Timisoara

Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 2 ani si 3 luni
Vizualizari
376

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 29 septembrie 201711:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment


Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice


Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an și este o zi specială, un prilej de a le transmite tuturor celor care trăiesc vârsta înţelepciunii sentimentele noastre de dragoste, recunoştinţă şi respect.

Anul acesta se împlinesc 26 ani de la adoptarea Rezoluției 46/91- Principiile Națiunilor Unite pentru persoanele vârstnice în Adunarea Generală a ONU, moment în care ziua de1 Octombrie este consacrată ca ”Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”.

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara își propune să construiască și să fixeze în conștiința generațiilor actuale și viitoare a unui nou mod de înțelegere și de abordare a relației cu persoanele vârstnice.

Ca o dovadă prețuirii sincere și a respectului pentru efortul și realizările lor de-a lungul timpului, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timițoara organizează Spectacolul Aniversar dedicat Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Evenimentul va avea loc în data de 29.09.2017, începând cu ora 11:00, la Sala Adam Muller Guttenbrunn din Timişoara, str. Gh. Lazăr, nr. 10-12.


Programul evenimetului va aduce în fața seniorilor, formații și cântăreți de muzică populară , prin evoluții de excepție ale membrilor Ansamblului ”Timișul`` al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, ale elevilor Liceului Bartok Bela, ale artiștilor Uniunii Sârbilor din România și ale dansatoarelor Asociației Seniorilor din Timișoara. De asemenea vârstnicii - beneficiari ai serviciilor sociale ale Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara vor recita poezii și vor participa la ateliere creative. Beneficiarii Centrului de socializare și petrecere a timpului liber ”Clubul Pensionarilor”vor prezenta un atelier de quilling, cei ai Căminului pentru persoane vârstnice ”Inocențiu Klein” un atelier de tricotat și cei ai Centrului de zi pentru bătrâni ”Constantin și Elena” un atelier de confecționat îngerași.

La eveniment sunt învitați senioiri ai Municipiului Timișoara , oficialități și colaboratori ai Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.
Împreună, seniori și invitați vor servi produse de patiserie și vor pute admira lucrări și obiecte ornamentale realizate de bunici.

La Mulți Ani, Seniori!

Sursa informatii: www.primariatm.ro