Timisoara

Anunt Platina Tratamente cu Laser pentru Rejuvenare faciala, Reducerea cicatricilor si Vergeturi

Tratamente cu Laser pentru Rejuvenare faciala, Reducerea cicatricilor si Vergeturi by Profilaxia Timisoara

Sensibilitatea pielii

Sensibilitatea pielii

Detalii anunt

Telefon
0743072670
Categorie
Anunturi infrumusetare
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Apartine de
Salon Dermocenter
Vizualizari
2150

Voteaza & Distribuie

Prezentare anunt

Sensibilitatea pielii

Din ce in ce mai multi dermatologi si institute de infrumusetare se confruntă cu acest strigăt de ajutor. Clientii cu probleme ale pielii, care caută ajutor la institutele de infrumusetare, sunt de obicei foarte disperati si au o lungă istorie de vizite la dermatologie, practicanti non-medicali si alte institute.
In general, se pot detasa trei grupe de probleme diferite:

1. Sensibilizarea si alergiile
In prima grupă sunt persoane care dezvoltă alergii la anumite substante. Simptome inofensive, cum ar fi inrosirea pielii, mici pustule si urticarie, se pot intensifica, de la sufocare si crize de astm in timpul inhalării, la socuri anafilactice (de exemplu in cazul unor intepături de insecte). Aceste reactii se numesc reactii de sensibilizare sau alergice si sunt cauzate de o excesivă reactie imunologică a organismului, verificabilă clinic fără nici un dubiu. Totusi este nevoie de investigatii de durată pentru identificarea substantelor responsabile pentru această reactie si evitarea lor in viitor. Ca exemple pot fi mentionati mult folositii conservanti, anumite grupuri de parfumuri, sau chiar alimente, cum ar fi alunele, soia sau proteinele din lapte.
Cel mai comun tip de test alergologic este testul cu plasture, pe care il foloseste dermatologul pentru a afla ce substante cauzează reactiile alergice.
Totusi, iritatiile (reactii de incompatibilitate care nu sunt legate de o anumită substantă, ci cauzate de concentratie sau de exemplu de pH-ul substantei) nu fac parte din grupul reactiilor alergice. Simptomele pot fi ochi inflamati, cand intră in ochi sare sau particule fine de suc de ceapă, intepături, cand ureea (din cremele dermatologice), acizii sau lesia intră in contact cu pielea crăpată, etc. In cazuri extreme se pot observa cheratolize sau arsuri, care pot apărea si după tratamente cu acizi din fructe AHA. Iritatiile sunt reversibile si nu au nimic de a face cu alergiile.

2. Pielea sensibila si bolnava
Persoanele care au o stare specifică a pielii din motive ereditare, din cauza unor bolimetabolice, deficiente de enzime, boli organice sau mentale, apartin celei de-a doua grupe. Pielea lor este extrem de sensibilă si nu tolerează anumite substante sau amestecuri de substante. Acestia fac parte din grupul populatiei, estimat la 5-10%, care are dificultăti cu substante folosite pe scară largă si mai degrabă inofensive.
In mod frecvent, cauza problemelor lor de piele este ingrijirea neadecvată si, in special, curătarea excesivă. Curătarea cu agenti de curătare pe bază de apă duce la indepărtarea substantelor naturale care formează bariera de protectie a pielii, datorită substantelor tensio-active continute de acestia. Este incă foarte putin cunoscut faptul că produsele pentru curătare neconventionale, care nu formează spumă, care nu contin agenti de reingrăsare, sunt mult mai delicate cu pielea decat produsele de curătare conventionale.
Prima prioritate pentru pielea susceptibilă de iritatii este reducerea curătării frecvente si intense.
Indepărtarea substantelor barierei naturale a pielii este favorizată si mai mult de emulgatorii continuti de produsele conventionale pentru ingrijirea pielii, pe langă substantele tensio-active din produsele de curătare. Multi pacienti cu neurodermite au fost ajutati doar oferindu-le creme pentru ingrijirea pielii fără emulgatori si reducand durata si frecventa curătării pielii. Exact la fel cum transportă substantele grase in piele, emulgatorii acumulati in piele le si indepărtează prin spălare, impreună cu substantele barierei naturale de protectie a pielii.
Ca principiu, clientii cu piele sensibilă trebuie să evite parfumurile, conservantii, emulgatorii, uleiurile minerale si siliconii continuti in produsele conventionale pentru ingrijirea pielii. Ultimele două grupe de produse mentionate reduc capacitatea de autoregenerare a pielii. Pe scurt, este evident că persoanele cu predispozitie pentru probleme si boli ale pielii dezvoltă simptomele respective doar dacă folosesc produse si metode de ingrijire si curătare neadecvate. Analiza pielii, consultarea individuală si tratamentul efectuat de către cosmeticieni cu experientă pot face minuni in aceste cazuri si pot pune capăt dependentei de creme cu cortizon.

3. Sensibilitate chimica multipla
Cea de-a treia grupă de probleme evidentiază pe departe cel mai complex grup de simptome: sensibilitatea chimică multiplă (SCM).
Persoanele care apartin acestei grupe reactionează puternic la mirosuri, aburi de solventi, vopseluri, parfumuri, cu simptome de ameteală, lipsă de concentrare, epuizare, depresie, sufocare, iritarea pielii, inrosire, ochi care curg si tulburări de somn. Aceste simptome pot dura de la cateva ore la cateva zile. Substante care cel mult produc o “gadilare” in nas persoanelor “normale”, sau chiar o senzatie plăcută (parfumuri), le afectează altora viata de zi cu zi sau pot chiar duce pană la boli cronice. Spre deosebire de alergii, acest tip de sensibilitate, care nu este legată de obicei de o anumită substantă, nu este verificabilă clinic ca o reactie imunologică a organismului. Persoanele afectate incearcă frecvent să se protejeze evitand aceste substante, de exemplu evitand să participe la evenimente publice unde ar putea fi supra-expuse la parfumuri. In cazuri extreme, astfel de persoane pot să poarte măsti in propriul apartament.
Intoleranta fată de anumite chimicale poate fi extinsă si asupra alimentelor sau
medicamentelor. Aceste persoane ar trebui să evite analgezicele, deoarece sistemul lor digestiv reactionează la acestea prin vomă, crampe stomacale, diaree si refuzul oricărei ingestii. Sensibilitatea chimică multiplă (SCM) poate fi evidentiată de un spectru larg de cauze care nu sunt incă verificate. Fobia, totusi, nu face parte din simptomele SCM.
Organismul persoanelor afectate de fobie transformă stimuli senzoriali (miros, gust, contact fizic) si senzatii, care sunt complet normale pentru alte persoane, in semnale de alarmă, avand ca rezultat dezvoltarea unor reactii disproportionate ale corpului si pielii.
Mecanisme comparabile se manifestă la persoanele care suferă de agorafobie, care este o reactie de anxietate cauzată de organele senzoriale ochi si nas. In acest caz sensibilitatea creste in timp si afectează considerabil calitatea vietii. In afară de miros si gust, si contactul cu anumite substante sau materiale poate cauza efectele descrise, de exemplu aparitia unei eruptii pe piele la atingerea unei substante care este resimtită ca neplăcută.
Si produsele cosmetice pot apartine acestei grupe de substante.
Se consideră că persoanele afectate de SCM pot avea deteriorări ale sistemului nervos cauzate de substante chimice. Frecvent, SCM este evidentiată de efectele, in doze mici, ale unor substante chimice nespecifice, care ori nu activează sistemul imunitar, ori nu pot activa un sistem imunitar deficitar, dar au efecte neurotoxice. Substantele chimice se confruntă cu un sistem nervos hipersensibil sau deficitar, cu un puternic răspuns care comunică un stimul (incă specific la inceput), unei substante legate senzorial si care produce din ce in ce mai mult reactii sensibile (fenomen de răspandire).
O serie de neurotoxine pot inversa perceptiile de miros,astfel incat substantele prezente fizic sunt percepute doar la inceput; dacă substantele sunt inlăturate, perceptiile sunt aceleasi, ca si cum ar fi incă acolo. Apartin grupului de neurotoxine substante chimice din următoarele categorii: esteri, eteri, halogenati, hidrocarburi alifatice si aromatice; alcaloizi, fosfat cresilic. SCM poate fi tratată doar partial cu medicamente, si numai pentru un anumit timp, si nu există o cură pe termen lung. Desensibilizările, foarte cunoscute in tratarea alergiilor, nu au rezultate pozitive in tratarea cazurilor de SCM.
In ceea ce priveste domeniul cosmetic si cel dermatologic, acest grup de persoane poate fi ajutat doar oferindu-i produse fără parfumuri, conservanti sau alte substante potential dăunătoare. Deoarece cerintele privin compozitia cremelor pot fi diferite de la o persoană la alta, s-au dovedit de succes sistemele modulare pentru ingrijirea pielii, care permit preprarea de produse specific destinate pentru o anumită stare, individuală, a pielii, si care sunt deci foarte bine tolerate.

Concluzie
Competenta analitică si experienta medicului generalist, dermatolog, a institutului de infrumusetare sau a practicantului non-medical sunt extrem de importante. In sensul unui tratament holistic ar trebui să se identifice posibilele intolerante si cauzele lor si să existe dorinta unei colaborări interdisciplinare, pentru a ajuta eficient persoanele afectate. Din nefericire acest tip de ajutor nu este estimat de actuala politică pentru sănătate. Totusi, persoanele vizate de acest ajutor vor fi recunoscătoare.

Anunt Gold Uleiuri esentiale de la Clinica Naturell din Timisoara

Clinica Naturell din Timisoara comercializeaza uleiuri esentiale de Lavanda, Menta, Lamaie, Tamaie, Melaleuca, Oregano, Breathe, On Guard, Zengest, deep Blue, Balance si Portocala. Uleiurile esentiale sunt volatile, pure, extrase din plantecu proprietati teraputice.