Timisoara

Zilele economiei sociale și solidare la Timisoara

Zilele economiei sociale și solidare la Timisoara

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 5 ani si 6 luni
Vizualizari
573

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Asociatia CRIES in colaborare cu partenerii săi naționali și internaționali vor organiza în săptămâna 09-14 Mai Zilele Economiei Sociale și Solidare la Timișoara.

Activitățile sunt organizate prin colaborarea mai multor organizații neguvernamentale și voluntari, după cum urmează:
09 mai 2016, ora 20.00, Mărășești 14, Reciproc Café– un an de activitate al primei cafenele sociale din Timișoara. Bufet aniversar;
12-13 mai 2016, orele 10.00-17.00, Ambasada, strada Anton Seiller, nr 2, conferință Economia socială și solidară – soluții colective pentru o societate incluzivă (programul complet este disponibil la www.cries.ro);
14 mai 2016, Mărășești 14, Ziua Mondială a Comerțului Echitabil – activități aniversare.

Prin intermediul activităților prevăzute, ne propunem să facilităm cunoașterea formală și informală a unui domeniu care își face loc și în România. Am gândit activități pentru diverse categorii de vârstă, dar și pentru publicuri care sunt familiarizate în mod diferit cu conceptul de economie socială.

Este important să înțelegem corect avantajele de a avea la nivel local mai multe inițiative specifice economiei sociale și solidare. În acest sens, Asociația CRIES a lansat campania De ce economie socială în România? În perioada 05 mai-14 mai vor fi prezentate prin mijloace media scurte interviuri cu experți și manageri de întreprinderi sociale, participanți la conferința Economia socială și solidară – soluții colective pentru o societate incluzivă.

Economia socială și solidară reprezintă un sector emergent în România. Cu toate acestea, putem întâlni inițiative de succes în aproape toate domeniile de activitate: de la ateliere de reciclare, brutării, ferme agricole până la cafenele sociale și spații culturale. Este important ca societatea civilă să cunoască aceste inițiative, care este impactul pozitiv pe care îl au în comunitate, modalități de achiziționare produse și servicii realizate de acestea.”, Mihaela Vețan, președinte Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare.