Timisoara

Zilele Filmului Brazilian

Detalii

Categorie
Filme
Modificat
acum 11 luni si 4 zile
Vizualizari
414

Voteaza & Distribuie

Descriere

ZILELE FILMULUI BRAZILIAN

În perioada 14-16 noiembrie, în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT, vor avea loc ZILELE FILMULUI BRAZILIAN.

În cadrul celei de-a doua ediții va fi organizată și expoziția de fotografie BRAZILIAN LAND&PEOPLE, expoziție comună a fotografilor brazilieni André Alves, Lalo de Almeida, Bruno Zanza, Christian Knepper, Carlos Goldgrub, Felipe Goifman, Roberta Guimarães, José Caldas, Zig Koch, Ricardo Teles, Caio Borghoff, Araquém Alcântara, Albani Ramos. Fotografiile surprind oameni și locuri de o frumusețe aparte de pe teritoriul brazilian.

Expoziția va fi deschisă miercuri, 15 noiembrie, de la ora 17.30, în Holul central al BUPT, de către secretar Felipe Sequeiros, diplomat la Ambasada Braziliei la București. Curator este arh. M.C. Donici.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Universităţii Politehnica Timişoara în parteneriat cu Ambasada Braziliei la București.

Programul filmelor:

Marți, 14 noiembrie, ora 18.00: Meu nome não é Johnny (Numele meu nu este Johnny)
Povestea adevărată a lui João Guilherme Estrella ("Johnny"), un tânăr care devine cel mai mare traficant de cocaină din Rio de Janeiro la începutul anilor '90.
Regia: Mauro Lima (2008), 2h 4 min - Filmul este subtitrat în limba română.

Miercuri, 15 noiembrie, ora 18.00: Central do Brasil (Gara centrală)
Filmul este povestea emoționantă a unei foste învățătoare, Ana, care scrie scrisori pentru emigranții analfabeți ajunși în gara din Rio, și un copil de 9 ani, Josue, a cărui mamă decedează într-un accident de mașină. Cei doi pornesc în căutarea tatălui pe care tânărul nu l-a cunoscut niciodată.
Filmul a obținut foarte multe premii, printre cele mai importante fiind Globul de aur pentru cel mai bun film străin (1999) și Ursul de aur pentru cel mai bun rol feminin acordat actriței Fernanda Montenegro (1998).
Regia: Walter Salles (1998), 1h53 min. - Filmul este subtitrat în limba română.

Joi, 16 noiembrie, ora 18.00: Palhaço (Clovnul)
Bejamin și tatăl său sunt doi clovni într-un circ sărac care se deplasează în interiorul țării. Benjamin vrea să renunțe la viața nomadă și de sacrificiu a circului, dar realizează că nu are nici măcar documente de identitate. Filmul povestește viața acestuia și întâlnirea cu diferiți oameni până la deznodământul surprinzător.
Regia Selton Mello (2011), 1h28min. - Filmul este subtitrat în limba engleză.

INTRAREA ESTE GRATUITĂ.