Salt la continut

Bine ai venit ( Logare | Inregistrare )
  • 88 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Idei ce puii mei mai fac de mancare ? Evaluare topic: - - - - -

#1541 Utilizator offline   LikeThisPoppy 

• stop
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 14-April 07

Scris 22 January 2012 - 08:46 PM

Vezi postareaPippo, la 22 January 2012 - 07:52 PM, a spus:

Un pui mai gustos, care aduce mai mult cu vanatul salbatic.

Cu puiul pot sa fac comparatie, dar vanat de semenea, n-am prea mancat.
0

#1542 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 20-April 06

Scris 24 January 2012 - 12:02 PM

Vezi postareaLizbeth, la 21 January 2012 - 08:03 PM, a spus:

N-am mai auzit asa ceva ! :crazy: de ce se mai strange lumea in astfel de adunari, daca gazdele nu au minimum de respect fata de sanatatea invitatilor ?! :eek:

Cat am trait in ROmania, n-am cunoscut atitea romani cat in Statele Unite in ultimii 25 de ani. Emigrarea n-a scos mereu cea mai buna parte din om cu care se prezinta in tara primitoare ca ultima destinatie inainte de a muri pentru foarte multi. Nu vor sa traiasca in singuratate si cred ca prin a invita oameni in casa la mese, se va schimba ceva cu situatia lor izolata dealtfel de restul omenirii ca nu se acomodeaza usor. Nu cunosc limba si totul este vizibil in defavoarea lor, asa mai intalnesc oameni si fetze cunoscute.
Economisirea banului este prioritatea numarul unu ca timp au insa bani putini si din vorbe cred ca lumea de aici e flamand dupa ceva originalitate de acasa si nu se uita ce maninca, doar haleste ca orbul sau Haplea! Era alta viata cand si eu am trait in ROmania iar oamenii aveau si caracter mai mult decat majoritatea azi, din experientele mele vorbesc numai!!!
Acolo nici n-as fi salutat majoritatea cu care aici vorbesc!!! ai sa-ti alegi mai bine cu cine discuti ... aici insa e mai greu de tinut cont ca nu ne cunoastem deloc, ne intalnim doar in diferite case de diferite ocazii: nunta, botez, zi de nastere, pomana, etc. Fiecare ar vrea sa pacaleasca pe alta cu catus de putin sa aibe satisfactia ca a pacalit flamnzii!!!
Se pacalesc si pe ei din necunoastere!!! si nici nu intreaba sa nu se faca de rusine.

Una din ideile de specialitate din vechituri este supa din toate alea: oase si ce n-a fost prajit in ulei intr-o zeama lunga, macaroane, spanac, sos de rosii, cartofi, mazare, etc., iar felul doi carnarie si grasimi gasite in congelator la decongelare, macinate cu ceapa, usturoi si marar si prefacute in parjoale moldovenesti adica trecute prin faina oua si pesmet inainte de prajit in ulei foarte mult, sau chiftele marunte in sos tomat sau ciulama.
0

#1543 Utilizator offline   Kilkoana 

• Hank for Senate
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-March 06

Scris 25 January 2012 - 10:38 AM

Cous-cous am facut ieri.....cumparat de la magazin.
Textura ii minunata....ioi ce imi place. Pacat ca nu pot face si azi tot aia.
0

#1544 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 25 January 2012 - 11:23 AM

Vezi postareaKilkoana, la 25 January 2012 - 10:38 AM, a spus:

Cous-cous am facut ieri.....cumparat de la magazin.
Textura ii minunata....ioi ce imi place. Pacat ca nu pot face si azi tot aia.

Eu in week end fac cous-cous insa de la A la Z, incep cu acea tocanita de oaie cu zeama multa si pe urma prepar si bobitele si cotletele grilate sa fie mai sofisticat platoul.
0

#1545 Utilizator offline   Lizbeth 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 13-January 12

Scris 26 January 2012 - 04:40 PM

Vezi postareaThe Unknown, la 24 January 2012 - 12:02 PM, a spus:

Cat am trait in ROmania, n-am cunoscut atitea romani cat in Statele Unite in ultimii 25 de ani. Emigrarea n-a scos mereu cea mai buna parte din om cu care se prezinta in tara primitoare ca ultima destinatie inainte de a muri pentru foarte multi. Nu vor sa traiasca in singuratate si cred ca prin a invita oameni in casa la mese, se va schimba ceva cu situatia lor izolata dealtfel de restul omenirii ca nu se acomodeaza usor. Nu cunosc limba si totul este vizibil in defavoarea lor, asa mai intalnesc oameni si fetze cunoscute.
Economisirea banului este prioritatea numarul unu ca timp au insa bani putini si din vorbe cred ca lumea de aici e flamand dupa ceva originalitate de acasa si nu se uita ce maninca, doar haleste ca orbul sau Haplea! Era alta viata cand si eu am trait in ROmania iar oamenii aveau si caracter mai mult decat majoritatea azi, din experientele mele vorbesc numai!!!
Acolo nici n-as fi salutat majoritatea cu care aici vorbesc!!! ai sa-ti alegi mai bine cu cine discuti ... aici insa e mai greu de tinut cont ca nu ne cunoastem deloc, ne intalnim doar in diferite case de diferite ocazii: nunta, botez, zi de nastere, pomana, etc. Fiecare ar vrea sa pacaleasca pe alta cu catus de putin sa aibe satisfactia ca a pacalit flamnzii!!!
Se pacalesc si pe ei din necunoastere!!! si nici nu intreaba sa nu se faca de rusine.

Una din ideile de specialitate din vechituri este supa din toate alea: oase si ce n-a fost prajit in ulei intr-o zeama lunga, macaroane, spanac, sos de rosii, cartofi, mazare, etc., iar felul doi carnarie si grasimi gasite in congelator la decongelare, macinate cu ceapa, usturoi si marar si prefacute in parjoale moldovenesti adica trecute prin faina oua si pesmet inainte de prajit in ulei foarte mult, sau chiftele marunte in sos tomat sau ciulama.

Imi pare rau de experienta ta cu conationalii nostri.
Trista comunitate. :resent:
Decat sa puna pe masa niste porcarii vechi, mai bine ar face niste sandvisuri cu unt sau pate de ficat. Sau daca nu au bani, sa prajeasca niste chiftele, in compozitia carora sa puna jumatate carne, jumatate paine. Chiftelele se pot coace in cuptor, deci se scapa si de prajeala. Ar fi mai corect fata de invitati.

Eu am gatit azi mancare de mazare cu carnita de porc si am facut o prajitura cu nuci si cacao. :)

Aceasta postare a fost editata de Lizbeth: 26 January 2012 - 04:49 PM

0

#1546 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 26 January 2012 - 11:38 PM

Vezi postareaLizbeth, la 26 January 2012 - 04:40 PM, a spus:

Sau daca nu au bani ...

Unii au chiar foarte multi bani si decid sa se comporte asa. Precis le place sa vada oameni
in procesul de imbolnavire!!! Pana la Loteria Vizelor care a adus oameni foarte multi, asa ceva nu s-a experientat si nici diferentierea pe religii si credinte!!! insa deodata cu acest eveniment s-a rasturnat totul. Evit pe cat pot vizite la cei pe care nu cunosc bine.
La ziua de nastere sau alt eveniment de copil nu merg demult si nici nu trimit cadouri!!! pe urma am renuntat total la vizite si daca mai merg undeva anunt ca nu voi manca NIMIC, duc si apa rece cu mine ca nu beau din robinet. Ura a devenit mare pe criterii de religie, nationalitate, stare financiara si pe toate categoriile imaginate plus prostie. Singur educatia nu conteaza ca multi aduc multiple diplome de care si asa nu se pot folosi ca sint false, e doar acoperirea ca de ce nu lucreaza in meseria ei foarte de nivel inalt!!!
Dentist face curat in curtea blocului iar doctorita in apartamente de exemplu care vad in fiecare persoana mai bine imbracata ca ei, un hot sau criminal si te trateaza ca pe un cersetor fara acoperis!!! Miliardarii cu bizniz de babe case de ingrijit batrini, ar fi parvenitii cei mai noi si increzuti care vor sa fie primiti bine pe motiv ca ei sint bogati insa ei sint primii la prelucrat laturi!!! Sint in stare sa cumpere mancare gatita veche de cateva saptamani pentru angajatii lor tot din Romania dar ilegali care lucreaza la ei 20 de ore din 24, zilnic pe 1 dolar pe ora!!!

Idee ...

De cina o sa prepar sau cel putin planific: una pizza medium cu ceapa, ardei gras, masline, chiftelute minuscule prajite deja un pic sa iasa grasimea de seu din ele, ananas proaspat, mozzarella, capern, sos tomat, usturoi si felii de rosii si un "Apple Pie" ... fara masuri, doar la ochi cu toate ingredientele ca nu se intimpla nimic daca e mai mare decat planificat, am si tava mai mare sau chiar si doua :yahoo:
0

#1547 Utilizator online   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator
  • Inregistrat: 31-January 07

Scris 28 January 2012 - 09:10 AM

Orez cu sofran

Ingrediente:

100 g unt
250 g orez cu bobul rotund
cateva firicele de sofran

continuare

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC02901.JPG

0

#1548 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 28 January 2012 - 11:13 AM

Sarmale

din carne de vita si frunze de varza dulce si varza acra tocata intre randuri si cateva felii de rosii si crengute de cimbru si marar verde asta ca decoratie pe deasupra.
Trebuie sa arete mai frumos ca merge pentru party de maine seara, tarziu am aflat ca am si de dus ceva, as fi preferat sa dau bani sau sa duc bauturi insa lumea vrea sarmale de la mine, iar restul cumpara paine, smantina, cipsuri, sucuri si alte racoritoare, etc. Precis cineva comanda un tort de 1 hectar ... deja pe jumatate sint gata, restul mai incolo dupa ce mai dorm un pic.
0

#1549 Utilizator offline   Indigo 1 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 21-January 12

Scris 29 January 2012 - 05:10 AM

o punga de pufuleti in miez de noapte prelungita pina dimineata si dupa care va trebui sa sterg tastatura , se pune !!?? :o:
0

#1550 Utilizator offline   Lizbeth 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 13-January 12

Scris 29 January 2012 - 03:37 PM

Vezi postareaIndigo 1, la 29 January 2012 - 05:10 AM, a spus:

o punga de pufuleti in miez de noapte prelungita pina dimineata si dupa care va trebui sa sterg tastatura , se pune !!?? :o:

Nu. :o:

Daca toti am manca pufuleti dimineata, la pranz, seara si noaptea, durata de viata ar fi tare mititica. 8)

Aceasta postare a fost editata de Lizbeth: 29 January 2012 - 03:44 PM

0

#1551 Utilizator online   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 04 February 2012 - 09:08 PM

Budinca de cartofi

Ingrediente:

1 kg de cartofi
400 g telemea
5 oua

continuare

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 403907_2910491274403_1024248911_2989736_835013444_n.jpg

0

#1552 Utilizator offline   Naeema 

• Urzica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 07-May 08

Scris 04 February 2012 - 10:13 PM

Supa cremoasa de cartofi si praz.

2 bucati de praz, spalate bine si taiate in bucatele mici
4-5 cartofi medii, curatati si taiati in cubulete
2-3 linguri de unt nesarat
1 lingurita de cimbru
2 foi de dafin
1/2 lingurita de piper alb macinat
2 cani de supa (zeama) de pui
Table cream dupa preferinta (nu stiu cum se spune in romaneste dar este aceea care se pune si in cafea) Poate sa fie de 5% grasime, 15% sau mai mult, depinde de preferinta.
Sare dupa gust

Se topeste untul intr-o oala si se prajeste prazul tocat pana se moaie, vreo 8-10 minute, se adauga piperul si cuburile de cartofi, se mai prajeste putin. Se adauga zeama de pui si se completeaza cu apa incat toata compozitia sa fie acoperita de lichid. Se pune la fiert pana cand cartofii sunt fierti si incep sa se dezintegreze. Se adauga foile de dafin si cimbru si se continua fierberea pana cand supa devine mai groasa. Se scot foile de dafin si din acest moment exista doua metode : se lasa sa se raceasca putin si se da prin blender daca se doreste o supa cremoasa uniforma, sau se sfarama totul in oala cu telul de sfarmat cartofi, daca se doreste o compozitie cu bucatele de praz si cartofi prin ea.
Se potriveste de sare si se adauga putin din crema aceea alba de cafea. Cum se cheama domle chestia aia ? :lol:
Nota: Unii adauga si ceva conopida la reteta asta, dar nu e musai. De asemenea supa asta se face si cu bucatele de sunca dar eu am pus reteta fara porc. :P

O sa pun niste poze ca sa vedeti despre ce vorbesc. Poza 1 (crema cu bucatele prin ea)...Poza 2 (crema omogena)...Poza 3 (prazul taiat la prajit)....Poza 4 ( ala cu care se sfarama cartofii)....Poza 5 (table cream) :rot:

Ma scuzati, dar pentru mine sa explic retetele in romaneste e un cosmar.

Imagine atasata: potato-leek-soup-500.jpgImagine atasata: potato-leek-soup.jpgImagine atasata: 1.PNGImagine atasata: Potato_Masher.jpgImagine atasata: lactancia-table-cream-500ml.jpg

Aceasta postare a fost editata de Naeema: 04 February 2012 - 10:19 PM

0

#1553 Utilizator online   samsara 

• Daca
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 05 February 2012 - 11:24 AM

buna supa asta si mie imi place gustul de praz ..

File de cambula cu ciuperci si smantana, la cuptor

Ingrediente:

1 kg file de cambula sau orice alt peste
o cutie de ciuperci
ulei de masline

continuare

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 396546_2920747890812_1024248911_2992683_857442272_n.jpg

0

#1554 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 February 2012 - 06:12 AM

File de peste prajit, mamaliga si radacina de Fenicul

stiam ca-l mai cheama Anason sau Anis, in engleza fennel bulbs, arata ca o ceapa, verdeata seamana cu marar iar gustul de anis :crazy: Creste oriunde rapid si fara ingrijire speciala si pe langa alte plante de primavara timpurie face o mare diferenta.
Se pregateste la fel de usor precum se cultiva. Se taie scurt verdeata si radacina, se elimina primele frunze de pe radacina daca sint vestejite, se taie in doua si se fierb intr-un pic de apa sarata. Se pot pune in cuptor dupa ce s-au fiert un pic intr-o oala rezistenta tapetat cu unt si un amestec de branza rasa cu smantana un pic de faina si un ou pe deasupra pana face o crusta maronie. Este foarte buna garnitura langa aproape orice.

Dat prin razator, se poate folosi si in salate de cruditati.
0

#1555 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 11 February 2012 - 01:36 PM

Idei usoare pentru acest week end din bunatati de sezon de pe la noi:

Sparanghel oparit tavalit in ulei sau maioneza si mancat langa orice sau numai asa natur de pofta.

Radacina de Fenicul, asta are nevoie de putin fiert si un pic de unt pe deasupra.

Vinete pane si din alte vinete facut un sos cu rosii, ceapa si usturoi calit care se pune pe felii de paine rece sau fierbine/cald.

Pun in cuptor 2 pulpe de curcan cu mult usturoi ras si-l umplu sub piele.

Salata verde si cartofi fierti in apa cu coaja cu tot, insa cartofii au o forma lunguiata se numesc "Finger Potatoes" si neaparat cateva felii din painea lui Rodica cu unt proaspat!!!
0

#1556 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 11 February 2012 - 02:27 PM

:lol:
doar ce s-a copt si am si dat atacul cu zacuscaImagine amplasata

simple mancari ai propus, Olga.
la fel si mie imi plac simple, cat mai putin fierte, prajite, coapte.
:)

Aceasta postare a fost editata de Rodica`: 11 February 2012 - 02:28 PM

0

#1557 Utilizator offline   BlueSugar 

• Nevermind...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-March 06

Scris 11 February 2012 - 09:32 PM

Vinete mai mult cu ou decat pane si coasta marinata,la cuptor.
Si sos de usturoi pentru vinete.Cartofi nu am mai fiert,a fost de ajuns si fara.
0

#1558 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 February 2012 - 08:50 AM

Vezi postareaRodica`, la 11 February 2012 - 02:27 PM, a spus:

simple mancari ai propus, Olga.
la fel si mie imi plac simple, cat mai putin fierte, prajite, coapte.:)

In zona mea e deja primavara si avem o abundenta de sparanghel, este foarte ieftin in aceste zile ca vor sa faca vanzare si fermierii. Pretul pe 0,454 grame este sub 1 dolar, 87 centi, care in alte sezoane se ridica si pana la 6 dolari. Doctorii recomanda la pacientii cu cancer ca este un foarte bun luptator cu radicalii liberi, curata si rinichii insa eu ador pur si simplu fara alt motiv si desi-l maninc cu gramada, tot nu ma satur de ea!!! Langa orice-mi place dar cel mai mult simplu cu maioneza facuta de mine!!!

Idee

Azi am mai prajit o cratita de picioruse de pui cu usturoi si o mamaliga. Practic l-am fiert bucatile de pui fara piele si am lasat sa scada apa, s-a facut un sos placut din colagen cu usturoi razuit. A fost de nemaipomenit pe mamaliga acest sos, dar si combinatia de pui cu sparanghel e o reactie chimica reusita.
0

#1559 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 13 February 2012 - 08:59 AM

:)
cred.

eu cand ajung acasa fac o iahnie de fasole ca sa mancam cu friptura sau carnati fripti.

am pus de ieri fasolea boabe la inmuiat asa ca intr-o ora maxim va fi fiarta.
nu va fi o iahnie de vara cu ardei si rosii ca acum legumele sunt din cele din plastic... nu am din cele proapete din gradina.
dar pun morcov, ceapa, telina, pastranac, gulie taiate marunt si cum se nimereste, ceapa destula pe care le calesc si le las sa fiarba in putina apa.
fasolea o fierb separat si cand e fiarta o pun peste legumele inabusite.
mai fierb impreuna astea si la sfarsit pun bulion si plante.

si cu muraturi va fi numa` buna. cu gogonele prefer eu dar famelia vrea cu castraveti.

Aceasta postare a fost editata de Rodica`: 13 February 2012 - 09:00 AM

0

#1560 Utilizator offline   The Unknown 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 February 2012 - 09:32 AM

Vezi postareaRodica`, la 13 February 2012 - 08:59 AM, a spus:

am pus de ieri fasolea boabe la inmuiat ...

Ah, ce-i si cu leguminoasele astea care se pun la inmuiat!!! Daca nu e recolta ta, nu stii cat e de veche fasolea sau lintea ... boabele alea subtiri. Vineri m-am chinuit si eu cu niste linte pe care desigur n-am pus la inmuiat si nici dupa 4 ore de fiert cu prajeala nu era bun de mancat. Sotul le-a gustat si le-am impins in frigider mai in spate sa uitam de ea pana-l aruncam intr-o zi ca nu-l poate manca nimeni. In alte ocazii aveam in traditie ca Vineri sa fierb fasole sau linte sau ceva leguminos ... naut, fava, ce am acasa.

Mancare de Linte

Pentru ca in conditii normale se fierbe in 3 minute, am inceput sa pregatesc prajeala.
O ceapa mare, jumatate am taiat Julian si l-am prajit la un rosu frumos si crocant pentru decoratie. Le-am scos din ulei si pe o farfurie le-am pastrat, in ulei am pus cealalta parte de ceapa tocat marunt sa se faca mai repede, am spalat lintea intr-o strecuratoare sa nu pierd boabele marunte ca sint linte din India din ala rosu si marunt dar foarte gustoase,
la fierbere devine galben. Dau pe razator 4-5 catei mari de usturoi, toc 2-3 rosii sa le am gata ... cand ceapa e bine prajita spre un roz, adaug lintea, se amesteca si se lasa un pic la prajit, o secunda doar sa nu se arda, sare-piper, rosiile tocate si usturoiul ras, se amesteca bine, un pic de boia eventual ardei gras tocat marunt sau ardei iute si radacina de ginger razuit daca este, deja rosiile lasa zeama, se mai adauga apa vreo 200 ml si se acopera oala pe foc intre low si medium. Se amesteca in fiecare minut sau doua, se scot cateva boabe la gustat, daca sint moi si se sfarima-n gura e gata. Se toaca cilantro si se pune pe deasupra si pe urma ceapa prajita. Unii-l dau la cuptor pentru cateva minute sa se faca crispi iar ceapa prajita. Altii prajesc in ulei felii de usturoi si rondele de ceapa cu care-l decoreaza, mai prajesc si seminte de cilantro si de cumin turcesc, anis, susan, si-l presara peste platoul cu linte.
Se maninca nu paine arabeasca de aia lata si lunga :good: sau cu orez alb dar si cu tocanita de oaie sau de ce o fi merge de minune.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 88 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou