Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul 16 Decembrie 1989

Euroinstal Timisoara - Bulevardul 16 Decembrie 1989
https://euro-instal.ro

Mâncare italiană preparată la tine acasă. Rețetă simplă de risotto cu ciuperci

Mâncare italiană preparată la tine acasă. Rețetă simplă de risotto cu ciuperci

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 12 luni si 2 saptamani
Vizualizari
380

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Mâncarea italiană este o favorită la mii de kilometri în lung și-n lat de granițele Italiei. Imigrația masivă a Italienilor în Statele Unite din perioada 1880 - 1920, comparabilă cu cea a noastră, a românilor, în Italia, a adus după sine, un firesc export cultural, dar mai ales culinar. Pizza și pastele s-au împămânetint, într-atât încât aproape sunt o definiție a New York-ului.

Și în România, mâncarea italiană este deosebit de populară, iar restaurantele de profil nu lipsesc nici măcar de pe harta celor mai mici orașe. Dar ce facem când pur și simplu ne dorim o mâncare gătită acasă, simplă și în același timp delicioasă, gătită după o rețetă tradițională italiană?

Raspunsul este simplu - preparăm un risotto cu ciuperci cremos, îmbogățit cu hribi din sursă locală și ne bucurăm de o mâncare decadentă, mai bogată și mai aromată decât în multe restaurante, în maximum 30 de minute. Rețeta este propusă de Culinary, care vine în întâmpinarea tuturor iubitorilor de mâncare bună cu rețete delicioase, felurite și cu reinterpretări ingenioase ale unor preparate care vă puteau părea, altfel, banale.

Ce ai nevoie pentru a prepara cel mai delicios risotto cu ciuperci


200 grame de orez arborio sau carnaroli
120 de grame de ceapă
15 grame + 30 de grame de unt
250 de grame de hribi
70 ml de vin alb
850 ml de supă clară (stock)
15 grame de parmezan
Piper
Pătrunjel pentru decor

Cum se prepară risotto cu ciuperci


În primul rând tocăm mărunt o ceapă galbenă. Într-o tigaie de dimensiuni mari se călește ceapa împreună cu o lingură de ulei de măsline și unt. Pe un ochi separat, punem o oală cu supa clară. O vom ține la foc mic pe tot parcursul preparării risotto pentru că avem nevoie să fie caldă și să nu oprească procesul de fierbere al orezului.
Când ceapa devine translucidă, se adaugă orezul și se călesc împreună pentru 2-3 minute. Se adaugă vinul și se glasează tigaia.

Odată ce vinul s-a evaporat, cu un polonic, turnăm supa peste orez. Vom pune supă doar cât să acopere cu un deget orezul, nu mai mult. Se așteaptă ca orezul să absoarbă lichidul și apoi se pune un alt polonic din supa clară. Vom repeta acest proces până când orezul este gătit și începe să se formeze un sos dens, cremos, amestecând din când în când.

La jumătatea gătirii orezului se adaugă ciupercile (este important ce tip de ciuperci folosești – eu am folosit din cele congelate de mine, așa că erau deja curățate și opărite – au mai avut nevoie doar de câteva minute de gătire suplimentară).

*Dacă ai hribi sau orice alte ciuperci de pădure proaspete, este important să le cureți bine de pământ și apoi să le dai în clocot 2-3 minute (le poți congela după ce se răcesc, sau poți continua procesul de gătire). După acest timp, vor fi transferate într-o tigaie, unde vor fi călite în 2 linguri de ulei timp de 3-4 minute. Abia acum vor fi pregătite să se alăture orezului, unde vor mai fi gătite încă 5-6 minute.

În momentul în care orezul este fiert, se adaugă din nou o bucată generoasă de unt și se rade parmezan. Așteptăm ca untul să se topească și încorporăm parmezanul. În acest moment, ar trebui să fi obținut un sos cremos. Oprește focul înainte să se absoarbă tot lichidul, pentru că orezul va mai absorbi din lichid.

Se asezonează cu piper și pătrunjel proaspăt.

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro