Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Candidoza la barbati

Candidoza la barbati

Detalii

Categorie
Boli / afectiuni
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Clinica Urologica Tim
Vizualizari
87647

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Candidoza la barbati


Candida (sau Candida Albicans) este o micoza care traieste in mod normal in intestinul uman. Face parte din flora intestinala proprie a organismului si toata lumea are in corp. Cand in corp se produc anumite dezechilibre, micoza poate deveni infectioasa, provocand candidoza.

Candida populeaza in mod normal vaginul dar si cavitatea bucala si tractul digestiv atat la femei cat si la barbati.
Candidoza la nivelul zonei vaginale este primul lucru la care se gandesc femeile atunci cand aud de termenul candida.

In cazul unui organism sanatos, microorganismele cu rol de protectie existente in flora vaginala mentin un ph acid care stopeaza dezvoltarea bacteriilor patogene.

Ce este Candida si de ce este periculoasa!


Candida este o ciuperca ce traieste in mod normal in flora vaginala, in gura, in intestin, alaturi de alte microorganisme care fac parte din flora normala a vaginului. De retinut si foarte important este ca infectia cu aceasta ciuperca NU este o bola VENERICA, cu toate ca aceasta infectie poate sa apara si in urma unui act sexual.

Deasemena este important de stiut, mai ales pentru cupluri, ca debutul bolilor care apar datorita inmultirii Candida in corp, nu este legat in mod obligatoiu de activitatea sexuala, sau de notiunea de adulter, aceasta infectie putand sa apara si la femeile virgine.

Principala specie a genului Candida este candida albicans implicata in una din bolile cele mai frecvente, candidoza vaginala, infectie a vaginului datorata crestererii si inmultirii exagerata a ciupercii. Exista momente in care imunitatea mucoasei vaginale scade, aparand astfel un dezechilibru al florei vaginale, astfel incat Candida Albicans se poate inmulti excesiv, provocand boala numita candidoza vaginala.

"Candidoza vaginala este una dintre cele mai raspandite afectiuni provocate de Candida Albicans, cu care se lupta femeile. Conform statisticilor, peste 75% dintre femei s-au confruntat cel putin o data in viata cu aceasta problema datorata ciupercii Candida Albicans."

Cauzele care duc la aparitia candidozei


- excesul de antibiotic, care distruge atat bacteriile daunatoare, cat si bacteriile inofensive.
- consumul necontrolat de anumite alimente si lipsa altora (dezechilibru alimentar)
- sarcina, pe parcursul careia se secreta substante acide, pare sa favorizeze si ea infectia.
- stresul poate influenta aparitia unor dezechilibre care duc la candidoza, cand organismul are imunitatea scazuta.
- imediat dupa menstruatie, cand organismul a pierdut fier si calciu
- apare mai frecvent dupa menopauza.
- consumul de steroizi, anticonceptionale si alte medicamente pe baza de hormoni
- raspandirea sporilor se poate face si prin toaletele publice.

- antibioticele - deoarece modifica microbiologia vaginului distrugand bacteriile "bune" si lasand loc liber pentru Candida Albicans;
- variatiile hormonale care apar de-a lungul lungul ciclului menstrual sau in sarcina, sau la menopauza;
- spalaturile vaginala prea dese, pot reduce aciditatea vaginala, creand un mediu propice pentru proliferarea Candida Albicans;
- contactul sexual poate facilita transmiterea Candida Albicans de la un partener la altul. In acelas timp sperma are un pH alcalin, afectand astfel micromediul vaginal;
- stress-ul, dieta deficitara si oboseala joaca probabil un rol prin afectarea microbiologiei, pH-ului si sistemului imunitar;

Factori de risc
- un tratament recent cu antibiotice
- diabetul zaharat
- sarcina cu modificarea nivelurilor hormonale
- contraceptive
- tulburari ale sistemului imun
- tulburari endocrine sau tiroidiene
- terapia costicosteroida.

Simptome

La femei, infectia cu candida se manifesta prin:
- prurit accentuat
- usturimi in timpul urinarii
- dureri in timpul contactului
- scurgeri branzoase-albicioase
- inrosirea si inflamarea labiilor mici.

La barbati, infectia micotica cu candida se manifesta prin:

- prurit accentuat
- inrosirea si inflamare
- depuneri albicioasa si branzoase pe penis
- mici bubite rosii pe gland (iritatii).

Secretia albicioasa se poate extinde la perineu, la plicile inghinale, interfesier unde tegumentul se poate inflama. Deseori candidoza provoaca cistite, pielite, uretrite.
Candida se poate transmite in timpul actului sexual. Chiar daca partenerul nu prezinta manifestari, tratamentul trebuie urmat intrucat exista riscul reinfectarii. Pe durata tratamentului trebuie evitate contactele sexuale.
In multe dintre cazuri, atunci cand candidoza nu este accentuata, barbatii bolnavi posibil sa nu manifeste niciun simptom, drept pentru care ar putea sa-si infecteze partenerele.
Totusi, principalele simptome care apar la majoritatea barbatilor infectati cu candida este iritatia, senzatia de arsura si mancarimea organelor genitale, in mod special a glandului penisului. Zona afectata va deveni rosiatica, inflamata, dureroasa, acoperita cu mici leziuni rosii sau albicioase.
Un alt semn caracteristic al candidozei genitale este senzatia de arsura care insoteste urinarea sau care apare ori de cate ori penisul este atins de lenjeria intima. Au loc scurgeri si sunt prezente secretii albicioase, branzoase, localizate in zona glandului penisului.
Candidoza genitala este cel mai frevent intalnita la barbatii care nu isi pot retracta preputul, care sufera de fimoza, dar si la barbatii circumcisi. Acest tip de candidoza este intalnita sub denumirea de balanita candidozica si balanopostita.

PROSTATITA
Majoritatea cazurilor de prostatita sunt cauzate de infectii bacteriene, dar si candidoza poate fi o cauza, mai ales la barbatii care au sistemul imunitar compromis. Se presupune ca prin cresterea fungilor de candida este inhibata functia normala a sistemului imunitar si bacteriile de la nivelul prostatei provoaca inflamatia acesteia. O alta teorie sugereaza ca toxinele produse de candidoza pot afecta prostata, rezultand inflamatia.

DISFUNCTIA ERECTIEI
Atunci cand apare infectia candidozica la nivelul pielii penisului, aceasta poate determina aparitia durerii, inflamatiei, mancarimii locale sau chiar constrictia uretrei, daca este netratata. Acest lucru poate inhiba fluxul de material seminal, rezultatul fiind impotenta sau incapacitatea de a obtine si a mentine ERECTIA. O alta cauza a impotentei ar putea fi prostatita cronica, intrucat glanda prostata produce o treime din sperma excretata in timpul ejacularii.

DIAGNOSTIC
Nu trebuie sa fii medic ca sa recunosti o infectie cu Candida Albicans. Ceva incepe se te jeneze, secretia vaginala se modifica schimbandu-si consistenta, culoarea sau mirosul, incepi sa ai senzatii de mancarime. Da! devine clar ca acest dusman nevazut "Candida Albicans" a reusit sa depaseasca barierele de aparare ale organismului tau si incepe sa creeze probleme.
Nu te lasa pe tanjeala ci da curs proverbului:
"Nu lasa pe maine ce poti face azi!" si mergi degraba la un consult de specialitate, deoarece numai un medic de specialitate iti poate recomanda un tratament corect.
  • Scurgerile albe, dense, branzoase, cu un miros puternic care sunt mai abundente decat de obicei sunt semn al unei posibile infectii cu Candida Albicans;
  • Urinarile frecvente precum si infectiile tractului urinar pot fi de asemenea simptome ale infectii cu Candida Albicans. De asemenea;
  • Mancarimile in zona vaginala si anala precum si usturimile sunt un alt semn de ingrijorare;
  • Inrosirea si inflamarea labiilor mici reprezinta un alt semnal de alarma;

In cazul aparitiei simptomelor candidozei, trebuie consultat un medic si efectuata o serie de analize la recomandarea acestuia, in principal analize de secretie. Daca infectia reapare sau simptomele se agraveaza, se face si o analiza a sangelui.

Candidoza are simptome comune cu alte boli, iar uneori acestea pot fi confundate. Se intampla destul de des ca o femeie sa creada ca a recidivat candidoza, cand, de fapt, este vorba despre altceva. ESTE RECOMANDAT de a consulta un medic pentru a stabili precis cauzele simptomelor.

DIAGNOSTICUL DE LABORATOR

LA BARBATI – examen bacteriologic al secretiei uretrale (recoltata inainte de prima urina de dimineata), cultura din secretia uretrala (recoltata inainte de prima urina de dimineata)
FEMEI – examen bacteriologic al secretiei vaginale; cultura din secretia vaginala

Cum puteti preveni candidoza vaginala

  • Evita spalaturile vaginale prea dese;
  • Evita folosirea tampoanelor, recomandam folosirea absorbantele;
  • Insista pe igiena partenerului inaintea actului sexual;
  • Foloseste hartia igienica la toaleta din fata spre spate;
  • Adopta un regim de hrana sanatos, evitati consumul exagerat de dulciuri;
  • Evita lenjeria strampta;
  • Foloseste probiotice cu administrare intravaginala.
Articol furnizat de: doctor urolog Tigaran Dan

Filtre

Tip: Boli

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/