Timisoara

Zilele portilor deschise - Saptamana regiunilor si oraselor

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 1 saptamana
Vizualizari
415

Voteaza & Distribuie

Descriere

Simona Neumann – Directorul executiv al Asociației Timișoara - Capitală Culturală Europeană a participat în perioada 6-9 octombrie, la Bruxelles, la cea de-a 12-a ediție a ZILELOR PORȚILOR DESCHISE Săptămâna regiunilor și orașelor, eveniment organizat de Comisia Europeană și Comitetul Regiunilor.

În cadrul acestui eveniment au avut loc dezbateri și ateliere pe teme legate de cooperare regională și transfrontalieră în diverse domenii relevante pentru dezvoltarea teritorială, industrii culturale creative, tursim, crearea de locuri de muncă etc. La deschidere au luat cuvântul personalități precum: Ramón Luis Valcárcel Siso, Vicepreședinteșe Parlamentului European, Johannes Hahn, Comisarul european pentru Politici Regionale, José Ángel Gurría, Secretarul Genral al OECD, Catiuscia Marini ș.a.

În cadrul acestui mare evniment o sesiune specială a fost dedicată capitalelor culturale europene, cu titlul: "Cultura ca soluție de cooperare teritorială" fiind abordate subiecte precum: capitalele culturale europene ca motoare ale dezvoltarii locale si regionale, modalitati de stimulare a potentialului creativ al oraselor etc.

Această sesiune a fost un bun prilej de a intra în contact cu reprezentanți ai unor orașe câștigătoare a prestigiousului titlu (Valetta, Umea, Liverpool, Wroclaw) și cu oficiali ai Comisiei Europene care au prezentat noutățile ce guvernează noua legislație a concursului.