Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

Decebal Scriba in-side / out-side II - separating systems

Decebal Scriba in-side / out-side II - separating systems

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 8 ani si 11 luni
Vizualizari
905

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 18 aprilie 2016 - Sambata 21 mai 2016

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Calina Spațiu de Artă Contemporană are plăcerea să prezinte
Decebal Scriba
in-side / out-side II - separating systems
Olivia Niţiş, curator

18 Aprilie - 21 Mai 2016
Vernisaj luni 18 Aprilie, ora 18:00 Calina Spațiu de Artă Contemporană
Str. Mărășești nr 1-3, 300086Timișoara, România www.calina.ro
Program: luni-vineri | 10:00 – 18:00, sâmbătă 11:00 – 15:00

Procesul de asimilare și înțelegere a operei unui artist receptat ca aflat la etapa convențională a retrospectivelor, de care acest discurs se distanțează, întâlnește o serie de provocări care pot servi unei viziuni curatoriale secvențiale, urmărind o schemă plurală și o analiză deschisă. In-side/Out-side: Separating Systems este a doua etapă dedicată unei perspective curatoriale asupra operei lui Decebal Scriba, care are ca miză reconfigurări posibile și adaptări la noi arhitecturi.
Activ într-o perioadă de dezgheț politic în România și în spațiul est-european și în consecință de racordare la dinamicile artistice din Occident, Decebal Scriba se manifestă ca artist conceptual, orientare la care aderă o serie de artiști ai generației, grupul Sigma, parțial Horia Bernea, Paul Neagu, Wanda Mihuleac sau Julian Mereuță. Dincolo de “relaxarea politică” experimentalismul anilor 1960-1970 în aceste granițe geopolitice și culturale trimite către o detașare de presiunea ideologică, o izolare artistică în care cercetarea și pocesele de investigație intelectuală adesea cu accente din mediul științific permit un contra-discurs potențat de ieșirea în concept și în natură, care produce mutații la nivelul definirii spațiului de lucru, devenit concept de atelier, printr-un proces care schimbă atelierul /casa în natură și natura în atelier.
Expoziția în cauză propune o grilă de lectură atentă la situația de laborator, mare parte dintre desene și caietele de desene având rolul unor etape pregătitoare. Câteva sunt extrase din seria de lucrări care au făcut parte din expoziția Situație și concept din 1974 (alături de Horia Bernea și Antonio Albici la Atelier 35 din București), altele din aceleași căutări conceptuale care traversează dincolo de mediu, desen sau fotografie, preocupările artistului. Sistemele de separație plasează conștiința individuală la limita libertății fizice și conceptualizării, ambele spații cu arhitecturi complicate, aflate însă într-o importantă dependență asigurată de orientările progresiste în fața formalismelor de tot felul. Situația dublei apartenențe, înauntru și afară asigură un contact filtrat dublu sistemic (sau plurisistemic) cu angajamentul artistic față de idee, subjugată realității și constrângerilor imediate și în același timp eliberată de soluția salvatoare a unei arte qvasi-imateriale și ‘suspendate’ intelectual. Fidelitatea față de programul conceptual însoțește acțiunile lui Decebal Scriba, niciodată expandat către varii teritorii, niciodată blocat / ancorat într-o etapă de lucru doar pentru că este specifică unei decade, mereu într-o rafinată atacare a teritoriilor incerte, a semnului nonreductiv și o asumare a dimensiunilor separatoare. Sistemica de separație rezolvă un câmp problematic și o condiție față de care Decebal Scriba are claritatea artistului conștient, nerezervat cu propriile granițe.
***
DECEBAL SCRIBA (n. 8 Mai 1944, Braşov). Studii : UNA Bucureşti, 1973 ; ENSAD Paris, 1991. Este un artist care abordează mediile contemporane de lucru între care fotografia, instalaţia, performance-ul şi arta video fiind activ in zona conceptuală în care integrează preocupări pentru desen. A iniţiat împreună cu Nadina Scriba proiectul video document house pARTy, ediţiile I-II în anii 1987-1988 la Bucureşti. A expus în ţară începând cu 1974, participând la importante expoziţii de grup : Situaţie şi concept, Atelier 35, Bucureşti, 1974 / Spaţiul-Oglinda, Institutul de Arhitectură, Bucureşti, 1986 / Experiment în arta românească după 1960, Teatrul Naţional, Bucureşti, 1996. În perioada 1973-1988 participă la câteva proiecte internaţionale de mail-art, sau proiectul ecologic Messagio Terra, Milano, Italia, 1983. După 1990 a participat la expoziţiile When History Comes Knocking ; Romanian Art from the 80s and 90s in Close Up, curator Judit Anghel, Galeria Plan B, Berlin, 2011 şi The Poetics of Politics, curator Olivia Niţis, Galeria Propaganda, Varşovia, 2012. În 2015 la Victoria Art Center din Bucureşti are prima expoziţie personală. Lucrarile sale sunt prezente în colectii publice si particulare în Europa si Statele Unite. Trăieşte şi lucrează în Fontainebleau-Avon, Franţa din 1991.
Web : www.frequentlynowhere.com, galerie virtuala lansata în 2013 împreuna cu Iulian Mereuta (1943-2015).

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com