Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Evenimente cinematografice inedite la Ceau, Cinema!

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 10 ani si 8 luni
Vizualizari
1203

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Evenimente cinematografice inedite la Ceau, Cinema!

Astazi se dă startul primului festival de film timişorean care îşi propune să reîmprietenească publicul local cu filmul european. Desfăşurat în perioada 17-20 iulie în spaţiile neconvenţionale de la Casa Artelor (Str. Augustin Pacha nr. 8) şi finalizat cu o proiecţie în aer liber pe stadionul din comuna Gottlob, festivalul aduce nu numai o serie de filme în premieră, ci şi multe evenimente cinematografice inedite. Un atelier de benzi desenate, un maraton de trailere şi altul de animaţii, întâlniri cu regizori germani prezenţi cu filme în cadrul Festivalului – iată doar o mică parte din meniul pregătit pentru publicul timişorean de Ceau, cinema!

Joi, de la ora 19, în demisolul Casei Artelor amatorii de benzi desenate vor avea parte de Terapie de basm, o sesiune de comic book-ing live, adică o incursiune creativă în lumea personajelor de basm și de BD susținută de colectivul de desenatori care publică și revista cu același nume (Terapie de Basm), ajunsă la al treilea număr. Invitat special esteVictor Drujiniu, un comic-book artist român ce colaborează cu câteva dintre cele mai renumite edituri de bandă desenată americane, între care Marvel și DC Comics. În 2013 l-a desenat chiar pe Batman, după ce cu 3 ani înainte a fost selectat personal de regizorul Robert Rodriguez (Sin City, Machete) să creioneze adaptarea BD a filmului Predators.

Programul de la Casa Artelor continuă joi seara, de la 23:30, în Curtea cu Castan a Casei Artelor cu Noaptea devoratorilor de trailere. Ştim deja că reclama la un film poate conţine adesea o promisiune mai apetisantă decât filmul în sine, aşa că Marius Richard Ilie, vicepreședinte al Asociaţiei Marele Ecran și blogger de film, a colecţionat câteva dintre cele mai interesante, mai spectaculoase sau mai intrigante trailere pentru a le prezenta într-un eveniment cinematografic inedit.

Pentru cei interesaţi de filmul german actual, organizatorii festivalului împreună cu Centrul Cultural German şi Primăria din Karlsruhe au pregătit o selecţie de scurtmetraje germane, proiectată vineri, de la ora 19, în Sala Studio a Casei Artelor. După vizionare, cei prezenţi vor putea discuta cu trei dintre regizorii filmelor prezentate: dr. Oliver Langewitz, Sven Eric Maier și Willy Rollé (Filmboard Karlsruhe), veniți la Timișoara special pentru acest eveniment.

Un alt maraton de proiecţii, de data aceasta de animaţii scurte, este rezervat pentru vineri, de la ora 20 şi de la de 22, în demisolul Casei Artelor. Vinerea animată din cadrul Ceau, Cinema! va aduce în faţa publicului timişorean o selecţie de animaţii scurte făcută de Felix Petrescu, cel ce semnează rubrica săptămânală cu acelaşi nume pe blogul cinematografic al Asociaţiei Marele Ecran.

Ceau, Cinema! este primul festival local dedicat filmului european, organizat de Asociația Marele Ecran și Asociația Pelicula Culturală, susținut de Vitas România.

Biletul de acces la toate proiecțiile dintr-o zi este de 15 lei, iar abonamentul pentru toată durata festivalului este de 40 lei. Intrarea la proiecția de la Gottlob este liberă.

Producător festival: Vitas România (Instituție Financiară Nebancară)
Co-producători: Stella Artois, [e-spres-oh], Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Centrul Cultural German Timișoara, Consulatul Germaniei, Printtech, Helicon
Parteneri culturali: Institutul Goethe, Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei, Filmboard Karlsruhe e.V., Consulatul General al Serbiei în Timișoara, Primăria Karslruhe, Atelier 1, Camera 4, Institutul Francez din Timișoara, Clorofilm, Asociația Culturală Macondo, Plai
Parteneri media: Kiss FM, 24 FUN, TVR Timișoara, Radio Timișoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro