Zilele Filmului de Umor 2014

Imi place (apasati din nou pentru a anula) 0 voturi Nu imi place (apasati din nou pentru a anula)
Zilele Filmului de Umor 2014
CategorieFilme
Modificatacum 11 luni si 3 saptamani
Apartine deInstitutul Francez (Centrul Cultural Francez)
Vizualizari1914

Zilele Filmului de Umor - Ciclul cinema in ear liber
4 – 6 iulie 2014
Grădina de vară Capitol / Intrarea libera

Vizionarea unui film în aer liber în serile de vară este o experienţă de neuitat. În 2010 Institutul francez din Timisoara iniția manifestarea intitulată Zilele Filmului de Umor cu intenția de a contribui la resuscitarea culturii cinematografice în aer liber în Timișoara, prezentă și apreciată în trecut, dar și de a revitaliza spații care nu erau suficient de exploatate din punct de vedere cultural (Piața Traian, Grădina de vară Capitol). Acest eveniment popular și gratuit a cunoscut un real succes în randul publicului larg și anul acesta ajunge la cea dea cincea ediție. Filmele alese pentru această vară vorbesc despre dragoste, cuplu, relații (amour, couple, relations).

Artist invitat: DJ K-Lu (Timișoara)
https://www.facebook.com/djKLU

Accesul este gratuit (în limita locurilor disponibile). În caz de timp nefavorabil proiecțiile vor avea loc în sala Capitol. Proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului local Timișoara

Iată şi programul acestei ediţii de Cinema în aer liber:

  • VINERI 4 IULIE

22:00 – UN EVENIMENT FERICIT / UN HEUREUX ÉVÈNEMENT (Franța, 2011)
Regia : Rémi BEZANÇON
Distribuția: Louise Bourgoin, Pio Marmai, Josiane Balasko
Durata : 110 minute

Sinopsis
Barbara (Louise Bourgoin), doctorandă în filosofie, se îndrăgosteşte de Nicolas (Pio Marmari) care lucrează într-un centru de închiriat filme. După câteva luni de convieţuire fericită, viaţa lor e dată peste cap de vestea că ea este însărcinată şi de decizia comună de a avea copilul. Barbara trece, pe rând, prin modificări psiho-fiziologice pe care încearcă să le înţeleagă şi se pregăteşte meticulos pentru „fericitul eveniment”. După venirea pe lume a fetiţei, tânăra femeie acceptă însă cu greu ideea că trebuie să consacre tot timpul ei copilului, se familiarizează cu greu cu noile ei obligaţii şi trece prin depresia post-partum. Înţelegătorul Nicolas o ajută până la urmă să depăşească impasul.

Nerecomandat sub 15 ani
Distribuitor România: Asociația Culturală MACONDO
Film subtitrat în limba română

  • SÂMBĂTĂ 5 IULIE
21:30 – Artist invitat : DJ K-LU
22:30 – POPULAIRE / DOMNIȘOARA POPULARĂ (Franța, 2012)
Regia: Régis ROINSARD
Distribuția: Romain Duris, Audrey Tautou, Féodor Atkine, Déborah François
Durata : 111 minute

Sinopsis
Anul 1958. Rose Pamphy are 21 de ani și trăiește la țară. Are deja o relație cu fiul mecanicului local, iar cursul vieții ei pare unul bine stabilit. Într-o buna zi, nemulțumită de viața pe care o ducea, își face bagajele și pleacă la oraș, unde dă o probă pentru postul de secretară a unui avocat de succes. Interviul e un dezastru, însă este angajată datorită vitezei extraordinare cu care bate la mașină. Surprinzător, talentul tinerei secretare stârnește spiritul competitiv al șefului ei, el însuși fost sportiv de performanță. Acesta o convinge să participe la câteva concursuri de dactilografiere. Scopul bărbatului nu este să o transforme pe Rose în cea mai rapidă secretară din Franţa, ci în cea mai rapidă secretară din lume, iar pasiunea lui obsesivă pentru sport nu se împacă bine cu dragostea pe care începe să o simtă faţă de tânăra protejată.

Distribuitor România: INDEPENDENȚA FILM
Film subtitrat în limba română

  • DUMINICĂ 6 IULIE
21:30 – Artist invitat : DJ K-LU
22:30 – L’ARNACOEUR / THE HEARTBREAKER (Franța, 2010)
Regia : Pascal CHAUMEIL
Distribuția: Vanessa Paradis, Romain Duris, Julie Ferrier
Durata : 105 minute

Sinopsis
Alex a fermecat zeci de femei. Totuși, el nu face acest lucru în scopuri personale, ci în interes de serviciu. Este angajat și plătit de diverși oameni să transfome orice iubit/iubită în ex. Metoda : prin seducție. Principiul : nu intervine decât în cuplurile în care femeia este cea nefericită. De ce acceptă totuși să despartă un cuplu de tineri bogați care urmează să se căsătorească într-o săptămână ? Va reusi oare să ducă la capăt această misiune?

Distribuitor: KINOLOGY
Film subtitrat în limba engleză

***

Parteneri

Primăria și Consiliul local al municipiului Timișoara, Filarmonica Banatul, Asociația Pentru Educație, Cultură și Antreprenoriat (APECA), Fropin, Rainbow, Digi, Music Service

Parteneri media
24 Fun, Radio Kissfm, Marele Ecran, Pelicula culturală, Pagini de cultură, Timisoreni.ro, Timisoara Azi