Timisoara

Ziua Internationala a Teatrului pentru Copii si Tineret se cunoaste de dimineata

Detalii

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
450

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret se cunoaște de dimineață

Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret prilejuiește întâlnirea celor mici cu zâna Noditza și Zâna cu șapte capete în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara. Seara, tineretul e binevenit să râdă și să danseze cu Capbarosan, într-un one man show pe cinste.
Păpuși, baloane colorate și prietenii strânse în noduri magice vor anima Teatrul Maghiar din Timișoara vineri, 20 martie. Joaca începe la ora 10:00, când copiii și-au dat întâlnire cu Noditza. Ei au promis să deseneze zâne așa cum le văd ei, iar organizatorii promit să le afișeze la loc de cinste, ba chiar să îi surprindă pe cei mici.
Nagy Dóra este autoarea textului și cea care o înfățișează pe Noditza, zâna curajoasă care le vorbeșțe celor mici pe înțelesul lor despre divorț, relații și compatibilitate. Păpuși bunraku și actori vor împărți spațiul multifuncțional ce îmbină mediul urban-muncitoresc și terenul de joacă. Celor care se întreabă ce anume înnoadă această zână, le spunem că „leagă şireturile domnişorilor şi domnişoarelor şi nu există foarfecă, cuţit, vrajă care ar putea desface nodurile Noditzei”.
„Zâna cu șapte capete” începe la ora 15:00 și este oadaptare după un text al al celebrului scriitor maghiar Lázár Ervin. Cu ajutorul păpușilor, copiii vor afla de soarta unui băieţel care nu-şi găseşte locul într-o lume bidimensională, plină de celebrităţi de carton şi oameni perfecţi, în care aspectul este tot ce contează. Actorii Lukács Szilárd și Vass Richárd vorajuta păpușile să spună o poveste impresionantă despre prietenie, iubire şi acceptare. Și zâna acestui spectacol va fi imaginată în desene și mai apoi expusă.
Molnár Bence este nou-venit în Teatrul Maghiar, însă talentul său i-a adus deja roluri în spectacole excepționale precum coproducția Moliendo Café sau Testosteron. Spectacolul „Răsturnare” se bazează pe satira socială „Barosul satului” de Petőfi Sándor și abordează un ton ludic. Actorul interpretează toate rolurile, jucându-se de fiecare dată cu situațiile și cu imaginația publicului. Ritmul dinamic și situațiile rupte din cotidian promit o seară pe cinste tuturor celor ce sărbătoresc Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret în sala Studio, de la ora 19:00. Prețul biletelor la acestă reprezentație sunt de 10 lei, respectiv 5 lei pentru studenți, elevi și pensionari. Toate spectacolele se joacă în limba maghiară și sunt traduse simultan, în limba română.