Sculea aduce noutăţi semnificative la capitolul “condiţii de desfăşurare a procesului de învăţământ”.
Lucrările de construire sau amenajare ale grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ au fost finalizate pentru:
  • Şcoala cu clasele I-IV – Butin, comuna Gătaia 
  • Grădiniţa cu program normal – Butin, comuna Gătaia
  • Şcoala cu clasele I-IV - Şemlacu Mare, comuna Gătaia
  • Grădiniţa cu program normal – Sculea, comuna Gătaia
  • Grădiniţa cu program normal – Şemlacu Mare, comuna Gătaia.
Şcoala şi grădiniţa din Butin au avut parte de o atenţie sporită graţie Societăţii Maxagro din Gătaia care a venit cu un buget suplimentar de sponsorizare alături de Rotary Cetate şi de partenerii proiectului - partenerul principal “Comisia Naţională a României pentru UNESCO” şi partenerii ENEL Distribuţie Banat SA şi Porsche Timişoara, dealer Audi şi Skoda.
Şcoala şi grădiniţa din Butin au funcţionat până în vară în două corpuri de clădire, în camere cu podele de lemn şi ferestre vechi, având toalete improvizate în spatele curţii. Din această toamnă, situaţia s-a schimbat complet. Clădirea principală a primit alt aspect interior. Au fost construite şi amenajate 4 grupuri sanitare noi, pentru dascăli, elevi şi preşcolari, pardoseala de lemn a fost înlocuită cu plăci de granit şi parchet laminat, pereţii, inclusiv tavanele, au fost placaţi cu rigips, spaţiile au fost zugravite, sistemul electric a fost refăcut, uşile şi ferestrele au fost înlocuite, a fost montată o fosă septică iar aceasta a fost racordată la sistem. În proximitatea şcolii a fost amenajat un parc de 5000 de mp, cu jocuri şi construcţii pentru copii. Valoarea totală a investiţiei este de 237.000 de lei (peste 50000 de euro).
Astăzi a avut loc recepţia lucrărilor de construcţie şi amenajare a spaţiului de învăţământ în prezenţa preşedintelui Rotary Club Cetate Timişoara - Horaţiu Rada, a reprezentantului Maxagro Gătaia – Ianco Zifceak, a primarului Comunei Gătaia – Raul Cozarov şi a directorului Şcolii Primare din Butin - Gabriela Neda.
Proiectul „Zece şcoli de nota 10” este un proiect al Clubului Rotary Cetate Timişoara de implicare şi responsabilizare socială, care presupune rezolvarea unor probleme punctuale în şcolile de la sate cărora le lipseşte sursa de apă, un sistem de distribuţie a acesteia, precum şi grupuri sanitare funcţionale.