Timisoara

Anunt Platina Rejuvenare vaginala în Timisoara

Centrul medical Profilaxia din Timisoara ofera servicii de Rejuvenare vaginala în Timisoara. Laserul tonifiază regiunea intimă, cu redarea mobilității și elasticității. În plus, elimină problema incontinenței urinare, cauzată de o laxitate a fibrelor musculare.

Cum sa ne ferim de soarele in exces

Cum sa ne ferim de soarele in exces

Detalii

Categorie
Tratamente / Operatii
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
Brol Medical Center
Vizualizari
1441

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cum sa ne ferim de soarele in exces

Fotoprotectia consta in totalitatea masurilor de prevenire a efectului nociv al radiatilor ultraviolete (uv), in exces, asupra pielii. Expunerea prelungita la lumina solara puternica duce la aparitia semnelor de fotoimbatranire cutanata (deshidratare, riduri fine si pete maronii).

De asemenea, soarele in exces poate favoriza aparitia leziunilor cutanate premaligne si maligne gen cheratoze solare, carcinoame bazocelulare, spinocelulare si melanoame. In Acest context, fotoprotectia este absolut necesara in perioadele cu soare puternic, atat la adulti cat mai ales la copii si nou mascuti, care au o piele mult mai sensibila si incomplet maturata.

Radiatiile ultraviolete sunt de trei tipuri: UVA, UVB si UVC.

UVA sunt responsabile de imbatranirea cutanata prin distrugerea fibrelor de colagen si elastina din piele si de aparitia ridurilor fine. Cu cat expunerea este mai mare cu atat aceste modificari sunt mai accentuate datorita efectului cumulativ in timp.

UVB sunt incriminate in in dezvoltarea arsurilor solare, insolatiei si cancerelor de piele.

UVC sunt considerate inofensive deoarece sunt absorbite in stratul de ozon din atmosfera.

Metodele de fotoprotectie sunt: interne si externe fotoprotectia interna consta in administrarea de substante antioxidante si fotoprotectoare in perioada de soare puternic. Aceste vsubstante sunt vitamina pp, derivati de caroten, antimalarice, e.t.c. Si se folosesc in special la pacientii care sufera de afectiuni dermatologice fotosensibilizante.

Fotoprotectia externa se realizeaza prin: imbracaminte, ochelari de soare si creme fotoprotectoare.
Imbracamintea trebuie sa fie pe cat posibil din materiale usoare si dense, de culoare alba, cu maneca lunga.
Ochelarii de soare protejeaza globul ocular si mai ales retina de uv, scazand riscul aparitiei melanomului malign pe retina. Lentilele ochelarilor trebuie sa aiba protectie uv cat mai mare. Lentilele inchise la culoare sunt inutile daca nu au protectie uv.

Cremele cu factor de protectie sunt accesibile oricui si usor de folosit.
Reguli de aplicare a cremelor de protectie solara: se aleg in functie de fototip (culoarea pielii), varsta (copiilor se recomanda spf 50+), se aplica cu 15-20 minute inainte de expunerea la soare, se reaplica dupa 2-3 ore sau cand se iese din apa, se acopera toata suprafata corpului chiar si pe urechi, nas, ceafa si dosul labei piciorului.

Copii sub 2 ani nu se expun direct la soare si adultii vor evita expunerea intre ora 11-16.

Dr. Liviu Olariu, medic Primar Dermatolog.

Filtre

Tip: Tratamente

Anunt Gold Terapia cu laser Weber

Terapia cu laser intraarticular trateaza afectiuni cronice musculo-scheletice, dar reprezinta si tratament preventiv pentru afectiunile cauzate de efort sustinut (sportivi) sau ca urmare a procesului de imbatranire. Procedura nu necesita anestezie. După, pacientul își poate relua activitățile cotidiene, nu este necesară internarea...