Salt la continut

Bine ai venit ( Logare | Inregistrare )
Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Garaje Demolarea garajelor Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   dustangel 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 27-August 07

Scris 27 August 2007 - 02:37 AM

Stima la toata lumea. Stau si ma mir ca au trecut aproape 20 ani de la revolutie si de cand a aparut moda cu garajele si totusi nimeni nu face nimic si nu demareaza o actiune de demolare a tuturor garajelor. In locul acestor garaje se pot crea parcari comune si in felul asta sunt sigur ca straziile din fata blocurilor vor fi mult mai aerisite. Alta varianta ar fi ca acel spatiu sa fie cu iarba asa cum era. Sunt sigur ca toti va amintit cate locuri de joaca/terenuri de fotbal aveam in spatele blocurilor. Cei care aveti copii sigur va deranjeaza.

Singurii care se vor ataca la citirea acestui articol vor fi exact cei cu garaje. Vor venii sa spuna ca ei platesc pentru acel spatiu. Eu as spune ce acel spatiu e un bun comun al tuturor locuitorilor acestu oras si imi pare o nedreptate ca acel spatiu sa fie dat in folosinta unui numar restrans de persoane iar ceilalti sa sufere de pe urma acestei decizii. Mai ales ca aceste garaje nu au fost facute cu acordul celorlatii locatari din imediata vecinatate a acelui loc, oameni care au si ei dreptul de a folosi acel loc. Sunt sigur ca multi dintre ei ar prefera sa vada acel loc cu iarba sau cu o parcare facuta cu cap unde sa incapa 12 masini in loc de 6 cum incap in garaje (doar un exemplu). Toate garajele mai arata si ca naiba, fiecare altfel, unu mai sus, unu mai jos, unu stramb, altu drept... Mare parte din ele sunt folosite pe post de boxe sau spatii de depozitare.

Sa nu se inteleaga ca duc lipsa de loc de parcare si ca din acest motiv as face galagie :P Am loc de parcare care il folosesc eu exclusiv prin intelegere intre locatari deci nu e asta problema. Singura problema e ca sunt si eu locuitor al acestui oras si imi amintesc de acele spatii de joaca si vad acum ca arata orasul ca o mahala cu toate aceste garaje care ocupa majoritatea locuriilor din spatele blocului. Cred ca oamenii ar trebui sa sesizeze primaria pentru ca altfel vad ca pe ei nici nu ii intereseaza aspectul acestui oras.

Stiu ca sunt o gramada de alte probleme in Timisoara dar cred ca asta e una din problemele care poate fi rezolvate destul de usor (exceptand scandalul care il vor face cei cu garaje) :dance4: Asta e si una din problemele care a afectat farte mult (negativ) aspectul orasului.

Astept sa vad reactiile voastre si sper sa nu fie singura persoane care sustine demolarea garajelor. Am trimis mail la toate publicatiile de presa din timisoara + analog tv + primarie dar sunt sigur ca nimeni nu va face nimic ca doar nu sunt alegeri, atunci si-ar da toti cu pumnii in piept sa faca cat mai multe cand e vorba de stans voturi.

Scuze ca am scris asa mult dar deja ma dispera indiferenta.
0

#2 Utilizator offline   Val'R Dunin 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 04-August 06

Scris 28 August 2007 - 12:15 AM

QUOTE(dustangel @ Aug 27 2007, 03:37 AM) Vezi postarea
Stima la toata lumea. Stau si ma mir ca au trecut aproape 20 ani de la revolutie si de cand a aparut moda cu garajele si totusi nimeni nu face nimic si nu demareaza o actiune de demolare a tuturor garajelor. In locul acestor garaje se pot crea parcari comune si in felul asta sunt sigur ca straziile din fata blocurilor vor fi mult mai aerisite. Alta varianta ar fi ca acel spatiu sa fie cu iarba asa cum era. Sunt sigur ca toti va amintit cate locuri de joaca/terenuri de fotbal aveam in spatele blocurilor. Cei care aveti copii sigur va deranjeaza.

Singurii care se vor ataca la citirea acestui articol vor fi exact cei cu garaje. Vor venii sa spuna ca ei platesc pentru acel spatiu. Eu as spune ce acel spatiu e un bun comun al tuturor locuitorilor acestu oras si imi pare o nedreptate ca acel spatiu sa fie dat in folosinta unui numar restrans de persoane iar ceilalti sa sufere de pe urma acestei decizii. Mai ales ca aceste garaje nu au fost facute cu acordul celorlatii locatari din imediata vecinatate a acelui loc, oameni care au si ei dreptul de a folosi acel loc. Sunt sigur ca multi dintre ei ar prefera sa vada acel loc cu iarba sau cu o parcare facuta cu cap unde sa incapa 12 masini in loc de 6 cum incap in garaje (doar un exemplu). Toate garajele mai arata si ca naiba, fiecare altfel, unu mai sus, unu mai jos, unu stramb, altu drept... Mare parte din ele sunt folosite pe post de boxe sau spatii de depozitare.

.......................

Sunt de acord cu tine. Am susţinut şi eu acest lucru pe fostul forum al primăriei. Din păcate mă îndoiesc că vreun politician local va avea curajul să ridice problema în acest mod, ...doare prea mult pierderea unor voturi.
Doar când problema (lipsei de spaţiu) va deveni realmente acută (la un apogeu la care încă nu a ajuns) şi/sau când se va crea un curent de opinie majoritar pentru demolarea garajelor, doar atunci se va face ceva concret.

Aceasta postare a fost editata de Val'R Dunin: 28 August 2007 - 12:18 AM

0

#3 Utilizator offline   roportal 

• Nenea admin
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Inregistrat: 23-November 03

Scris 28 August 2007 - 10:03 AM

Pe langa problema garajelor si a aspectului lor problema locurilor de parcare este una destul de acuta.
Blocurile nu au fost proiectate pentru numarul de masini care sunt in prezent.
Incet incet se vor distruge si locurile verzi care mai sunt pentru a face loc de parcare (ceea ce mi se pare aberant).
Stiu un caz in care s-au taiat toti copacii.
0

#4 Utilizator offline   Val'R Dunin 

• Boboc
  • Pip

Scris 28 August 2007 - 01:06 PM

QUOTE(roportal @ Aug 28 2007, 11:03 AM) Vezi postarea
Pe langa problema garajelor si a aspectului lor problema locurilor de parcare este una destul de acuta.
Blocurile nu au fost proiectate pentru numarul de masini care sunt in prezent.
Incet incet se vor distruge si locurile verzi care mai sunt pentru a face loc de parcare (ceea ce mi se pare aberant).
Stiu un caz in care s-au taiat toti copacii.

...Destul de acută, dar nu suficient de acută încât să fie pusă la modul serios în discuţie. Atât la nivelul opiniei publice cât şi a administraţiei locale. :P
0

#5 Utilizator offline   dustangel 

• Boboc
  • Pip

Scris 28 August 2007 - 04:55 PM

da, foarte dureros, se pot face in aceste locuri cu garaje parcari comune. avantajul e ca se mai poate pune verdeata pe langa, mai un pom... inca nu am primit nici u raspuns de la cei la care am trimis mail (presa + analog tv), eu as incepe o campanie de pus stencil-uri pe garaje, ceva de genu "Salvati Orasul (un x mare rosu) Demolati Garajele". Poate nu va avea efect dar macar ar fi vazute de multa lume si poate lumea incepe sa constientizeze. sunt sigur ca multi au atatea probleme in viata lor ca numai la garaje nu au ajuns sa se gandeasca. deci daca stiti pe cineva care se mai ocupa sau e pasionat de stencil rog dati un PM.

Sau credeti ca exista o alta varianta mai buna? Stiti cum e cu bebelusu care nu plange :D Trebuie sase faca un pic de galagie ca se se sesizeze cei de sus. Eu nu stiu cadrul legal, se pot strange semnaturi de la blocurile din jurul unei baterii de garaje pentru a putea fi demolata? Si inca o ultima problema, stie cineva unde se pot reclama autoturismele parasite? in spatele blocului la mine sunt 5 masini parasite si la cateva blocuri distanta mai sunt aprox 10 masini, nu exagerez.

Sper sa apucam sa vedem orasul frumos, macar la batranete, cert e ca pe vremea lu ceau-ceau era mult mai curat, mult mai linistit.
0

#6 Utilizator offline   Val'R Dunin 

• Boboc
  • Pip

Scris 29 August 2007 - 10:36 PM

QUOTE(dustangel @ Aug 28 2007, 05:55 PM) Vezi postarea
da, foarte dureros, se pot face in aceste locuri cu garaje parcari comune. avantajul e ca se mai poate pune verdeata pe langa, mai un pom... inca nu am primit nici u raspuns de la cei la care am trimis mail (presa + analog tv), eu as incepe o campanie de pus stencil-uri pe garaje, ceva de genu "Salvati Orasul (un x mare rosu) Demolati Garajele". Poate nu va avea efect dar macar ar fi vazute de multa lume si poate lumea incepe sa constientizeze. sunt sigur ca multi au atatea probleme in viata lor ca numai la garaje nu au ajuns sa se gandeasca. deci daca stiti pe cineva care se mai ocupa sau e pasionat de stencil rog dati un PM.

Sau credeti ca exista o alta varianta mai buna? Stiti cum e cu bebelusu care nu plange :cheer: Trebuie sase faca un pic de galagie ca se se sesizeze cei de sus. Eu nu stiu cadrul legal, se pot strange semnaturi de la blocurile din jurul unei baterii de garaje pentru a putea fi demolata? Si inca o ultima problema, stie cineva unde se pot reclama autoturismele parasite? in spatele blocului la mine sunt 5 masini parasite si la cateva blocuri distanta mai sunt aprox 10 masini, nu exagerez.

Sper sa apucam sa vedem orasul frumos, macar la batranete, cert e ca pe vremea lu ceau-ceau era mult mai curat, mult mai linistit.

Problema garajelor e destul de complexă. Să nu uităm că terenurile pentru acestea sunt concesionate pe o perioadă de timp (10 ani parcă), apoi demolarea acestora (la expirarea concesiunii, dacă nu e prelungită) ar implica ...costuri. Iar amenajarea unor parcări în locul lor alte costuri... Bani publici. Care ar tebui luaţi din altă parte. Hmm...cred că va mai dura câţiva ani buni până se va pune problema la modul serios.

@dustangel
Nu cred că nişte stenciluri ar fi suficiente. :dance4:

Cât despre maşinile părăsite...ai încercat la 969 la call center? Dacă sunt pe spaţiul public, cred că ar fi de competenţa primăriei să ia măsuri.

Aceasta postare a fost editata de Val'R Dunin: 29 August 2007 - 10:37 PM

0

#7 Utilizator offline   dustangel 

• Boboc
  • Pip

Scris 29 August 2007 - 11:10 PM

am aflat si eu tocmai acum cateva zile de acest call center si de numarul de telefon. cat depre garaje dah intradevar sunt pe 10 ani concesionariile dar ar trebui sa inceapa usor. Sa zicem anunta ca nu se mai fac concesionari de teren-uri si ca nu se mai dau aprobari de garaje, ca sa nu socheze posesorii de garaje din start :dance4: sa le dea timp sa se obisnuiasca cu ideea. Pe urma incet incet se va clarifica ca e in plan sa se demoleze aceste garaje. Ca si costuri de demolare nu cred ca sunt asa mari. Pentru partea de amenajare parcari dah or fi mari dar nu e concurs, se pot face in timp si una cate una atat timp cat locul e deja liber. Romania tara frumoasa dar pacata ca e locuita :cheer: buna zicala asta
0

#8 Utilizator offline   Val'R Dunin 

• Boboc
  • Pip

Scris 29 August 2007 - 11:18 PM

QUOTE(dustangel @ Aug 30 2007, 12:10 AM) Vezi postarea
am aflat si eu tocmai acum cateva zile de acest call center si de numarul de telefon. cat depre garaje dah intradevar sunt pe 10 ani concesionariile dar ar trebui sa inceapa usor. Sa zicem anunta ca nu se mai fac concesionari de teren-uri si ca nu se mai dau aprobari de garaje, ca sa nu socheze posesorii de garaje din start :dance4: sa le dea timp sa se obisnuiasca cu ideea. Pe urma incet incet se va clarifica ca e in plan sa se demoleze aceste garaje. Ca si costuri de demolare nu cred ca sunt asa mari. Pentru partea de amenajare parcari dah or fi mari dar nu e concurs, se pot face in timp si una cate una atat timp cat locul e deja liber. Romania tara frumoasa dar pacata ca e locuita :cheer: buna zicala asta

Da cam asta ar fi soluţia, dar pentru asta ar trebui să se ia o hotărâre în consiliul local ...dar la cum se înţeleg cei din consiliu şi cum văd ei interesul cetăţeanului,...rămâne valabilă zicala. :cheer:
0

#9 Utilizator offline   Reginavisurilor 

• Ghiocel
  • Inregistrat: 28-September 11

Scris 28 September 2011 - 11:12 AM

Buna.Sunt foarte interesata de acest subiect,deoarece am si eu in fata blocului cateva garaje.Nu ca m-ar deranja dac ar pastra curatenia,dar isi spala masinile in fiecare zi,fac gratare,zilele acestea au facut si vin si nu va zic ce mizerie fac.Ceea ce ma deranjeaza foarte tare este ca proprietarii garajelor nici macar nu stau aici.Ei au blocurile mai departe si de aceea nu le pasa de mizeria facuta.Nu va mai zic ca isi mai fac si nevoile pe afara si eu cum stau la etajul patru...Avem copii care nu se pot juca deoarece isi scot masinile afara si nu ii lasa ca sa nu i le zgarie,sau pentru ca este plin de apa si se murdaresc.AS VREA SA LE DARAME.Am incercat sa vorbim cu ei,dar nimic.Lege nu exista la noi in romania asa ca...ii suportam.Pana cand?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi