Adio calificare, deci "Hai Romania!"
Scris 01 April 2009 - 03:32 PM
Scris 01 April 2009 - 04:08 PM
George Stefanescu, la Apr 1 2009, 04:32 PM, a spus:
El spune aşa, eu spun că un singur factor contribuie la rezultatele neperformante ale echipei Romāniei : lipsa valorilor. Am auzit, după meci, pe unii, spunānd că de acum īncolo să se aducă la naţională doar jucătorii care sunt īn formă. Aici, ca şi contraargument aduc un proverb : aurul are valoare, indiferent ce formă are. Nu are importanţă forma unui jucător, dacă el e o valoare. Ori, o valoare joacă la marile cluburi ale lumii, nu īn Rusia, sau Ucraina.
Se spune că jucătorii au centrat mingile pe la īnălţime, īn meciul cu Serbia, deşi apărarea sārbă era īnaltă, şi respingea totul. Aici se vede lipsa de valoare a jucătorilor. Mă gāndesc acum la generaţia zisă "de aur" din anii '90. Păi ălora nici nu trebuia să le spună selecţionerul cum să joace, cu mingi pe sus, pe jos, sau altfel. Ăia erau valori īnnăscute. Mă gāndesc la o fază comică : mi-l imgainez pe Hagi, cum ar fi fost să-l īntrebe pe antrenor cum să dea mingea. Aşa ceva era de neconceput, pentru că, el ştia cānd să joace pe jos, sau pe sus. Simţea asta. Nu avea nevoie să-i spună antrenorul. La urma urmei, atunci, selecţionerul Iordănescu, doar chema jucătorii la naţională, şi le spunea : "tu stai īn apărare, tu īn atac, şi tu la mijloc, că de acolo, ştiţi voi ce aveţi de făcut". Asta era tot, pentru că jucătorii erau valori, erau născuţi pentru aşa ceva, şi ştiau ce au de făcut fără să li se spună.
Acum, jucătorii naţionalei sunt nişte oameni care practică şi ei, īntāmplător, un sport.
Abia acum se vede diferenţa dintre valorile īnnăscute, şi practicanţii unui sport. Practicanţii se chinuie să joace, alţii, joacă din inerţie, chiar dacă nu sunt īn formă, pentru că, aşa sunt născuţi.
Dacă facem o asociere īntre şah, şi fotbal, vedem că şi la şah oricine poate īnvăţa regulile jocului, īnsă, ca să fie campion, trebuie ca omul să aibă "un har" special, trebuie să fie făcut pentru aşa ceva.
O cauză, zic eu, ar fi, alimentaţia precară ce era la noi, īn momentul naşterii şi dezvoltării fizice a actualei generaţii : mijlocul şi finalul anilor '80. Combinat cu lipsa sportului īn şcoală, a ieşit ce avem acum.
Scris 01 April 2009 - 05:45 PM
Scris 01 April 2009 - 06:24 PM
e cāt se poate de clar că la echipa noastră naţională lucrurile stau prost şi asta nu e vina suporterilor că nu-i ridică īn slăvi, ci a federaţiei, antrenorului, jucătorilor
cāt de ridicaţi īn slăvi, motivaţi financiar, menţionaţi zilnic la ştirile sportive sunt sportivii/sportivele din gimnastică, handbal, canotaj sau altele? şi totuşi ei au putut şi pot să facă performanţă
Scris 01 April 2009 - 06:30 PM
lupini, la Apr 1 2009, 05:08 PM, a spus:
Dacă facem o asociere īntre şah, şi fotbal, vedem că şi la şah oricine poate īnvăţa regulile jocului, īnsă, ca să fie campion, trebuie ca omul să aibă "un har" special, trebuie să fie făcut pentru aşa ceva.
Da omul trebuie sa aiba talent,dar cu trei oameni nu faci echipa,asau mai bine zis noi avem prea putini jucatori de vaoare,si se cam stie cine sunt nu are rost sa ii mai nominalizez aici.Problema ar mai fi ca innainte echipa nationala petrecea mai mult timp ca formatie in cantonament acum mai deloc,deci e greu sa te obisnuiesti cu alt stil de joc,e important sa fi adaptat si cu jocul coechipierilor,pentru ca asa poti da un randament mai bun,si stii cum sa joci,degeaba stiu tehnic daca practic nu pot face ....
fast_motion, la Apr 1 2009, 06:45 PM, a spus:
Nu cred ca se vine doar pe pile,e o mare abureala,problema e ca la federatie e prea multa mancatorie,sunt anumiti oameni acolo cu influente politice si isi baga coada unde nu trebuie,sincer sa vina Lucescu sa antreneze echipa atunci sa vedeti ca ar conta(piturca ca antrenor e mediocru) dar Lucescu nu e prost sa vina cand stie ce mancatorie e la federatie.
Scris 01 April 2009 - 07:44 PM
girl dream, la Apr 1 2009, 07:30 PM, a spus:
Habar nu ai. Piturca a fost cel care a calificat nationala Romaniei la CE din 2000. Apoi a venit Hagi care nu a realizat nimic.
A fost nevoie ca Piturca sa revina si sa califice din nou nationala la un turneu final,CE 2008,dupa o pauza de 8 ani.
Cum a reusit ? Pai a invins Olanda la Constanta,bifand astfel si prima victorie a Romaniei contra Olandei intr-un meci oficial.
Iar cum este mediocru ?!
Va place sa vorbiti asa.
Scris 01 April 2009 - 07:50 PM
si desigur, ca s-au facut presiuni pe piturca pentru a convoca anumiti jucatori care nu presteaza, iar acum cand suntem in cadere libera si la nivel de cluburi si la nivel de echipa mare, antrenorul este scos tap ispasitor si victoriile importante si calificarile date uitarii. dar in conditiile care sunt acum la nationala este clar ca schimbarea era mai mult decat necesara si sper ca olaroiu sa dovedeasca ceea ce toata lumea vorbeste despre el.
Scris 01 April 2009 - 08:13 PM
Aceasta postare a fost editata de fast_motion: 01 April 2009 - 08:14 PM
Scris 01 April 2009 - 08:25 PM
fast_motion, la Apr 1 2009, 09:13 PM, a spus:
Insa tare ma tem ca pana atunci va rata CE 2012 si Piti va reveni pentru Mondiale...
Scris 01 April 2009 - 09:24 PM
Scris 01 April 2009 - 09:33 PM
Scris 01 April 2009 - 09:43 PM
Toranagasama, la Apr 1 2009, 10:39 PM, a spus:
vezi că eşti off-topic
pt declaraţii fierbinţi avem secţia de amor şi inimă albastră, patronată de dr. Love
aici trimitem declaraţii *************** la adresa fotbaliştilor