Timisoara

Copiii cu nevoi speciale de la Fundația de Abilitare ”Speranța” fac cunoștință cu handbalul

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 7 ani si 8 luni
Vizualizari
872

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Copiii cu nevoi speciale de la Fundația de Abilitare ”Speranța” fac cunoștință cu handbalul - Le-au făcut intrarea sportivii de la HC Giroc

După înot și atletism, unde au obținut rezultate competiționale excelente, copiii beneficiari ai serviciilor Fundației de Abilitare ”Speranța” din Timișoara iau un prim contact cu handbalul.

La invitația echipei HC Giroc, un grup de patru mici sportivi de la Fundația de Abilitare ”Speranța”au luat parte, ca spectatori, la un important eveniment sportiv de talie internațională, organizat de HC Giroc și Politehnica Timișoara 2. Turneul Internațional de Handbal ”Cupa Banatului” a avut loc duminică, 4 septembrie, la sala Constantin Jude din Timișoara. La competiție au luat parte echipe profesioniste de handbal din Serbia, Ungaria și România, printre care: HC Giroc, Poli 2, KC Mako (Ungaria) și Buducnost Alibunar (Serbia).

Lovitura de deschidere a meciurilor a fost dată de Alexandru Țurcanu, un mic sportiv de 9 ani, cu sindrom Down, de la Fundația de Abilitare ”Speranța”. Alexandru nu este la prima sa participare sportivă: în ciuda vârstei sale fragede, micuțul este deja un campion consacrat, având un bogat palmares de medalii obținute la competiții de înot, judo, karate și patinaj. ” A fost o onoare pentru noi să putem da startul acestei competiții. Alexandru a fost încântat. Cel mai probabil, handbalul va fi noua lui mare iubire”, afirmă terapeutul și antrenorul copilului, Marius Pârjol, kinetoterapeut la Fundația de Abilitare ”Speranța”.

Un moment emoționant al zilei a fost cooptarea micilor sportivi pe teren, într-un schimb de pase cu handbaliștii de la HC Giroc. Jocul s-a transformat în experiență: copiii au avut de învățat direct de la profesioniști despre toleranță, prietenie și fair-play; sportivii au învățat de la copii despre bucuria jocului și despre puterea de a depăși bariere prin sport.

La final, micuții au primit o cupă onorifică, în semn de recunoaștere și respect pentru eforturile lor.

Mulțumim, HC Giroc!

Fundaţia de Abilitare „Speranţa”