Timisoara

A story of the human ambitions sau Cum sa pornesti in Noul An…

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1134

Voteaza & Distribuie

Prezentare

A story of the human ambitions
sau
Cum să pornești în Noul An…
Suntem în pragul unui bilanț de sfârșit de an sau - mai bine aș zice -, suntem într-un moment al noilor rezoluții, momentul sădiri semințelor purtătoare de noi țeluri și obiective personale. Aleg să privesc prezentul prin perspectiva planului viitor, mai mult decât prin fereastra celor trecute, împlinite sau nu… Vă îndemn să priviți în față și nu oricum!

Planul prezent poate fi unul mulțumitor: a trecut un an și am trait atâtea, am reușit să strălucesc
sau…
Doamne, a mai trecut un an, ce repede trece timpul, parcă nimic din acest an nu mi-a rămas în minte!

Indiferent de mulțumirea sau de ignoranța cu care privim trecutul, este tare bine să ne mobilizăm pentru a schimba perspectiva și atitudinea viitorului.

Vrem să creștem, să facem ceva pentru semenii noștri?
Vrem să trăim o stare de prezență și atenție, spre cuprinderea vieții autentice?
Vrem să ieșim din rânduri și din starea arogantă a omului palid și să începem să strălucim prin strădanie și muncă?

Acestea toate înseamnă schimbare, curaj și creștere, atât a frumuseții umane, cât și a bucuriei de cuprindere a vieții.

  • În primul rând, am un gând către femei, către noi…
În ”Carte despre femei”, scrisă de Savatie Baștavoi (carte din care sunt toate citatele prezente în acest articol), am găsit un frumos îndemn, ce vorbea despre puterea femeii de a fi frumoasă, în toată splendoarea ei! ”Când suntem frumose și mai suntem și bune, frumusețea nostră este și mai mare; când suntem bune și mai suntem și frumoase, bunătatea noastră pare și mai cuprinzătoare.” Așa este în viață, nu este ca-n povești, iar frumusețea dacă nu vine la pachet și cu bunătatea, atenți să fiți, ceva este înșelător în gând sau în privire. Bunătatea se însoțește întotdeauna de frumusețe, iată rezoluții de pătruns, privit și potrivit în voi…vă doresc pentru anul ce-l pornim! Să ne ajute Dumnezeu să sădim aceste semințe și să-nflorească în fiecare dintre noi!

  • RECUNOȘTINȚA, una dintre cele mai prețioase atitudini de creștere și de bine, până la urmă.
Să fim recunoscători pentru tot ce avem, fără să ne punem mai presus de alții. Oamenii sunt frumoși, inteligenți, pricepuți, fiecare cu talentul său. Dacă excelăm în ceva să facem astfel ca din această sclipire să bucurăm pe cei din jur. Să învățăm să construim, privind admirativ spre ceilalți și valorificând maximal - prin muncă și recunoștință - talantul nostru principal. Să nu ne irosim, să ne dăruim mai mult decât orice, iar ce vom primi este înălțător. Însă, pentru aceasta avem trebuință…să pornim!

  • CUM ARATĂ UN LUCRU IMPORTANT?
Ce dă importanță unui lucru?, m-am tot întrebat de multe ori și citind acest răspuns într-o carte, am avut parte de răspunsul clar: BUCURIA, aceasta face ca orice lucru sau faptă să fie importantă! Fără bucurie, totul este retoric, totul are un ritm cadent lipsit de viață. Dacă ceva – orice!-, ne aduce bucurie, este important să creștem această stare. Când sufletele noastre sunt apăsate, ofilite de gânduri lipsite de bucurie, atunci nimic nu mai pare important. Din aceste stări năruitoare trebuie să ieșim cu viteză și cu atenție, ele nu sunt constructive. ”Păziți-vă bucuria – e ceea ce face viața importantă!”

  • TRĂIEȘTE CA ȘI CUM TOATĂ LUMEA AR ȘTI TOTUL DESPRE TINE!
Pare ciudat, dar câtă asumare a propriei persoane cere acest gând, câtă libertate de mișcare și de viață, absolut miraculos. Să ne depărtăm de ping-pong-ul minții, cu toate închipuirile ei, să ne predăm vieții și libertății. Cât de firesc și totuși, cât de greu este de împlinit… Să ne pornim și să lăsăm a simți acest gând, el sigur va încolți frumos!

  • OPREȘTE ÎN A TE MAI COMPARA CU ALȚII ȘI ÎN A AVEA AȘTEPTĂRI DE LA CEI DIN JUR!
Se pare că marele rău al lumii s-a pornit atunci când oamenii au început să se compare între ei, așa s-a născut invidia, închipuirea creșterii personale și disperarea cu care se poate trăi prin comparație, prin competiție cu ceilalți. Măsura la care aestea ar fi bine să fie aplicate este mult întrecută de tot ce înseamnă astăzi aceste năzuințe false. ”Mare amăgire este a ne judeca prin comparație cu ceilalți”, pierdem însăși bucuria autentică, înlocuind-o cu clipe de bucurie stinse rapid de un alt stimul excitativ al competiției permanente cu cei din jur. Noi construim lumea dându-ne mâna și zâmbind unii altora, asta însemană altitudineîn viață!

  • Și, să nu uităm: lumea nu a început și nu se va sfârși cu noi…
Dacă ne-am născut, este pentru că ne-am înscris într-o lege a firii lăsată de Dumnezeu, iar aceasta ar trebui să ne curme orice orgoliu.” Simplu și clar! Haideți să ne pornim spre zborul autentic al vieții, iar pentru a ne înălța, să nu căutăm o groapă, să căutăm un munte”, tocmai prin proprii talanți, prin muncă și bucuria de a-i crește și de a-i împărți zi de zi cu ceilalți.

Iată, gândurile mele către Anul ce vine, atât către mine cât și către voi… Să ne ajute bunul Dumnezeu pe toți!

An Nou Fericit!

Autor