laurent-III-rd, la Jun 10 2009, 11:32 AM, a spus:
P.S. Si nu sunt pareri personale, sunt pareri avizate intrucat sunt profesionist.
So iz my hubby (de profesie)...
Pacific Institute of Culinary Arts.

Tu ce academie internationala de arte culinare ai absolvit ?
In plus de asta unde am zis ca se adauga faina cruda in mancare ?

Metoda folosita in reteta supei de broccoli scrisa de mine este la fel ca cea pentru sos beshamel unde se amesteca faina (cruda din pachet) in unt topit in tigaie,putina sare se lasa pe foc mic vreo 4-5 minute dupa care se adauga laptele si se continua pe foc mic pana se ingroasa sosul. Singura diferenta este ca in reteta mea se calea si ceva ceapa cu untul si faina si laolalta cu laptele se adauga ceva zeama de pui.
Citeaza
...se caleste ceapa in unt pana se inmoaie dupa care se amesteca faina pana compozitia ajunge o pasta.Pe rind se adauga zeama de pui si laptele amestecand contiunuu.Se da in clocot si se tine pe foc 1 minut amestecand....
Béchamel
In a small, heavy saucepan, melt 2 tablespoons of butter over low heat.
Blend 2 tablespoons of flour into the melted butter.Add 1/4 teaspoon of salt.Cook over low heat, stirring, for 4 to 5 minutes. Cooking for this length of time will minimize 'flour' taste.
Slowly add 1 cup of milk, stirring constantly.Continue cooking slowly until smooth and thickened.
http://southernfood.about.com/cs/saucereci...ite_sauceht.htm
Deci nu vad ce nu e in regula cu reteta postata de mine.Aaa...faptul ca
in opinia ta o supa cremosa nu trebuie sa aiba nici in ruptul capului bucatele prin ea,asta e altceva. Ai mancat vreodata o supa numita
lobster bisque? Sunt doua variante : doar crema sau crema cu bucatele de langusta in ea. Supa cremoasa de ciuperci acelasi lucru,in unele se gasesc bucatele de ciuperci. Acest lucru este valabil pentru toate supele cremoase.Le poti face cu sau fara bucatele prin ele depinde de preferinta.
PS: Nu toata planeta se raporteaza la arta culinara franceza si modul lor de a face lucrurile. Sincer mi sa cam acrit de snobismul francezilor care se cred buricul pamantului in toate cele ale gastronomiei (si in capul lor...nu numai)

Ete na... daca nu exista poporul francez pe lumea asta mancam cu totii buruieni fierte si coacaze. Please....
Aceasta postare a fost editata de Naeema: 10 June 2009 - 09:55 PM