Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro

7 accesorii auto care nu trebuie să-ți lipsească

7 accesorii auto care nu trebuie să-ți lipsească

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
352

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Orice călătorie pe care o efectuezi cu mașina necesită dotarea corespunzătoare a automobilului cu o serie de accesorii auto. Deși multe dintre acestea nu reprezintă o cerință obligatorie pentru șofat, anumite obiecte sunt importante fie pentru a beneficia de un confort sporit, fie pentru mai multă siguranță în trafic sau o estetică deosebită. Iată care sunt elementele principale care îți sporesc plăcerea de a conduce ori îți pot fi de un real ajutor în cazul unei situații neprevăzute:

1. Trusa de prim-ajutor
Potrivit legislației în vigoare, toate autovehiculele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie dotate cu trusă medicală de prim-ajutor. Aceasta este obligatorie, iar dacă nu o ai în portbagaj te poți alege cu o amendă în timpul unui control de rutină. Însă, rolul principal al trusei auto este acela de a-ți oferi suport în anumite situații de accidentare. În interiorul său se găsesc diferite obiecte care pot fi extrem de folositoare în cazul unor incidente sau accidente rutiere, dar și când întâmpini alte urgențe.

2. Stingător auto
Existența unui extinctor special în autovehicul reprezintă de asemenea o condiție obligatorie. Legea menționează că mașinile au nevoie de stingătoare de incendiu cu pulbere tip P1, omologate și în termen, atunci când sunt în trafic. Ca și în situația trusei auto, pot apărea cazuri când ai nevoie de acest produs ca să preîntâmpini un eveniment mult mai grav.

3. Triunghiuri și veste reflectorizante
Dacă se întâmplă să faci pană sau să ai o mică defecțiune la vehicul și remediezi chiar tu problema apărută, vei avea nevoie de aceste accesorii. Obligatorii prin lege, triunghiurile și vestele reflectorizante sunt importante pentru a le semnaliza celorlalți participanți la trafic prezența ta în apropierea carosabilului, indiferent de motivul pentru care staționezi.

4. Covorașe auto
Protejarea interiorului mașinii este importantă pentru un aspect elegant și mai multă siguranță în trafic. Covorașele auto sunt esențiale în orice autovehicul deoarece apa, noroiul, praful și alte impurități de pe încălțăminte pot murdări și deteriora podeaua. Totuși, ai grijă să alegi produse special create pentru modelul tău de autoturism ca să te bucuri de o protecție optimă. Alege covorașe auto dedicate pentru modelele Dacia de exemplu, dacă deții un astfel de autoturism, în loc să folosești accesorii universale, care nu se potrivesc perfect interiorului mașinii tale.

5. Huse auto
Fără îndoială, un autoturism bine întreținut nu-și va pierde prea ușor din valoare. În plus, va fi mult mai curat, practic, frumos și confortabil. Așadar, completează protecția oferită mașinii tale cu un set de huse auto de calitate. În acest fel, vei evita deteriorarea scaunelor și a banchetei din spate. Mai departe, ia în calcul și utilizarea unei huse pentru exterior care să păstreze vehiculul în siguranță în caz de grindină, zăpadă, acțiunea dăunătoare a soarelui, praf și murdărie în exces.

6. Roata de rezervă
Pentru că sunt singurele elemente care asigură contactul mașinii cu partea carosabilă, anvelopele au o importanță extraordinară pentru buna funcționare a vehiculului. În momentul în care pleci de acasă trebuie să te asiguri că ți-ai echipat automobilul cu roată de rezervă și kit de înlocuire a acesteia, respectiv cric și cheie pentru prezoane.

7. Cabluri de alimentare
Chiar dacă bateria mașinii are o durată de viață de câțiva ani, dacă nu obișnuiești să verifici starea de încărcare a acumulatorului, păstrează în portbagaj și cabluri pentru transfer de curent. Pot fi utile atunci când pleci la un drum lung și se întâmplă ca autoturismul să nu mai pornească. Asta se poate întâmpla oricând și oriunde, dar, în mod special iarna, când temperatura de afară este scăzută.

Un șofer prevăzător va ține cont să-ți doteze mașina cu astfel de accesorii auto importante. Mai mult de atât, poate opta și pentru alte produse, cum ar fi sursele de lumină, compresorul auto ori suportul și încărcătorul pentru telefon. Cu siguranță sunt o mulțime de elemente ce contribuie la creșterea confortului ori pot face o diferență notabilă în situațiile dificile, așa că nu porni la drum înainte să verifici existența elementelor absolut necesare în autoturismul tău.

Sursa foto: img.freepik.com/free-photo/beautiful-young-happy-smiling-european-brown-haired-woman-with-healthy-clean-skin-dressed-striped-t-shirt-sits-her-car-with-black-interior-traveling-driving-concept_365776-9000.jpg

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro