Timisoara

Voltaj (Bucuresti)

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 deceniu si 2 luni
Vizualizari
2954

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Voltaj (Bucuresti, Romania)

Trupa matura, cu o existenta de peste doua decenii, Voltaj face parte din cuceririle sigure ale noului rock romanesc. Cei sase membri ai formatiei stiu sa alcatuiasca o echipa adevarata si sa faca o muzica buna, care transforma salile de concerte in ringuri de bucurie si dans. Infiintata in 1982, trupa Voltaj a avut o personalitate puternica pentru regimul de atunci reprezentand pentru unii un pericol social.Prima aparitie discografica are loc tarziu, in 1995, la 13 ani de la infiintarea trupei. « Nori de hartie » si « Lumina » sunt piesele ce figureaza pe compilatia Unplugged Romania (cu Tavi Colen ca solist). Pana in 1998 au loc mai multe schimbari in componenta grupului. Se poate spune chiar ca din iulie 1998 se schimba nu numai componenta dar si o schimbare treptata a stilului muzical si a imaginii formatiei.In formula actuala cunosc succese peste succese lansand hituri precum: Asta-i viata, Ora de germana, Albinutza, Zodia C, Un pas in fata, Iarna, 20, Si ce, Povestea oricui etc In decembrie 2003 acesta “formula magica“ sarbatoreste cinci ani de existenta prin lansarea unui albun Best Of.Din 1998 si pana in prezent formatia Voltaj a castigat numeroase premii ale industriei muzicale romanesti printre care de doua ori Premiul MTV pentru « Cel mai bun grup », « Premiul industriei muzicale pentru cel mai bun grup », premii pentru cel mai bun single, cel mai bun album, cea mai ascultata melodie etc.

Calin Goia (solistul vocal) vine tocmai din Cluj. Cind era mic, a facut inot de performanta si, mai tirziu, fotbal. A venit in Bucuresti acum sase ani si a trebuit sa renunte la calatoriile pe munte, cu care era obisnuit, "inca de mic, mie mi-au placut doua lucruri total diferite (poate de la dualitatea zodiei Gemeni). Pe de-o parte, muzica (am studiat vioara, chitara si apoi canto), si, pe de alta parte, stiintele exacte. Am facut liceul de informatica, mergeam la olimpiade de matematica, apoi, am urmat A.S.E.-ul, la Bucuresti, dar ma bucur ca am ales muzica. Am renuntat la o cariera de "bancher", cu programe fixe si concedii exacte, in favoarea unui lucru care-mi place la nebunie si care ma scoate din monotonie". Calin locuieste singur si se gospodareste cum poate. "Ma ajuta si prietena mea. Nu ma pricep la gatit, dar ea gateste foarte bine. Numai ca si ea e foarte ocupata si atunci vine in ajutorul nostru pachetul de la Cluj, care contine diferite produse, pe care doar le bagam la microunde".

Bobby Stoica (clape) s-a adaptat foarte bine si repede in formatie. Este "antisportiv", antitehnic (nu stie sa bata un cui) si nu stie sa faca ordine. Singurul lui viciu adevarat e calculatorul (muzica pe calculator), care-i topeste toate celelalte pasiuni.

Basistul Vali Ionescu (poreclit Prunus) este unul dintre cei trei triumfatori ai trupei, care-i "asupresc pe ceilalti trei". E microbist inrait dar iubeste sportul doar in fata televizorului. A fost casatorit de doua ori si a divortat tot de atitea: are o fetita de 7 ani, Vanessa, pe care o iubeste mult, pentru care cumpara de fiecare data cite ceva din turnee si pe care o duce si o aduce de la scoala. Starile lui sint de doua feluri: e ori volubil, ori tacut si, in general, cam distrat.

Gabi Constantinescu (chitara)
-membru vechi al Voltajului - era pe vremuri un cititor inrait. "Am avut ocazia sa citesc tot felul de carti care nu mi-au placut. Mi-am dat seama atunci ce nu trebuie sa citesc. Am citit chiar Sandra Brown; noroc ca era o carticica mica si s-a terminat repede. "La fel de repede ca si scoala. "In primii trei ani am fost premiant, printr-a IX-a am fost si corigent, dar nu m-a marcat. Scoala nu e singurul lucru la care am renuntat pentru muzica. In liceu, mi-am angajat doua vacante de vara ca sa- mi pot lua prima chitara si primul amplificator. Lucram foarte greu, la o fabrica de lapte, intr-un depozit frigorific. Am renuntat la armata ca sa nu lipsesc asa mult de-acasa. Si am renuntat si la ideea sa-mi intemeiez o familie. Asta regret, citeodata, fiindca mi-ar fi placut sa am un copil. Dar pun in balanta faptul ca poate n-as fi putut sa-i acord atentia cuvenita... Din afara, muzica se vede ca o bomboana roz. In realitate, e multa munca, multa alergatura, renuntari de tot felul si, uneori, satisfactiile se arata greu".

Oliver Sterian (tobe) – a urcat prima oara pe scena la doar doi ani. Batea mereu la tobe dupa concertele tatalui sau (regretatul folkist Vali Sterian). Prima formatie a fost in joaca, si-a asamblat singur un set de tobe din plastic si bucati de tobe primite de la prieteni si canta cantece din Beatles.Apoi a inceput sa invete serios muzica. In clasa a XI a inceput sa cante cu tatal lui unde a invatat cel mai mult despre ceea ce inseamna sa fii tobosar intr-o grupa.

Cel de-al saselea membru al trupei, despre care se scrie cel mai putin in presa, este Nicu Andreescu (Andre). Faptul ca el nu apare pe scena nu inseamna ca nu aduce contributii esentiale. Din contra! Nicu e inginer de sunet, organizator, impresar, fotograf si face cam tot ce trebuie pentru ca formatia sa mearga bine.

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/