Timisoara

Ziua Timisoarei 2018

Detalii

Web
https://www.primariatm.ro/uploads/files/comunicate_net_2018/Program_Ziua_TM_2018.pdf
Social links
Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 6 luni si 1 saptamana
Apartine de
Primaria Municipiului Timisoara
Vizualizari
49149

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ziua Timişoarei 2018

Istoria României şi a acestui colţ de ţară consemnează intrarea trupelor române în Timişoara la data de 3 august 1919, data la care Banatul a fost readus în graniţele României.
Momentul istoric trăit de Banat şi, implicit, de Timişoara, la 3 august 1919, a căpătat o semnificaţie aparte în anul 1999, când, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 217, a fost stabilită data de 3 august ca fiind Ziua Timişoarei. De atunci, Primăria Municipiului Timişoara sărbătoreşte această zi prin programe artistice variate, dar şi printr-un ceremonial militar menit să cinstească memoria înaintaşilor noştri.

Şi în acest an, manifestările dedicate Zilei Timişoarei debutează vineri, 3 august, la ora 9.30, în Piaţa Petru Maior din Timişoara, cu depunerea de coroane la bustul colonelului Virgil Economu, sub comanda căruia trupele armatei române au intrat în Timişoara şi au defilat în Piaţa Unirii la 3 august 1919. Depunerea de coroane va fi urmată, la ora 10.30, în Piaţa Unirii, de o ceremonie publică organizată cu sprijinul Garnizoanei Timişoara. Începând cu ora 12, în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Timişoara va avea loc şedinţa festivă a Consiliului Local al Municipiului Timişoara, menită a marca ziua oraşului nostru, ocazie cu care se va decerna Titlul de Cetăţean de Onoare domnului Georg Lecca.

Artiştii plastici cinstesc şi ei Ziua Timişoarei printr-o expoziţie tematică, al cărei vernisaj va avea loc vineri, 3 august, începând cu ora 18, în spaţiul Casei de Cultură a Municipiului Timişoara din incinta Bastionului Theresia.
De la ora 19.30, în Piaţa Victoriei, vor avea loc concerte cu: Lidia Buble, Alex Velea, Antonia şi Connect-R. Seara se va încheia cu un frumos foc de artificii.

Sâmbătă, 4 august, tot de la ora 19.30
, vă invităm din nou în Piaţa Victoriei, la o altă serie de concerte care vor aduce în prim-plan atât trupe timişorene: Phoenix şi The Weekend Bandits, cât şi artişti ce se bucură de o largă popularitate: Horia Brenciu & HB Orchestra, Tudor Chirilă şi Vama.

Duminică, 5 august, începând cu ora 19.30, iubitorii de blues şi jazz sunt invitaţi la Festivalul Blues pentru Timişoara, care ne prilejuieşte reîntâlnirea cu Axis, Bega Blues Band, de această dată alături de Sanat Deliorman din Turcia, dar şi prezenţa pentru prima dată la Timişoara a artiştilor de la The Petting Blues Band (Serbia).Sursa informatii: www.primariatm.ro