Timisoara

Avantajul propriei afaceri: certificarea OHSAS 18001

Avantajul propriei afaceri: certificarea OHSAS 18001

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 7 ani si 9 luni
Vizualizari
1750

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pentru a obtine un avantaj competitiv adevarat la nivelul pietei actuale, orice afacere are nevoie de capacitatea de a satisface legislatia, cu adevarat o valoare adaugata pentru clienti si pentru partile interesate. Rolul legislatiei este de a reduce riscul legat de pierderile unui produs sau al unui serviciu, dar si accidentele de munca.
Sistemele gestionate si suportate de Organizatia Internationala de Standardizare ofera un cadrul de lucru optim pentru fiecare antreprenor si pentru organizatia sa, pentru a atinge cele mai bune obiective de incredere pentru clienti si parti interesate in mentinerea standardelor.

Ce sunt standardele ISO?
Standardele ISO sunt un set de criterii de referinta recunoscute pe plan international pentru orice organizatie care permite crearea si mentinerea unui sistem structural cu un set bine definit de procese si de controale. In acest mod se asigura ca abilitatea de a satisface toate cerintele legislatiei in vedere, dar si pentru a reduce riscul in afaceri. Standardele ISO acopera mai multe domenii de activitate si includ: managementul calitatii (standardul ISO 9001), managementul mediului (standardul ISO 14001) sau managementul sanatatii si securitatii in munca (standardul 18001).
Fiecare standard se bazeaza pe un sistem de planificare-intocmire-verificare-actiune, ceea ce inseamna ca aceste zone sunt esentiale pentru gestionarea individuala sau integrata a afacerii. Toate aceste standarde sunt certificate pentru a mentine constanta increderea, dezvoltarea si organizarea eficienta a afacerii.

Eficienta standardului ISO 18001
Ca si afacere, se poate aplica acest standard pentru a promova organizatia la cel mai bun nivel. De asemenea, poate oferi o modalitate simpla de a demonstra partilor interesate angajamentul de imbunatatire continua, pentru a conferi incredere lantului de aprovizionare, prin promovarea de calitate, dar si pentru a avea un managemnt administrativ de calitate.
Cu un puternic accent pe angajati si cu baza in acest procedeu de certificare OHSAS 18001 se evalueaza sistematic pericolele de munca si legislatia care sprijina munca eficienta in organizatii, pentru a asigura ca prezinta cel mai mic risc pentru forta de munca. Standardul ajuta nu numai la evitarea pericolelor implicate in accidente, ci si la munca in general, pentru ca imbunatateste avantajul competitiv si diferentiaza un furnizor de un angajator profesional.
Independenta de certificare ofera afacerii un sistem credibil si confera o incredere sporita a lantului de aprovizionare, a celui de furnizare si de executare a operatiunilor de lucru. De asemenea, mentinerea unui nivel intern optim intre angajati si angajator, intre partile de munca executante si receptoare inseamna performanta imbunatatita in mod continuu. Este important, totusi, ca si entitate economica, sa se respecte obiectivul general al acestui standard, OHSAS 18001 si anume: sprijinirea si promovarea bunelor practici, in conformitate cu nevoile socio-economice ale indivizilor.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • eAdvertising este o agenție de marketing online cu focus pe SEO, care dezvoltă campanii la scara largă cu un scop clar: să genereze rezultate de top business-urilor din online, în primele poziții din Google.
  • 0743243306