Timisoara

Ziua Europei! Afla ultimele noutati despre o sarbatoare speciala care se va intinde pe durata a mai multor zile

Detalii

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 2 ani si 5 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
293

Voteaza & Distribuie

Descriere

”Uniți în diversitate” este motto-ul festivalului dedicat Zilei Europei ce se organizează în acest an la Timișoara. Pe parcursul a două zile – sâmbătă 7 mai și luni 9 mai – organizatorii Instituţia Prefectului Judeţul Timiş, Consiliul Judeţean Timiş, Primăria Municipiului Timişoara, Centrul de Informare Europe Direct Timişoara, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, Garnizoana Timișoara au pregătit, împreună cu partenerii, activități care să apropie publicul timișorean de valorile naționale și europene, precum și de instituțiile locale care îi slujesc.
Și, pentru că este o zi de sărbătoare, zeci de artiști profesioniști și amatori vor urca pe scenă pentru a ne delecta cu momente artistice din cele mai diverse.
Sâmbătă, 7 mai: Muzeul Satului Bănățean
În data de sâmbătă, 7 mai, timișorenii sunt așteptați, începând cu ora 8.30, la Muzeul Satului Bănățean. Aici vor avea loc activități sportive, ateliere, concursuri, dar și spectacole de teatru, dans, muzică și poezie ce îi vor avea ca principali protagoniști pe elevii instituțiilor de învățământ din județul Timiș. Programe deosebite au fost pregătite de Muzica Militară a Brigăzii 18 Infanterie Banat, ISJ Timiș, Palatul Copiilor, Asociația Rok-Art, Centrul Româno-Arab și Asociația Seniorilor din Municipiul Timișoara, iar Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” va prezenta piesa de teatru „Ursul păcălit de vulpe”. De asemenea, vor exista numeroase standuri de informare ale reprezentanțelor consulare și ale centrelor culturale din Timișoara.
Gazdele vor oferi două tururi ghidate ale Muzeului Satului Bănățean, începând cu orele 11.00, respectiv 13.00. Doritorii sunt așteptați la orele stabilite la poarta de intrare în muzeu.
Centrul de Informare Europe Direct Timișoara va organiza, pentru elevii din învățământul preuniversitar, o ”vânătoare de comori” în contextul drepturilor cetățenilor europeni. Ca în fiecare an, va exista un punct de informare cu numeroase publicații pe teme europene.
Luni, 9 mai: Parcul Central, Galeria pro Armia și Piața Unirii
Începând cu ora 10.00, în Parcul Central va avea loc Ceremonialul militar și religios dedicat Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Zilei Europei, iar după-amiază, la Galeria Pro Armia, va avea loc o expoziție de pictură dedicată Zilei Europei. Concertul de muzică pop organizat de Primăria Timișoara în Piața Unirii va începe la ora 20.00.

Sursa informatii: www.dsjtimis.ro