Salt la continut

Bine ai venit ( Logare | Inregistrare )
Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Monitorul Timisoara un sac fara fund plin cu bani publici Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   costy_jurist 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 12-November 07

Scris 19 July 2009 - 11:12 PM

www.opiniatimisoarei.ro

Să privim la Monitor - beneficiile crizei,

by Radu Mihai monitoring-ul

Cel mai uzitat cuvânt la ora actuală “Criza” a ajuns să ne crizeze şi pe noi poporul de jos al urbei timişene, urbe denumită pompos mica Vienă, 5 (five) stele, oraşul florilor, etc. Şi recunosc, mă izbesc de fraţii şi surorile crizei: criza financiară, criza materială, criza locurilor de muncă şi, de ce nu, criza cerebrală şi morală.
Să purcedem alene în ograda celui mai destoinic “guinessmann”, la Primăria Municipiului Timişoara. Calc domol printre hăţişurile birocraţiei de teamă ca persoana mea să nu aduca un val lin care să strice somnul profund al celor care orânduiesc “treburili” oraşului. Treburi dedesubte, bineînţeles. Off, viata meaaa, nu e glumă în acest locaş. Toţi strigă şi ţipă aiurea: nu avem bani, nu avem bani... .O fi aşa, nu o fi aşa. Fraze ilogice îmi răsună în creier : era bună o taxă de habitat!, bine că am scumpit “tramvaiele”, “poate creştem unele taxe”...ce mai foame de bani, că deh! e criză.
Plec ofuscat la birou şi deschid net-ul: MARE LICITATIE, MARE! Monitorul Timişoarei! Ce o fi asta? Am cerut ajutorul colegilor pentru investigaţie. Atâtea cifre năucitoare:
1.pentru tipărirea Monitorului pe 24 de luni primăria estimează(?) că va da 950000RON, adică 39583RON pe lună, adică 9400 de Euro/lunar...cred că mi s-a defectat calculatorul;
2.pentru distribuirea Monitorului – aici e mai usor, pt că a câştigat cineva – suma de 324000RON, adică 13500RON, adică 3200 de Euro lunar???

E clar, canicula asta şi-a pus amprenta pe mine rău de tot! Cum adică 12600 de Euro (52900RON) lunar pentru Monitor? 302400 Euro pentru intregul contract? Vai şi amar popor sărac, ar zice mucalitul!

Cine e Monitorul ăsta? I-am intrebat şi pe colegii mei. Răspunsuri pestriţe:
colegii din zonele cu case (Ciarda Roşie, Iosefin, Mureş, Odobescu, Elisabetin, Ronaţ) au ridicat din umeri, cică ar fi primit ceva prin 2005-2006;
cei din zonele cu blocuri (Aradului Vest, Aradului Est, Soarelui, Giroc, Circumavalatiunii, Bucovina – cam atât, dar e destul) cică îl primesc odată la 3-6 luni, dar îl primesc!!!
Oare nu se tipăresc pentru toţi cei din Timişoara? BA DA! 125000 de exemplare. Din câte înţeleg situatia nu e cam roză cu monitorizarea monitorului. Sau totuşi numărul acesta de 125000 bucăti monitor e totalul pe 2 ani, deci 5208 buc pe lună? Aşa s-ar explica starea de “raris mutanda”. Şi totuşi nu se leagă...la 5208 de buc pe lună, ar rezulta un cost de 2,42 Euro bucata (mai ştii,o fi cu DVD). Mare caniculă moncher!

Hai să vedem protagoniştii! Echipa de investigatii a trebuit să sape mult şi cu grija, terenul fiind minat şi mocirlos.

Protagonistul nr. 1: INIŢIATORUL dl. Vice Orza Adrian. Lăudabilă ideea domnule vice-, dar nu crezi că e prea mult pentru supuşii dumitale? 12600 de Euro pe lună e o căruţă de bani, ce căruţă...un autoturism sau un 4X4 ca al dumitale! De fapt nu mai contează suma sau maşinuţa, că oricum nu primim nimic sau dacă edilul primeste, primesc şi sub-puşii lui – o veche vorbă de aur parafrazată -“dacă eu o duc bine şi voi o duceţi bine”-. M-ar mira ca dl vice să nu ştie ce se întamplă în ograda lui. Sau poate chiar ştie!

Protagonistul nr. 2: CÂŞTIGĂTORII (THE CHAMPIONS, vorba lui nea Freddy). Cine sunt oare? Off, am aflat numai de unul - cel cu împărţirea ziarului, cel cu tipărirea încă nu a apărut pe firnamentul câştigătorului de loz public. Îl voi numi simplu: Câştigător şi Realizator al împărtirii ziarului monitorian, pe scurt C & R! Cine e, cine e, întreaba o veveritza pusă pe ronţăit. Aceeaşi firmă câştigătoare de acu 2 ani (anno domini 2007), care a trecut de start şi la etapa eliminatorie numită “Condiţii de Eligibilitate” a demonstrat negru pe alb că a prestat servicii similare în ultimii 3 (trei) ani, demonstraţe realizată printr-o declaraţie simplă (scrisă sau nu cu pixul nu avem de unde şti). Păi neică Magician, cum ai putut declara aşa gogomănie? Mi-a şoptit cineva că pentru a distribui trebuia să ai autorizaţie de la ANRCTI ca furnizor de plicuri şi ziare, în schimb matale ai primit patalamaua de la ANRCTI (prin care puteai presta “servicii similare” conform Caietului de Sarcini) cu o săptămâna înainte de start la licitaţie. Deci să intelegem că în acea săptămână ai prestat servicii de peste 100000 RON aşa cum cerea boss-ul licitaţiei? Da domnule primar, viceprimar, dle mare finanţist B. şi să zicem dna S. de la licitaţiile primăriei? Şi în afară de asta, te-ai născut în ianuarie 2006 (declaraţia era depusă in 2007) prea bebe ca sa ai o Cifra de Afaceri medie anuală pe ultimii trei ani de 100000RON, aşa cum cereau împăraţii, regii şi prinţesele licitaţiei. Sau poate ai fost conceput direct la 3 ani? Şi ai rezolvat această cerinţă în burta celui/celei care te-a adus pe lumea bănăţeană? E totul posibil în împărăţia asta a grupului Vouă, nu nouă! Mulder unde eşti? Aici dosarele X! Uite aşa/încălecat pe o şa ai câştigat o frumoasă activitate aducătoare de satisfacţii/plăceri financiare (fără mari preludii), poate chiar eliminând pe alţii de la “concurs”. Haide să nu fim răi, să ştergem totul cu buretele, ce a fost a fost. Ne întoarcem în anul 2009, câmpul de luptă “Primăria Timişoara”, războiul “obţinerea de bănet pe fond de criză” nume de cod: “monitorul”. Marele campion: campionul de anul trecut. Mare merituos. Dar hai să lecturăm mai întăi Caietul de Sarcini. Prima fază: “Criterii de Calificare”. Hey, ce de greşeli aici, cum adică să se ceară o C.A. (cifra de afaceri) anuala medie de 1000000 (un milion) de lei, adică pe ultimii trei ani (2006, 2007, 2008) o C.A. medie totală de 3000000 de lei? Dar ce campion este ăsta, o corporaţie, o multinaţională? Ceva e putred în Danemarca. Mă uit pe pagina ministerului de finante şi văd în 2006 că a avut o C.A. de 163061RON, ceea ce rezultă că mai avea de mâncat până la 1 milion. Să mai pun în discuţie numărul de anagajaţi ai campionului în procesul de răspândire a ziarelor? Nu are rost, pentru că aveţi prea multe degete la o mână! Ce mai conteaza răutăţile astea, important că a câştigat, că nu va simţi în nici-un fel criza, că şi-a făcut prieteni buni în primărie, că i s-a iertat păcatele trecute si...viitoare.
Şi în fond, cineva avea dreptate: “Nu e prost cine cere, ci cel care dă! Dar aş continua...”cu condiţia să dea de la mămica lui, nu de la noi!”
Noi supuşii, vom rămâne tot aceeaşi mucaliţi şi câini strigători la caravana plăcerilor. Chiar dacă aceasta trece trebuie să ne bucurăm că rămânem...si ne e foameee!

MESAJ către autorii, coautorii şi complicii monitorului de Timişoara:
NU DORIM CEEA CE NU PRIMIM!
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi