Timisoara

Ziua Studenților la expoziția „OUR BODY: Universul Interior”

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 7 luni
Vizualizari
423

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ziua Studenților la expoziția „OUR BODY: Universul Interior”

Organizatorii expoziției „OUR BODY: Universul Interior” de la Muzeul Banatului oferă, joi, 14 aprilie, reduceri tuturor studenților la facultățile de stat și private din Timișoara. Joi, ei pot cumpăra bilete la prețul de 20 lei, pe baza carnetului sau a legitimației de student, vizate pe anul universitar 2015 - 2016, sau a adeverinței de student. Mii de persoane, atât români cât și străini, au vizitat până acum expoziția, de la deschiderea sa. Biletele reduse pentru studenți vor putea fi achiziționate doar de la casa de bilete de la intrarea în expoziție, la Muzeul Banatului, Bastionul Maria Theresia.

Ca urmare a reacțiilor pozitive înregistrate cu ocazia “Porților Deschise pentru studenți mediciniști” și a cererilor primite din partea publicului, expoziția „OUR BODY: Universul Interior” revine cu o nouă ofertă pentru toți studenții. “Mai avem doar două săptămâni de petrecut în Timișoara, și vrem ca toată lumea să profite de această ocazie de cunoaștere unică” spune Heidi Pinchal, purtător de cuvânt al expoziției.

Expoziția „OUR BODY: Universul Interior” este o călătorie extraordinară în interiorul organismului uman, revelând misterele anatomiei și fiziologiei cu ajutorul a peste 200 de exponate - corpuri umane reale și secțiuni. Cu un puternic accent pe prevenție, sănătate și educație, expoziția vrea să crească interesul publicului pentru cunoașterea propriului corp și să-și convingă vizitatorii de importanța alegerilor cotidiene, nevoia de o nutriție corectă, sport regulat, un stil de viață sănătos, prezentând impactul unor obiceiuri nocive precum fumatul sau consumul excesiv de alcool. Zeci de panouri explicative și asistenți cu pregătire medicală sunt gata să răspundă întrebărilor oaspeților. Programul de vizitare este zilnic, de luni până duminică, între orele 10.00 și 21.00 (ultima intrare de la ora 20.00), iar copiii cu vârste mai mici de 7 ani beneficiază de acces gratuit.