Timisoara

Ziua Muzicii - Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Muzicii

Detalii

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
309

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ziua Muzicii
Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Muzicii


“Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereții, viață și veselie tuturor lucrurilor. Ea dă esența ordinii, înălțând către tot ce este bun, drept și frumos.”Platon


La început de octombrie, UNESCO a decretat celebrarea pe plan mondial a muzicii, ca expresie a frumuseții și a armoniei.

În ultimii ani s-au realizat diferite studii în centre științifice și universitare din lume care au dovedit efectele surprinzătoare pe care muzica clasică le are asupra inteligenței, afectivității și a stării de sănătate a ființei umane. Adusă la nivel de artă, muzica poate vindeca trupul, întări mintea și elibera spiritul creator al omului. Dacă prin educație muzicală ne putem îmbunătăți inteligența, cum altfel ne putem îmbunătăți celelalte aspecte ale vieții, cum ar fi caracterul, virtutea, dezvoltarea sentimentelor umane? Ne poate muzica ajuta să fim mai buni, mai morali? Poate muzica să ne ajute să ne dezvoltăm o personalitate mai armonioasă și să ne formăm un caracter mai puternic, bazat pe valori?

Sâmbătă, 8 octombrie, vă invităm la Centrul Multifuncțional Bastion, pentru a cinsti această artă și a sărbători împreună Ziua Internațională a Muzicii.